expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, March 26, 2010

Cik Husna & Encik Hanis VS BroFramestone & Khaizarien

Aku bukan jenis rajin join blog contest bagai ni, mostly sebab tak ada masa sangat dan kebanyakan penganjur suka nak paksa jadi follower baru boleh join so aku tak berapa nak join sangat lah. But this is exceptional... Sebab aku memang dah follow this blog, and sebagai sokongan kepada BroFramestone yang sampai dah tag aku for this contest on Facebook, so here i am. Heh heh. Check it out, Sweet Couple Contest!
Sila klik blog BroFramestone untuk maklumat lanjut ye adik adik.


Nama pasangan:

Muhammad Hanis Bin Roslan (walawei bagi nama penuh tak boleh blah)
Detik mula berkenalan:

Haha. Ok belum papehal dah gelak.

Detik perkenalan kami bermula di hari pertama aku bekerja di sini. Well, we're officemates kalau ada yang belum tahu. Encik Hanis memakai kemeja pink gilalah jambu dah la muka memang jambu olololo comelnya. Ok itu tipu. Masa nak pergi makan Encik Hanis jalan depan aku dan Adi jalan belakang (perlu ke ada Adi dalam drama ni?) then aku cakap, "Macam bodigad pula ada orang protect depan belakang, yang depan ni macam kuat je" Dan beliau menjawab "Mestilah kuat!". Perlu ke cerita ini?

Aku sangkakan beliau seorang yang pendiam until one day aku, Encik Hanis dan Adi (kenapa ada Adi lagi?) pergi meeting di TNB dan kemudian turut mengular ke The Mines eh bukan mengular bos, pergi cari laptop baru untuk engineer cun baru masuk (aku la tu hehe). Di dalam kereta tu baru aku nampak his true colors, yang asyik cakap merepek repek dan buat aku pecah perut ketawa. Dem, hilang kemachoanku sebagai budak baru. Contohnya bila mendengar radio lagu Saleem ke Iklim ke (eh Saleem tu bukan ke penyanyi kumpulan Iklim entahlah), tajuk lagu tu aku tak ingat tapi ada lirik berbunyi, "Mencintaimu satu kewajipan..". Ada sesiapa boleh tangkap tak lagu apa? Tiba tiba Encik Hanis bising, "Sembahyang la satu kewajipan! Ada pula mencintaimu satu kewajipan!" Haha.. Cakap macam ustaz, suruh jadi imam sikit kasi tengok!

Masa tu aku takde kereta lagi dan naik tren je, manakala Encik Hanis yang tinggal di Subang juga naik tren dari Stesen Kelana Jaya kot dia parking kereta kat sana untuk mengelakkan jalan jem. So hari hari kami jalan kaki dari ofis ke Puduraya ambil LRT dari situ. Banyaklah kenangan masa jalan kaki tu termasuklah Encik Hanis tergelincir depan Puduraya memang kelakar gila disebabkan terlampau kelakar aku pun bayarkanlah tiket LRT untuk petang itu. Encik Hanis untuk cover malu cakap, "Kalau macam ni nak jatuh hari hari lah, boleh awak bayarkan hari hari." Aku balas, "Ye, next time jatuh tu biarlah guling guling dan penuh stunt, bukan setakat tiket LRT je, installment kereta awak pun saya sanggup bayar".

Dah dah. Banyak lagi soalan contest nak jawab ni.


Detik dilamar:


Haha. Taknak la cerita! Tak boleh tak boleh. Takpelah tak menang pun. Haha.. We do not have exact date for this to be frank, sebab segalanya berlaku naturally. Tapi supaya nampak macam best ada anniversary dapat hadiah bagai macam budak budak remaja, we agreed to set the date on 1st May 2009. Ni baru lamaran sebagai girlfriend je, not as a wife.. yet.. Sebenarnya rasa macam lebih awal lagi, ala belasah jelah.


5 perkara yang pasangan anda ada dan orang lain tiada:
  1. Hidung mancung beliau kalau diperhati betul betul sebenarnya bengkok sikit, gara gara disiku teruk masa main bola. Dah 10 tahun kenal baru perasan.

  2. Main gitar. Aku suka lelaki pandai main gitar :)

  3. Speak full English bila berbincang perkara serius, termasuklah ketika bergaduh.

  4. Lepas makan beliau akan kemas sendiri meja tersebut. Contohnya kalau makan McD habis je makan beliau akan lipat semua wrapper burger fries segala and buang sendiri dalam tong sampah (sambil berleter panjang aku makan sepah sepah, bagiku biarlah pekerja McD itu yang kemas nanti dia orang takde kerja pula :P)

  5. Jarang shopping taaaapii, sekali shopping hambik kau harga dia nak terduduk aku tengok. Ke orang lelaki memang semua macam tu?
Crocs yang aku pegang tu dia punyaaa.. Betolll..


Slogan:
BroFramestone & Khaizarien merupakan pasangan yang comel dan sangat seiras tambah tambah lagi bila pakai baju merah sehati berdansa asalnya aku ingat dah kahwin rupanya belum so cepat cepat la ye jangan biar aku langkah bendul pula (eh dah lebih 50 patah perkataan ke ni?) Dan Mereka tidak boleh mengalahkan pasangan Cik Husna & Encik Hanis. Yeah!!

Dengan ini Kami ingin mengistiharkan perang ke atas pasangan BroFramestone & Khaizarien. Undilah kami pada 01 – 04 April 2010.
.......
Eh eh ada kena mintak undi bagai ke? Aku pakai copypaste je dari blog Bro tak perasan pula ada undi. Ni yang ai segan ni.. Hukhuk .. *Terbatuk lak*.


21 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. he..23x gambar direject coz muka lakinye nampak.. muke perempuan cover gigi.. [gurau aje]

    ops... same cam bro gak.. kalau bro yg shoping.. u'll kne senyap n follow je dari belakang... n jangan cakap nak itu ini sampai la dah masuk dalam kerete baru boleh..

    kejam x bro huhu

    bro pernah shoping 5jam he..23x n si dia xleh nk mintak itu ini... klu x mood bershopingbro spoil he..23x

    BroFramestone Blog

    ReplyDelete
  3. lagu iklim (yang penyanyinya saleem) bertajuk Di pintu mahligai (kawin? erk yang tuh aku tambah).

    insya'Allah aku undi hang. tai kalau couple lain lagi best, aku terpaksa belot. undi depa la pulak. yelah, undikena rahsia yer tak? eh silap, undi kena jujur.

    Jujurnya. Aku nengok korang ni ada iras-iras. Orang tua kata, kalau ada iras tuh ada judoh. So kita doa ramai2korang berkekalan hingga ke syurga Allah yer. dan semoga en Hanis tak gatai2nak pi cari no2-3-4 pulak. Wei, jaga sorang pun kita belum tentu betul lagi tau hanis, jangan nak kira 2-3-4 pulak. (ada gaya ustaz tak? Macam gaya budak main gitar tepi tembok jer rasa aku nih)

    Eh encik hanis, sekarang park kete dekat kelana jaya lagi ker? Hehe pandai hang yer, pegawai baru cun melecun datang, dan-dan jer parking dekat situ. Hehe memang trik. Tapi tak pa, janji jadi kan. Hua ha ha. Ops, jangan bergaduh korang pulak. Jangan ada yang bermuram durjaNA pulak yer.

    Pasal gitar kan, aku ingat member baik aku budak kajang bagi tau. Ayah dia kalau nak tidor mesti main gitar dulu. Waktu muda mak dia cakap “oh, indahnya hari2begini. Kanda nyanyi lah satu lagi lagu”. Bila dah mula nak senja-senja sekarang nih bunyi komen dah lain sikit “oh kanda, nyanyi lah satu lagi lagu, kalau rasa macam nak tido luo. Orang nak keje esok nih tau”. Ops, ok. Aku dah tambah garam gula sesedap aku disitu yer.

    Aku dengar En Hanis ada main music dengan band underground. Jadi aku ingat nak dengar gak sekali sekala. Suh dia invite aku tau. Eh hanis, sure hang baca nih kan. So nanti inbite aku. Masa nak kawin dan tunang nanti pun inbite aku. Aku datang ke tak tu belakang kira lah (kira belakang? Macam bayar rasuah jer?).
    Pasai kemas meja tuh aku suka. En Hanis, teruskan macam tuh. Aku pun macam hang gak, suka meja tuh nampak macam ‘meja’ dan bukan tong sampah. Hehe boleh geng nih.

    Oklah. Dah nak abis dah. So korang menang ke tak menang ke aku tak kisah. Sebab yang lebih penting adalah korang suka siapa korang sekarang dan bahagia dalam hidup toleransi. Ingat, bertaun mana pun korang kenal dan bercinta, esok lusa, hari pertama kahwin, korang dah jadi orang abru, dan kena mula balik perkenalan “hai saya husna” “hai saya hanis”. Percaya lah, semuanya betul-betul lain; paling tidak, bagi aku la.
    Hua ha ha

    Aku dah buat satu lagi entri dekat sini.
    Maap yer, aku memang tak boleh tidak mesti nak tulis panjang2gak dekat blog2peberet aku. Kalau tau, rasa macam sengal2badan. Mungkin kena jampi kot.
    Ok, panjang dah nih. Salam

    ReplyDelete
  4. best la cerita ni...aku memang 40% peminat pasangan ini.kalau ada cerit

    ReplyDelete
  5. haha..sori, ni aku guna laptop kawan. jadi xbrp nak bleh control sket.
    aku sambung, kalau ada cerita pasal incik hanis mesti kubaca. sbb kelakar.

    ReplyDelete
  6. Panjang betul komen AJ ni. Entri kat blog dia pun tak sepanjang komen dia. keh keh keh.

    Aku dah tak parking kat kelana jaya. Dah tak main muzik pun sekarang. Gitar pun dah berhabuk.

    Aku malas nak update blog. Aku nak blogwalking je hari ni. Cik Bungakopi ni peminat saya ke? Terharu ai.

    ReplyDelete
  7. AJ Nismihan:
    haha aku sempat baca komen kau yang 1st tu before kau removed. ye, memang sangat panjang komen kau hari ni. haha. segala pasal encik hanis dia dah balas sendiri di atas ni ye.

    Bungakopi:
    ok komen kau kali ni memang kelakar. haha.
    boleh lak ada sambungan. haha.
    well thanks ye dik :)

    Muhammad Hanis:
    kalau awak lakonkan semula aksi tergelincir tu and biar saya rakam and upload kat sini mesti lagi ramai peminat awak. betol!!
    hahaha.. kenapa saya still rasa geli hati setiap kali terbayang kejadian tu? haha :))

    ReplyDelete
  8. Hanis
    Update blog kena pikir idea apa nak tulis. Kena pikir panjang. Aku bukan reti nak tulis benda-benda yang ada tangan. Err maksud aku benda2 yang boleh menarik (sebab aku tau tangan jer yang bolwh ‘menarik’).
    Ala, hang ni. Kire hang dah jadi macam rashidi dead mashroom, dah tak main gitar, main dengan anak2jer (erk belum lagi.maksud aku akan datang). Kire tak nak buat special appearance untuk majlis tunang/kawen ker? Harap2tak. wakaka
    hehe. Samalah macam aku. Kalau dah sengal nak update blog, aku blogwalking jer. Senang. Komen apa orang tulis. Kurang2rangka idea dah ada yer tak.
    Eh, ni apa hal dok sembang dekat blog una nih? Dah jadi macam chat box plak.

    Una
    hehe. Kena tangkap gak. Anyway, aku dah republished balik kan.Cuma buang sepotong ayat jer. Hehe.
    ha udah. Ni karang jadi lagi panjang dari1st komen plak. Daa..

    ReplyDelete
  9. hehhehe..lawak btul tang "en. hanis tergelincir jatuh tu" msti pastu xle tdo malam sbb dh termalu kat awek cun hahahhaha

    trinagt plak kat enchek matahri...dia tersasul.."pumkin" dia sebut "pomkin" hahahhaha

    ReplyDelete
  10. hahahaha
    korang kalau kahwin nanti xjemput aku memang aku bom korang
    nama aku dah nak sama dgn dia dah
    hehehe

    ReplyDelete
  11. zella y:
    ahahaha pomkin!
    nak panggil enchek pomkin la mulai hari ni!
    haha, comelnya :P

    hans:
    kalau aku jemput tapi kau tak datang aku bom kau pulak, deal?

    ReplyDelete
  12. waaa.
    da nk kawen.
    congrate kak husna!!
    mke cm budak2 je lg
    hik2~

    nway hope bahagia sampai ke syurga.

    ReplyDelete
  13. Undi akan bermula tetap pukul 12.01Am 1th April 2010

    Apa yang anda perlu pastikan pengundi anda lakukan:-

    1. Pilih 5 blogger dari yang tercalon
    2. Nyatakan No calon blogger di dalam ruangan komen
    3. Anda mesti merupakan blogger
    4. Pastikan anda menggunakan email yang sah
    5. Pastikan anda menggunakan URL blog anda (satu pengundi boleh gunakan satu blog sahaja, 2-3 blog automatik jd pengundi hantu)

    Cara mengomen:-

    1- Sweet Couple 01
    2- Sweet Couple 02
    3- Sweet Couple 03

    Contoh je nie…. Undi yang tiada dalam senarai akan di anggap undi rosak

    Undi xcukup untuk 5 pasangan pun dianggap undi rosak

    Tolong jangan rosakan suasana & kebahagiaan mereka.

    Undi akan mula di kira dari 01-04 April 2010

    Pastikan undi mereka adalah tulus & bukannya April Fool.

    BroFramestone Blog

    ReplyDelete
  14. alaaa...tomeinyer.. ske ske :D

    ReplyDelete
  15. ehhhhhh...i mean, ske ur story la.. hahaha

    ReplyDelete
  16. hanna:
    alala~
    muka encik hanis kot yg macam budak budak.
    akak ni dah macam mak budak dah (T_T)
    neway thanks sayang :)

    syida:
    hehe. you too. goodluck! :)

    Bro Framestone:
    ala kelakar la!
    malu lak org..
    seryes ni..
    (T_T)

    ayie:
    eh eh. welcome2.
    mekasih :)

    ReplyDelete
  17. hehe lawak la.. hehe.. good luck ye..^^

    ReplyDelete