expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, October 14, 2010

Tukar header?

Thinking of changing my blog header kepada something yang lebih matang and.. lebih wifey? Heh heh kelakar pula sebut wifey. Macam orang tukar word laptop kepada lappy, dear kepada deary, thing kepada thingy (aku lagi suka tukar kepada thang, barulah cool ada slang negro "wtf shake that thang"~). OK dah dah, kau ni baru sampai ayat wifey dah melencong ke laut padanlah entri semua panjang lebar..

Back to the main subject, nak tukar header. Tapi tak ada idealah!

Ada seorang blogger mencadangkan guna gambar kahwin. Tapi.. Nanti nampak macam wedding blog pula. Macam tak best je..

OK below are several headers I've used before.

Zaman takde pakwe. Entri pun semua jenis jiwa kacau. Tengok tagline pun tahu, badan besar macam badak ada hati taknak grow up -_-". Header ni paling lama dipakai, until I decided to change to something more.. girlish. Tehehe.

Aku kata girlish, bukan bapuk! Header yang kelihatan seperti blog seorang bapuk bimbo yang tak habis-habis update status Facebook cakap pasal shopping, annoying gilew lah kau ni! Pakai header ini tak sampai sehari. Sebab terasa sangat bimbo T_T

Header ini pula digunakan sekejap masa baru decide nak kahwin (perlu ke terus tukar header bila decide nak kahwin? Bukan kena tukar perangai dulu ke??). Tengok tagline tu tengok, dah nak kahwin pun taknak grow up lagi sdkrgwmbbkld.

Header gambar geli-geli terasa malu sendiri pula melihatnya apatah lagi jika dilihat musuh ketat semenjak kecil. Mesti terus terajang monitor. Curi ayat Marilyn Monroe pula tu pathetic gila tak pandai nak reka tagline sendiri tsssk.. (terus rasa nak ambil MUET semula untuk mengatasi Suami yang dapat Band 5 dan gemar menegur kesalahan grammar ku sambil menahan ketawa geram betul aku T_T)

Eh macam sama je dengan kat atas tu? Yeah header sekarang, dekat 3 bulan je pun pakai. Header yang kelihatan penuh rebellious dan egoist siap dengan tagline macam bagus-bagus. Gambar diambil di depan kedai Gucci Pavillion ketika zaman bujang yang tak tahu malu langsung duduk situ bergambar peduli apa orang lalu lalang kan? Kan? Kan ke tak???


So sekarang, apa cadangan anda? Adakah perlu letak gambar kahwin? Atau gambar tengah dating? Atau gambar tengah memasak? Atau gambar Suami sedang membasuh pinggan sambil bergaduh tentang ideologi membasuh pinggan sebab aku biasanya sabun semua dulu baru bilas tapi dia suka sabun satu bilas satu? Atau gambar memeluk anak sambil ketawa riang memandang Suami? *blushing tiba-tiba*. Tapi bukan sekarang kot. Sebab tengah busy buat tender. Annoying gila update blog tanya pendapat orang lepas tu cakap tengah busy buat tender rasa nak tampar pfft.



11 comments:

  1. haha
    aku dah penat baca entri2lepas, tapi fail gak nak bagi komen atas sebab2yang aku dah bagi tau hang!
    so
    ni entri yang lebih sesuai aku komen kan Una?

    my favourite adalah first header yang warna hijau.
    second header yang hang guna sejak aku kenal blog hang nih. sebelum tuh guna header line dan nama blog pun lain kan? kan ? ke tak ingat? aduh././//
    and for me
    that still the best.
    dan
    kalau hang nak buat header baru pun, aku suka nak cadangkan yang macam tuh.
    ada hang dan suami
    tapi
    tak nampak
    ada sipi2
    baru lah lebih mistik

    dan

    lebih cool
    so
    amacam?
    tapi
    elok gambar cute lepas kawin la.
    tapi
    bukan gambar kawin.
    bab2bercinta dulu dah habis dah
    ni phase baru kan!!

    dan dulu
    hang dah janji nak buat blog untuk anak pulak kan?
    hehe
    eh
    belum lagi yer?
    hua ha ha

    eh
    aku kena on safe mode.
    cau

    ReplyDelete
  2. giler laju approve.
    dan suka hati aku buat komen kedua yang tentu saja tak ada nilainya.
    ni mesti sebab sibuk giler dengan tender kan.
    hua ha ha

    ReplyDelete
  3. Anonymous/AJ Nismihan:
    kau ni aku terajang kang. haha.
    annoying gila komen dua kali.
    kau ni kenapa dah lama x datang?
    menyombong eh?
    ke dah taknak kacau isteri orang?
    keh keh keh.

    ReplyDelete
  4. (sambil anggap komen box ini chat box husna)

    be honest,
    semua entri hang lepas kahwin aku baca
    cuma
    aku takut komen aku menyentuh hal2yang too sensitive
    thus
    i leave it as it is
    dan
    baca jer komen2lain sambil buat muka sengeh.

    dan
    suka-suka jer kata aku AJ kan?
    entah
    sapa2jer nih

    nak aku karate dengan pisau IKEA besar yang beli lepas pisau tesco-yg-lepas-beli-eksited-sampi-telinga-senyum-tuh rosak.
    see
    aku baca entri ko.
    dan nak aku mention pasal meja makan baru?
    pasal stress dengan kawan yang tak reti buat keja dan harap kita kata "kita kan kawan, takkan marah kot!"
    husna being husna hadzarami (bukan hazami) takkan kompromi benda tuh kan./

    so.
    aku sombong lagi yeh?

    ReplyDelete
  5. gambar pas kaen
    gambar rumah kosong tak da perabut pun ok gak
    teet*
    =DD

    ReplyDelete
  6. aku lg suka header skg ni. tambah2 bila ada quote kurt cobain tuh.

    ReplyDelete
  7. ~ una..letak gambo yg ader kat entri sblm nih..yg una senyum bila si asben wat klako..gambo tuh sweet..siyes..!!

    ReplyDelete
  8. gmbr u n suami pegang tgn..tapi crop amek tgn yg berpegangan tu je (ayat xleh blah lagi) wat header..hee~

    ReplyDelete
  9. banner ijau tu paling best!
    hehe.. mm kalu nak tukar pn ok gak..
    banner lepas kawen.. careee gak tu.. huhu..

    ReplyDelete
  10. nor:
    rumah dah tak kosong OKK, ada meja makan dah tau! heh.


    avid gunner:
    yeke? tapi macam tak ladies la.
    aku kan dah kawen, kenalah ladies :D


    ~ orocho ~:
    yang tu ke?
    OK akan dipertimbangkan :)


    Tema Hitomi:
    haha. detailnya cadangan.
    OK thanks, to be consider juga :)


    encik big:
    yup, banner gambar selepas kahwin.
    tu yang aku dok fikir nak buat macam mana ni..

    ReplyDelete
  11. ok.
    giler jahat tak reply komen aku yang ke3.
    hua ha ha

    ReplyDelete