expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, March 25, 2010

Khidmat kawan kawan diperlukan, sila standby sampai hujung tahun ini.

Ok, i must say that apa yang kawan kawan teka in the previous post are almost correct kot. But no matter how much i want to reveal every detail to you guys, i still have to wait for the exact confirmation (which is soon to be made, oh i'm scared!). Tak boleh nak cakap apa sangat for now, until segalanya sudah ditetapkan upon genuine agreement between our parents. Apa la aku merepek seryes dah tunggang langgang dah English lama sangat tak practice. Dah tu pejadah nya nak speaking bagai cakap Melayu je kan senang.

Apa apa pun, i can't help freaking out initially (in fact until now), because i did not quite expected everything to be happened this soon (oh ayat 'this soon' mungkin tak berapa nak betul considering that i'm already 25). Gila saya freak out, cepat je nak naik angin especially bila tengok Encik Hanis rilek je. Banyak kali dah beliau sound suruh saya bertenang. Saya yang memang cuak, or orang lelaki memang jenis selamba mak enon je? Kan dah tak pasal pasal mak enon glemer, orang Melayu memang macam tu sedap je petik nama orang 'Acah mak enon' 'Minah rempit' 'Mulut macam joyah" etc. Kesian kat orang nama Enon, Minah dan Joyah tak pasal pasal jadi bahan. Kenapa mesti Minah, kenapa tak guna nama macam Pamela ke.. Hmm.. Sedap juga sebut Pamela Rempit.. OMG dah dah, selalu nak terpesong lari topik.

Saya excited of course, bila excited saya mula plan macam macam, bila dah plan macam macam mulalah jadi tak tentu hala. Apa apa pun buat benda yang perlu dulu. Kursus kahwin pun tak pergi lagi ni, Encik Hanis sedap la dah pergi masa belajar dulu. Terpaksa saya berpasangan gay dengan bestfriend forever saya Nurshazliza Shamsudin (perlu ke nama penuh?) berpegangan tangan pergi kursus (T_T).

Daannn.. Yang paling saya suffer is, DIET! OMG its so killing me to resist food at this moment. Tu lah kauuu, dulu lagi taknak diet. Sekarang ni baru nak sibuk sibuk. Nasihat untuk kawan kawan yang tak habis habis berazam nak diet, mulakanlah dari sekarang jangan nak tunggu dah nak terberak baru nak gali lubang (ayat sinis bos Sabah bila naik angin, sangat menusuk kalbu). Apa lagi eh. Ada orang advice belilah majalah perkahwinan, situ ada checklist apa yang perlu dibuat. Tapi pasal checklist saya tak risau sangat, sebab my bestfriend Waie dah volunteer nak tolong buatkan checklist. Terbaik la Waie ai sayang yu lebih la meh sini cium sikit :D

Ada lagi tak siapa siapa nak volunteer tolong saya? Any info pasal wedding yang boleh tambah ke? Or cara mudah untuk kurus seperti Pamela Anderson ah Pamela lagi. Bukan kurus pun dia. Dah la aku ni kalau sebut Pamela Anderson memang tak bayang benda lain-oh God please stop me.

Nampak tak betapa freak out nya saya? Taip pun dah entah apa apa.






18 comments:

  1. wow....congrats!~

    Akhirnya hari bahagia semakin tiba (ceh...ikut una la neh, ayat ntah pape)

    Akhir kata, na boleh tlg, tapi tlg makan nasi minyak sudey....hahahaahahahha. Bahagia saya bila kwn2 menempuh hari bahagia. wah!

    ReplyDelete
  2. wahh..nak kawin!best2..wey, aku ade jual ubat kurus yg paling lazat..klu berminat gtau aku..hehehehe!seyes wei ko gemok (ayat psiko soh beli ubat kurus).hahaha!

    ReplyDelete
  3. tayah kurus2 la...dah memang kurus pon.
    ish...jgn bimbang pasal tu..
    haha..memandai je aku.

    tahniah ye..
    eh jap nak tny..
    korang dah bertunang ke..?

    ReplyDelete
  4. pasal kalau hang nak 'sekurus' pamela tuh aku tak boleh tulun. itu sudah cukup nakal untuk aku pikir. tapi tak payah sesak2kan diri sangat. esok lusa dia sebut 'ala awak tuh dah jadi isteri saya, saya redho jer lah' gak.

    eh hang tak gemuk mana lah. oyah lagi kurang kurus dari hang, ye tak oyah? ala encik hanis pun kata hang ok lagi. cuma sekali sekala buat muka sememeh tuh jer yang nak kena repair. repair tau, bukan oberhol!

    any tips?
    haha, checklist memang kena buat awal. jangan nak kalut sangat tengok en hanis, serius aku kompom yang dia akan tetap relax macam tuh sampai la sebulan bila nak kawin. pat lima puluh kawan kau yang bertunang komplen benda yang sama; tunang depa (iaitu lelaki) buat dek jer dan macam tak nak kawin jer!. sebenarnya dah sifat lelaki yang sedikit tidak terllau memikirkan. aku pun macam tuh gak. kami buat pelahan2dan tak terlalu memilih mungkin. hua ha ha suka suka jer aku yer.

    pandai2lah bincnag benda yang korang nak sama itu ini. mesti ada punya. wife aku siap beli 3-4jenis majalah kawin bila bertunang. so rumah aku pun dah jadi macam lebri buku kawin. kalau butik aida dekat tasek ipoh tuh tau.

    mana nak sewa, mana nak beli, yang tu kena pikir panjang.
    nak settle down dekat mana. nak sewa rumah ker beli. perabot rumah kalau boleh sumbat sikit2. sumbat? yelah rumah kecik, barang bagai2nak masuk. lain le kalau nak beli rumah Yusoff Haslam dok berdua; yang tu aku tak mampu la.

    macam2lagi lah.

    cuma satu aku nak pesan nih una.
    korang akan rasa; mungkin rasalah kan; yang tunang korang ni a bit ignorant atau 'mangkuk ayun tak kisah'. jangan terlalu pikir sangat, depa memang macam tuh. jangan bergaduh hal tuh, cuma kena bagi firm reminder; sekali sekala. bagidepa ingat sikit2. gaduh2la masa nih;sebab korang mesti gadoh manja2punya lepas nih;tapi-jangan cari perbezaan antara korang (dalam pergaduhan itu), cari persamaan. barulah mudah nak jalani hidup lepas tuh. kenapa? sebab gaduh tuh yang test korang punya toleransi. lepas kawin nanti dah 'immune' dah dengan benda2kecik nih.

    ah sudah, panjang la aku tulis.
    sudah la tuh.
    Semoga ALLAH berkati kalian yer. Hang nak inbite aku datang kenduri pertuangan (dengan harapan babah hang tak tolak risikan si anis lah) ke tak nih? aku dah la nak base dekat putrajaya nanti. hehe

    ReplyDelete
  5. kak una!!!!! nih kena cite nih!!!

    ReplyDelete
  6. Congrats my fren...Rilek2 Una..Jangan cuak2..saya pon mcm tu gak dulu..Nerves wei..Plan mcm2, tp, xtau nk stat dr mane. Bertmbh tensen nnt. Apepon, pi kursus dulu..Hahah!

    Unaaa, nak kurus macam mana lagi? Dah memang kurus pon la...Tak yah la nak diet2..

    ReplyDelete
  7. AJ nismihan buat entry kat ruangan komen ke..?
    boleh tak nak komen,komen dia..?

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. Hehe mintak maap ye adila kalau i am so annoying.
    maap tuan rumah.
    mungkin aku tersalah ingat ni entry box kot.
    ok, wil behave well in future :)
    Regards

    ReplyDelete
  10. angels of the moon:
    belum tetapkan betul betul lagi tau ni.
    tau dah awak memang akan tolong makan je :D
    thanks anyway.
    doakan kita please.

    feeda:
    lempang kang.
    ala taknak la ubat ubat. membahayakan kesihatan.
    ohh dah tau rahsia kurus kau, makan ubat ubat ye!

    Adila Ady:
    aku gemok, tolonglah terima.
    well, tak bertunang kot.
    ala entah la.
    ni yang nak freak out ni (T_T)

    shakinah:
    mesti. dan kau wajib datang.
    sekali dengan i'msosupernotcool.

    Cik Akma:
    mekasih.
    (ala kenapa aku rasa takut je ni)

    AJ Nismihan:
    brader ni komen lagi panjang dari entri aku.
    takpe takpe. aku baca every single word there.
    segala tips2 berguna akan dimanfaatkan sepenuhnya.
    thanks bro :)

    f.a.r.a.h:
    memang nak cerita sangat.
    tapi nak tunggu confirm date dulu la sayanggg..
    yu kena datang tolong tolong ai tau~
    heh heh..

    Arifah:
    yeke? memang macam tu ke?
    kena mintak petua dari pah ni.
    thanks :)

    Adila Ady & AJ Nismihan lagi:
    dah dah jangan bergaduh.
    aku kahwinkan jugak dua dua orang ni kang.
    dila jadi bini no.2 AJ?
    hahaha.
    peace! (^_^)v

    ReplyDelete
  11. congrats!!
    wah...husna nak kawen dh ye...
    ee...i'm soooo happy for u (sambil terfikir "bila la i nak kawen hahahahha")

    nk kurus?? husna kan dh kurus....

    ReplyDelete
  12. aj nismihan...tak annoying pon la..syok jugak baca komen awak..dapat kutip bnyak pengajaran berguna di situ..

    p/s:perlukah aku komen sampai 3 kali...?

    ReplyDelete
  13. zella:
    thanks.
    nanti dah confirm date kita bagitau zella okay!

    asma HazeLnut:
    =)

    Adila Ady lagi (haha):
    tu la pasal..
    hahaha..
    takpe takpe.
    you're most welcome here.
    hehe..

    ReplyDelete
  14. hahahaha!aku kurus sbb rajin joging kat tasik titiwangsa la..hahahaha!

    ReplyDelete
  15. feeda:
    bukan bukan.
    kau kurus sebab selalu turun dari tingkat puluh puluh tu pakai tangga kan??
    hahaha.

    ReplyDelete