expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, March 3, 2010

Meet my childhood sweetheart.. Jejak Kasih ni :)

Dalam keheningan malam semalam, tiba-tiba aku terjerit penuh thrill. Awwwwww, kekasih lama!!

Presenting....
......
......
UCOP BOL! :)


Kesian.. Tengoklah, hidung dah hilang, mulut dah berjahit, butang baju dah tinggal satu, rambut dah keras.. Bau? Please, you don't wanna know..
Aku rasa tengahari tadi anak-anak Kakna bawa datang kot. Few years back one of her children pernah ambil Ucop Bol ai ni bawa balik rumah diorang. Dah lama sangat dah, tak sangka boleh berjumpa lagi :)
Yang paling thrill gila bila Aina tiba-tiba tanya,
"Kenapa Antina ambik gambar Ucop Bol?"
Waaaaahh.. Anak-anak buah pun panggil Ucop Bol laaaa~~!!! Yelah, manalah tahu bila dah bertukar tuan, nama pun ditukar kepada nama yang lebih moden dan millenium seperti Pierre Malyqueszinkky Jeffreyy seiring dengan zaman mereka yang lebih sofistikated. Tak sangka nama yang old school ini masih lagi mendapat tempat di kalangan anak-anak muda zaman sekarang :)

The day ai bawa Ucop Bol naik basikal petang-petang, i was exactly at Aina's age now.. :)

Excited betul aku, heh heh.. Macam tak sangka anak patung yang menjadi bahan mainan semasa umur 6 tahun kini menjadi bahan mainan anak-anak buah pula. Mungkinkah Ucop Bol mampu bertahan sampai anak-anak aku pula, iaitu 15 tahun lagi? (Lambatnya aku nak kahwin.. Duhh). Tapi kenapa dulu aku rasa budak Ucop Bol ni besar gila sekarang nampak halus je???

Ok kepada yang tak tahu hujung pangkal kisah si tampan Ucop Bol, sila baca post panjang lebar ini..




14 comments:

  1. hehehhe...
    owh...itu lah ucop bol kesayangan dulu erk??

    mmg bertuah ucop bol..panjang usia n dpt tuan2 yg berbeza mengikut zaman hahaha!

    p/s: penuh stor room kat umah zella dgn anak2 patung tp zella xnk bg kat sape2 sbb sayang hahaha! nk tunggu bg kat nak sendiri gak tp entah bila hahahah

    ReplyDelete
  2. aku kecik2dulu suka kutip sampah. yup, sampah. sampah mainan yang budak2lain buang aku ambik dan main dekat rumah. benda macam tuh tak cukup pelik untuk aku yang dok setinggan nih.
    by the way, it is great for Ucop Bol (macamana boleh dapat nama nih?) cause you dont simply dump him after years of sweet day together and it is now became a legacy. your legacy. clap clap clap :)

    ReplyDelete
  3. comeynyer die bro!!! kem slm...!!

    Pierre Malyqueszinkky Jeffreyy??? - perlu ke nama smpi lidah ku berbelit nak nyebut!! poyo lah kamu!! nama standard (dlm pale hotak kite) adalah mcm clyde ke, bonnie ke, oreo ke, tim tum ke... ngeh3x...

    ReplyDelete
  4. Husna Samdol = Una Dol, hahahahaha! amacam?

    ReplyDelete
  5. emmmm...encem nye ucop bol tu...da mmg jodoh u kn...hehehe....

    ReplyDelete
  6. encem nye ucop bol u...da mmg jodoh kn x kemane...hehehe

    (lps geram bg komen kt blog org ln lps kt blog sdri xdpt nk komen..huhuhu)

    ReplyDelete
  7. zella:
    aah kan, dah la zella anak perempuan tunggal kan?
    mesti banyak gila dolls..

    AJ Nismihan:
    oh.. speechless..
    kesusahan tu la yg dah mengajar banyak benda kan :)
    btw, aku pun tak ingat mana dpt nama ucop bol ni.. duhh..

    Sha Syalizz:
    sha kan memang suka yg tembam. hahahaha :))
    ok la tu Pierre Malyqueszinkky Jeffreyy, asalnya nak letak Mike Hzadkyolkialsnaldo..

    feeda badol:
    nak kena lempang?

    nana jaafar:
    haha.. gedik laa..
    tu la pasal, sampai sekarang blog u tak boleh komen..
    try la figure out why..

    ReplyDelete
  8. hahahah!
    aku ada lebih kurang macam ni satu dulu.
    idung dia keras warna merah.
    selalu bikin senjata buat pukul abang aku.
    yeah.



    sekarang entah mana.
    T.T

    ReplyDelete
  9. husna..simpan untuk anak cucu tau...haha,comel betul aina dukung macam dukung baby plak..aina tak pernah bawa ucop bol keliling kg ke...?

    ReplyDelete
  10. shakinah:
    tau tau!!
    gila sakit kalau hidung merah keras tu buat pukul kena kepala..
    duhh ganas budak ni..


    Adila Ady:
    encik hanis dah cakap taknak bagi anak2 pegang benda busuk tu..
    (padahal dia sendiri busuk :p)
    aina? nak keluar dalam pagar rumah pun mama tak bagi takut kena culik.
    cucu2 ni mama sayang lebih.
    anak2 ditolak tepi.. *sob sob*

    ReplyDelete
  11. hahaha...precious weh ucop bol ko tuh..hehehe

    ReplyDelete
  12. haha..aku ingat..benda ni yg ko bawak ke hulu ke hilir belakang basikal...keh3..

    ReplyDelete
  13. asma HazeLnut:
    aah, cukup 50 tahun aku nak jual kat Muzium Negara :D

    avid gunner:
    hahaha, ingat pun kau :P

    humaira hadzarami:
    ni boleh perang saudara ni, rebut si kacak ucop bol punya pasal >:(

    ReplyDelete