expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, October 24, 2010

New Page :D

Dulu aku jenis conscious gila. Nak approve friend request ke apa bukan main teliti lagi. Lagi-lagi kalau tak ada mutual friends. But it happened that ramai yang request without mutual friends ni adalah terdiri di kalangan bloggers or my blog readers. Sebab mereka tinggalkan message, and several of them aku approve sebab aku memang cam muka mereka.

Tapi perihal friend request ni jadi makin tak terkawal heh macamkan jadi chaos ke apa. Sebab aku macam selamba approve je semua sebab malas nak tengok-tengok selidik-selidik beria.

Dah jadi macam tak best pula. So dengan muka macam bagus-bagus sambil mengurut janggut dagu aku berfikir.

'Why not aku buat page khas untuk blog aku,' kataku dalam hati.

'Tapi ada ke orang nak suka (like) nanti dahlah followers pun tak seberapa?' tersipu-sipu aku bertanya pada diri sendiri bodoh betul.

'Takpelah, try dulu..'

Dengan memandai-mandai aku try set up. Begini, begitu. Upload banner blog sebagai profile picture.

Lepas tu jadi blank. Tak tahu nak buat apa. Nak tulis apa. Nak cerita pasal apa.

Mula rasa bosan, ditambah dengan perasaan segan sendiri.

Rasa nak delete.

Tapi cari-cari button Delete tak jumpa pula.

Dahlah, biarkan jelah situ.

......
Well, itu cerita lebih kurang sebulan lepas. Pagi tadi. Buka blog dari handphone. Dekat Home, bawah tu ada tulis My Pages. Apa benda tu? Aku klik. Oh page blog hari tu rupanya. Ternampak sesuatu yang best. One person likes this. Wah wah siapa ni siapa ni? Excited sebab tak pernah promote or bagitahu sesiapa pun aku create blog page ni. Noor Masyitah. She's not even in my Facebook's friend list.

Waaaahhhh~~
Thanks Noor Masyitah! Sweet gilew la awok ni :D Mesti dia terjumpa lepas tu cakap, "Kesian dia ni tak ada orang like pun. Aku jelah like.." T__T. Rupa-rupanya she's my friend's friend, from Sarawak (based on mutual friends and her info at her Facebook page). Hello Sarawakian! =)
Terus tak jadi delete. Sebab ada seorang follower tehehe.

Yes, entri panjang lebar ni aku nak beritahu itu sahaja. Pathetic pula rasa.

So.. Ehem.. Kalau ada di antara korang nak jadi orang kedua dan ketiga yang berasa kesian, boleh la klik button like ye *tersipu-sipu*. Aku dah letak siap-siap kat tepi blog ni *tersipu-sipu lagi*. Tak paksa pun. Manalah tahu kau orang nak like ke... *tersipu-s dah dah tak perlu kot nak ulang banyak kali -_-"

Macam manapun aku janji takkan semakkan notification kat Home korang dengan invitation suruh like page aku ke apa annoying gila doh buat macam tu. Lagipun, aku tahulah aku siapa tssk T_T

Taaaaapiiiii, FOLLOWERS SERAMAI 136 WAJIB LIKE TAHU! *tadi cakap tak paksa sekarang tiba-tiba paksa haha takkan tak tahu hidup ini memang penuh dengan muslihat haha*

Dahlah. Nak jadi menantu yang baik pergi duduk di dapur heh heh.


Alert: This is not a fan page. Bajet hot gila ke nak buat fan page?? Page ini adalah khas untuk aku post blog updates so tak lah kacau personal account lagi. Dan mungkin juga boleh dijadikan discussion room untuk kita berbincang tentang pencemaran alam, pemanasan global, isu kitar semula dan sebab musabab Husna Hadzarami begitu annoying (hep heppp). Apa-apa jelah, just nak bagitahu yang ini bukan fan page, itu sahaja :) Eh janganlah takut nak like, usually I'm not this annoying tehehe :P



7 comments:

  1. ok..
    sudah klik 'like'..
    like like like like :)

    ReplyDelete
  2. hahahaha...
    okeh la g2..
    wanie like!

    ReplyDelete
  3. alahai kak husna..rasa terharu plak nama sy ada dlm entry ni.hehehe.td main search2 kat fb pastu terjmpa plak ni.terus je like.hehehe :D

    blog kak husna mmg best pun..:D

    jom like ramai2..

    ReplyDelete
  4. thanks thanks and thanks :D

    didi-masyitah:
    haha awak ke Noor Masyitah tu??
    ni nak kena meet up belanja makan ni tehehe.
    thanks sayang, you take care OK :)

    ReplyDelete
  5. kalau follower hang tak nak like, dia ada dua sebab:

    1. dia memang tak ada akaun fb.

    atau

    2. dia tak reti nak unfollow hang la tuh.

    ok

    being an accounting line and so square, klasifikasikan aku sebagai no 2.

    boleh?

    hua ha ha.

    ~nampaknya usaha una nak panggail semua silent reader dia keluar makin berjaya~

    ops..

    hua ha ha

    saja jer malas nak log in.
    nanti, semua orang tau sapa yang so annoying and sarcastic dekat blog Being Husna Hadzarami yang terkenal nih. Auw, we all malu lah, puan husna kan kewl jar. Ai nih karn, sangatlah permahlunya. Auw.

    hehe

    boleh tak?

    ReplyDelete