expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, March 21, 2010

Saya semakin open minded atau otak dilanggar rosak? (ayat Sin Chan)

Tadi saya online facebook. Oh lupa nak cakap, saya sudah active kan semula Facebook account. Heh heh. Sebab hidup seharian tanpa Facebook adalah sangat x%3s*&#.

So bila log in, tengok bahagian friend request... Alahai.. Dulu saya pernah membebel pasal friend request kat entri ini. And tadi bila tengok balik satu persatu... Ala malasnya nak check beria. So dengan hati terbuka dan gembira saya approve je lah semua. Beria-ia nak tapis tapis bagai macamkan kau ni artis je.


Bila fikir semula sejak kebelakangan ini rasa macam terbuka sangat je fikiran. Comment moderation saya dah lama buang. Entah, mungkin bila umur makin meningkat rasa macam malas nak semakkan fikiran dengan hal remeh temeh. Cuma haraplah jangan ada yang berniat keji dan mengambil kesempatan atas keterbukaan saya ni. Tapi kalau betulpun ada yang merancang untuk add saya di Facebook dengan niat untuk stalk/kutuk terbuka/cari pasal/bagi hadiah misteri, silakan je lah. Dah tak terkuasa dah nak melayan. Suka hati anda lah. Kalau anda memilih untuk tidak mahu matang, saya dah tak boleh buat apa lagi lah kan.

Satu pertanyaan, kenapa lately terima dua tiga invitation dari blogger yang minta kita jadi Fan dia di Facebook? Trend terkini ke tu? Alahaiii..

Pertanyaan kedua, pejadah aku post sampai dua entri hari ni?? Macam rajin je kau orang nak baca banyak banyak entri aku sehari kannn..




P.S: Lenguhnya klik button 'Confirm' untuk semua request (T_T)




12 comments:

  1. bahahaha
    byk gila friend request
    dah mcm artiss
    =DD

    ReplyDelete
  2. aku friend request ada seploh je..rugi tak jual mahal dari dulu..bleh buat collection.

    =P

    ReplyDelete
  3. wow..byk nye..berape lame dah kak husna peram mereka2 tu..hehehe
    blogger yg cam rase dah femes sbb 2 la die buat fan club die..huhuhu

    ReplyDelete
  4. GILA BANYAKKKKKKKKKKK!!!

    hahaha. peh!

    oh aku pun nyampes budak2 yang asik invite aku jadi fan dia. adoi.
    dan aku tapis friend list fb. hihi. bukan apa, ramai sangat nanti susah nak cari membe.

    ReplyDelete
  5. byk nyer friend request...
    femes!!

    btw,xsemestinya fames tu untuk artis je kan?? hehhehe

    ReplyDelete
  6. fb memang aku dah tak berapa nak ektip. kurang ektibiti. tapi tetap gak lah online nengok kabo.
    dulu aku suke nak add orang2yang aku rasa menarik nak di add (ah awat ayat aku pening2lalat pulak nih?), tapi dah mengubah dasar kerajaan dan buat pengecualian (keling ke aku nih?)
    fb aku strictkan untuk budak2yang aku kenal secar fizikal sahaja (ops, ada sorang terlepas). yang betul2kenal aku in person.
    dan blog khas ntuk orang yang tak kenal aku in person. ya, sumer orang dalam blog aku tak pernah jumpa aku dan tak pernah nengok gambo aku (ye ke?). so aku boleh tulis sebebasnya dan sesuka hati mak bapak perdana menteri pasir dua butir lah. (erk aku tertulis sesuka hati dekat blog hang la una).
    aku dah lupa apa aku nak komen la
    ha ingat balik dah

    so simple
    fb untuk kawan2reality aku
    blog untuk aku bersuara. jadi tak nak ada kawan2aku yang kenal aku, nanti depa punya word perleceh aku atau aku dah tak jadi jujur dalam penulisan. tu yang tak mau tu.

    tapi kan.
    tetiba jer rasa nak minum kopi semeja dengan beberapa orang blogger lah
    especially i'amsosupernotcool
    dan kedua; hanis (sebab dia tau mana orang buat shuffle dekat kedai mamak!)
    dan kedua-duanya lelaki,
    dan aku sendiri lelaki (eh bukan gay lah!)
    kenapa?
    aku suka lah. macam aku suka-suka panjangkan komen ni supaya una fikir balik 'nak tapis komen-komen balik ke tak?' 'nak pi joging ke tak' ' nak kuruskan perut lagi ker tak' ' eh dah gemuk dari oyah ke tak'
    ops
    sudah terlebeh.
    sila delete.

    ReplyDelete
  7. nadirah nor:
    entah dari siapa siapa la.
    ish. artis ke??
    duhh

    Adila Ady:
    dah tinggal 3 je hari ni.
    tak kenal dari siapa.
    biarlah kepam dulu kot.

    Bungakopi:
    erk. tak paham la sayang..

    shakinah:
    tu 4-5 bulan punya la bro.
    aku tak pernah accept pun kalau blogger invite jadi fan dia.
    unless kalau aku memang minat blog dia.

    zella:
    mana ada femes laaaa~~!
    tu jumlah terkumpul banyak bulan la.
    huk huk.

    AJ Nismihan:
    setuju! (kecuali ayat kau yang last last. memang saje cari pasal. grrr..)

    ReplyDelete
  8. anda seorang yang rajin... bro klu ikutkan sume request pun byk gak.. tp memilih gak...

    klu approve sume... krg fb bro xjdkan fb bro la...

    BroFramestone Blog

    ReplyDelete
  9. heee akak, kite pon da add
    sile confirm :D

    ReplyDelete
  10. Bro Framestone:
    dah malas nak tapis dah bro.
    macam menyesal juga sebab tiba tiba dapat byk pula message bukan bukan.
    whatever la. malas nak fikir.
    :)

    Cik Akma:
    dah confirmed! :)

    ReplyDelete
  11. hehehe. akhirnya terbukak ati u nak approve semua. hehe

    ReplyDelete