expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, August 9, 2010

Quick update

This weekend has been tremendously busy for me.

Sabtu petang
Keluarga bakal mertua datang untuk bincangkan aturcara majlis dan sebagainya. Aku join sekali. Pandai pandai je aku bagi cadangan itu ini, semua cadangan aku ditolak T__T

Sabtu malam
Decoration hantaran with Ja and Sue. Sebelum tu pergi beli bunga dulu untuk tambah bunga bunga sedia ada.
Meet my bestfriends merangkap teman seranjang ketika di rumah sewa. Dari kiri Ja, Sue dan aku yang paling over seperti biasa. Masa belajar dulu ramai cakap muka kami bertiga serupa. MUKA saja okay. Bentuk badan jauh sekali. Diorang kurus tinggi, aku gemuk pendek T__T
Diorang ni baik, layan je karenah aku yang pelbagai ni. Dah siap buat hantaran kena tolong tulis nama di kad pula, dah siap yang tu kena tolong buat props untuk photoshoot pula. Baik kan? Meh sini peluk cium sikit.
Ahad pagi
Tulis nama di kad jemputan. Aku tukang tulis, Sue tukang lipat, Ja tukang baca dan tick nama (kenapa tugasan Ja paling senang??) Baru tulis untuk 50 kad dah lenguh tangan T__T. Mula mula semangat tulis 'Ahmad Jais dan pasangan' atau 'Ahmad Jais dan keluarga', lama lama tulis 'Ahmad Jais' je, lama lama lagi jadi 'Ahmad' je. Lenguh laa~~ So kalau kau orang terima kad aku ada satu nama sahaja, jangan la segan nak bawa pasangan atau adik beradik ke apa, kang kesian pula anak bini kau orang kena tinggal kat rumah.

Ahad petang
Pergi ambil gambar untuk letak kat bunting dan juga untuk tag orang for Save-The-Date. Props semua buat last minute.

Save - Guna frame gambar souvenir dari my colleague masa dia outstation kat India hari tu. Sorry Vend, saya keluarkan dulu gambar muzium India tu..

The - koyakkan cover belakang kertas kajang siapa entah. Eh Oyah punya rasanya.

Date - guna belakang pinggan kertas terjumpa dalam beg, mesti lebihan masa jamuan kat office hari tu. Then tambah la sikit hiasan guna bunga kecil kecil lebihan buat hantaran semalam.

180910 - guna lebihan kertas masa birthday Aina.

Bunga pegang - pinjam bunga kat living room rumah Kakna.

Cotton candy - beli kat Giant, RM2 satu. Mahal woh.

Cheapskate me. Semua pun guna lebihan. Semua pun nak berkira. Huhu.
*More photos on Facebook*
Cousin Hanis kena paksa jadi photographer. Heh heh. Thanks Shamim! Dah la sampai Tasik Perdana tu pukul 6.30 petang. So nak kejar masa lagi sebab kalau gelap susah la nanti. Tapi memang banyak la gambar yang agak gelap, sebab memang dah senja dah pun masa tu. Struggle aku edit tadi T__T

So, di kesempatan ini, aku dengan rasa rendah diri dan berbesar hatinya menjemput sesiapa yang sudi, untuk menghadiri majlis perkahwinan serba ringkas aku pada 18 September 2010 di alamat seperti di bawah,
Klik gambar untuk tumbesaran. Aku bagi sekali dengan map Encik Hanis. Majlis bertandang will be on the next day. Kepada sesiapa yang sudi please please please email me your address so that I can post the card, sebab kad ada banyak membazir je tak bagi kat orang. Heh. Yang dah ditag tu mesti kena datang, kalau tak aku merajuk (macamkan kau orang nak kisah aku merajuk ke apa kan?)


Penat sangat sebenarnya, sampai sekarang terasa lagi kepenatan tu. Ehem. 1 bulan 1 minggu dan 1 hari lagi. Pray for us boleh tak? *sob sob* (hari ini mood touching) :')




10 comments:

  1. Kad jemputan aku nih ada nama penuh ke tak? ke ****A jer? ke hang buh AJ Nismihan jer?
    hehe demand pulak kan.

    ni gambar banting dah sweet dah, cumanya macam tak jelas gambar yang 'date' tuh. ah lantak la, janji korang berdua tak gaduh kan.

    18 Sept ya?

    dah-dah, jangan stress.
    senyum macam dalam gambar tuh kan ensem.
    eh, bukan hang la Una, maksud aku Anis. Anis jangan stress-stress ya. Hehe
    hmm nanti aku pangkah kelender yer.
    Insya'Allah :)

    ReplyDelete
  2. ops; aku tau nak pi rumah anis jer, so aku pi rumah dia jer lah. boleh tak Una? kang aku sesat kena tangkap dengan penunggu gua batu @ batu cave karang lagi susah kan.
    boleh kan?

    ReplyDelete
  3. aku doakan smuanya sihat dan selamat. huhuh=)

    ReplyDelete
  4. insyaALLAH sis..
    may ALLAH bless u yaw..
    akk bule punyaa...
    <3

    ReplyDelete
  5. zella doakan semoga semuanya selamat dan majlis berjalan dengan lancar...

    wah...byk nyer bunga...kat mane ni...zella pon tgh cr bunga2..nak buat hantaran...slalu jmp yg mahal je...cekik darah....

    ReplyDelete
  6. sumpah excited kak!!!
    huwarrrrghhhh
    suweet ngat aaaiihh
    gmbaq tuhhhh
    lalalala~
    bydaway,,
    every second for the one week one day
    i'll pray for both of u..
    :)(:

    ReplyDelete
  7. sue nmpk berisi sikit sini..

    wah, nda lama lagi Una.. aku pula yg neves. semoga semuanya berjalan lancar. ka mau berlari lancar. =D

    ReplyDelete
  8. thanks semua.

    AJ, jangan nak gedik tak datang aku punya. tumbuk karang. (boleh tak paksa? heh heh)

    zella, ni kat Krismaya at Sri Rampai. sini banyak gila pilihan. harga dia not bad la. tak la murah sangat tapi tak la mahal sangat. and bunga dia cantik cantik :)

    yang lain lain, thanks tau~

    ReplyDelete
  9. nway gmbr2 semua cantik okay kak ojaa. heheee~

    insyaAllah dtg ;)

    ReplyDelete