expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, October 21, 2010

Here Without You (tajuk taknak kalah)

This morning right at 5 a.m. OK OK kali ni aku taip English betul-betul bukan yang pening nak muntah macam semalam punya heh heh heh.

Sambung. This morning right at 5 a.m. my husband woke me up with a big smile and soft smell of Lifebuoy Shower Cream that usually turn me on. Awalnya mandi dia ni, oh lupa nak kena hantar beliau ke airport. I send my husband to Subang airport with tears. Tehehe. Kidding. This is not the first time he went outstation though.

Before leaving on a plane, he advised,

"Sayang jangan bawa laju-laju tau. First, sebab keselamatan. Then nanti kena saman.. OK? Bawa slowly je, tak ada apa nak kejar pun.."

I smile widely. Terasa disayangi... Until I suddenly terfikir. Is it because he cares too much and he loves me, or because I'm actually driving his car? T_T Diamlah kau. Ada je nak spoilkan perasaan aku.

Lepas hantar beliau, aku terus memandu menuju Kuala Lumpur, balik rumah Mama. Sampai sana at about 6.30, aku tekan loceng pagar. Tak ada siapa buka. Then I called my Mom.

"Ma, Dikna kat luar ni.."

"Hah? Buat apa kat luar?"

"Kat luar rumah Mama lah, nak masuk.."

Panik muka Mama masa buka pintu, especially bila tengok aku bawa beg besar.

"Kenapa kau ni?"

OKAY. Aku dah faham sekarang. Mesti Mama ingat aku gaduh dengan Suami lalu merajuk lari rumah emak. Banyak sangat tengok drama Melayu lah Mama ni T__T

"Tadi hantar Hanis kat airport, dia outstation Perhentian. Seminggu."

Obviously she looked relieved. Duh.

So my plan for today. Habis kerja, pergi buat facial. Then salon will be the next place, cutting my hair short since Mr. Husband keep complaining that my hair is all over the apartment. Even in his briefcase (his working bag actually, I purposely use 'briefcase' to look more macho). Shit, that Dove Hairfall Intense Repair doesn't really work for me. Dah lah I can only use Dove when I stay at hostel or now, when I live in other place. Because this brand is not allowed in my parent's house. Baba cakap tak halal. I don't know. I just love the smell. OMG do I sound gay?

What's with this English writings? Macam bagus-bagus je.

I love English. What's the problem if I only got Band 4 for my MUET? I still know exaggerate shall be pronounced as ex-ze-je-ret instead of ex-ze-ge-ret. English has always been my favourite subject back in school, eventhough I was once being punished standing outside the classroom for not doing my English homework, together with several other classmates of course. Several other troublesome classmates to be precise T_T. How not cool I am at the moment, especially when you're in the same class with your secret crush. OMG did I just let the cat out of the bag??

English is suitable to be applied when you're about to curse. Like shit. Doesn't sound so bad, at least when compare to Malay word, tahi (-_-"). And bloody hell in Malay is neraka berdarah tssk. Nasty. So use English to curse (wtf this girl being idiotic again OMG)

See Sayang? Not even one day without you, I've become stupid already. You really hate BIMBO right? So please come back soon or else I'll turn out be a bimbo that spend a lot of money on something I rarely used and keep posting ayat-ayat cinta at your Facebook Wall like a teenage girlfriend until you've had enough. Typical bimbo. Beauty without brain. Not that I'm suggesting that I'm a beauty or whatever but yeah, you know.. OK cut the craps. Missing you already, Hero :'(



11 comments:

  1. bro, tak yah ar tulis dalam BI. tak best baca. kalau nak story about life suka lagi dalam BM :)

    ReplyDelete
  2. Nak kena practice English supaya anak pandai English lah! *awal gila practice*

    ReplyDelete
  3. Friend of mine use English when he try to elaborate something about his deep emotion; love, hate, disappointment and joy.
    yup.
    it was an auto mode.
    oh, not 'was', but still.
    =)

    aku band 3 MUET pun suka ati jer tulis English bila aku suka. Ala, kalau tak menulis langsung, lagi la bebal english dalam diri.

    hua ha ha.

    ni hang kalau babah dah sound kata Dove tak boleh pakai, tak rasa syak ker? kalau syak, baik drop jer. prevention is better than cure kan?
    hehe

    lari rumah?
    mama pun...imaginatif sangat.
    "Makcik, Husna nih nampak jer garang, tengok citer korea dia sok sek sok sek jugak"

    'although she brutal like lion'
    'but she cry watch story korea'

    ada gaya entri hang tak?

    hua ha ha

    ReplyDelete
  4. zella pon suka english tp sejak2 dok opis ni..my english very miskin hahahha... semua org ckp melayu...hurm.... ;)

    ReplyDelete
  5. AJ Nismihan:
    direct translation lagu kat bawah tu hilarious doh! hahahaha! sengal kau ni. betul la, aku rasa ada sebab juga rambut tak cure dengan Dove tu. kena stop pakai ni..
    anyway aku suka ayat kau yang ni,
    "kalau tak menulis langsung, lagi la bebal english dalam diri".
    strongly agreed.
    :)


    zella y:
    office ni meeting semua in English, sebab kadang2 involve orang negara lain. but among us memang cakap Malay la.
    kena terus practice kan, kalau tak berkarat nanti..


    f.a.r.a.h:
    sweet like candy eh? ;)

    ReplyDelete
  6. i like this post..de gak bahan yg aku leh bce tuk improve english...:-)

    ReplyDelete
  7. pe salahnya sekali sekala tulis dalam english lak en? sikit sebanyak leh jugak improve. Omg, so sweet la you and husband. :)

    ReplyDelete
  8. salam, hai.

    nak panggil una or kak una. tak tahu. huhu.

    serious sy suka blog ni. baru je jumpa tapi giler enjoy. ok i yg enjoy.

    update entri bnyak2. boleh release tension. cehh. hehe.

    and ini la belog jujur yg sy susah nak jumpa. ikhlas ni. take care...

    ReplyDelete
  9. Anonymous:
    nothing much to help actually, thanks anyway :)


    Rara Nasiha:
    true.
    motif utama = improve English.
    thanks :)


    faRa_diLa:
    salam.
    una should be fine :)
    eheh, thanks.
    serius, i truly appreciate it.
    take care too :)

    ReplyDelete
  10. takde la candy sangat. haha. anyway, kalau i jadi mama u pon, i ingat u merajuk ngan abang hanis tau! ahahaha. ha! abang hanis takde, kite boleh dating?

    ReplyDelete