expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, August 24, 2010

Lencana Comel

I was reading Scweet Mafis blog when I saw these cute badges yang rasa macam best tapi belum sempat aku post pasal ni Hanis dah cakap, "Tak payah la, tak payah lahhh..". Hatiku terluka T__T.

Comel apa keluarga dia semua pakai badge warna biru, keluarga aku semua pakai badge warna pink. Comel kan? Cakap comel cepaattt!

Dengan penuh bersemangat aku berhujah di hadapan beliau;

Kalau pakai ini bolehlah kita distinguish mana satu family dia mana satu family aku. Senang aku nak beramah mesra (heh heh tak boleh blah guna point beramah mesra).

Kalau pakai badges ni in case ada orang nak tumpang rehat or sembahyang dalam bilik kita tahu siapa dia takdelah terjadi kecurian disebabkan membenarkan stranger masuk bilik seperti yang pernah terjadi beberapa kali sewaktu kenduri di rumah saudara mara.

Kalau pakai badges ni senang tukang bagi bunga telur nak bezakan mana satu gift untuk family mana satu gift untuk tetamu biasa (macamkan doorgifts kau best sangat orang nak berebut rebut).

Beria-ia muka aku bercerita, selamba dia cakap,

"Semua tu perasaan awak je. Jangan ikut perasaan sangat.."

Apa kaitan badges comel dengan perasaan? Dia dengar ke tidak hujah mantap aku tadi??

Mungkin.. Dia dah tak sayang aku lagi.. T__T

Dah dah. Kepada sesiapa yang ada boyfriend or tunang YANG SPORTING DAN SUKA KEPADA KECOMELAN LAIN SELAIN GIRLFRIEND COMEL SEMATA (heh heh), bolehlah klik sini untuk maklumat lanjut tentang badges or button tadi. Banyak lagi pilihan lain yang memikat hati. Pilihlah kau sampai lebam (tiba tiba garang).



15 comments:

  1. Tak payah la, tak payah lahhh..
    Tak comei.
    Semua tu perasaan awak je.
    Jangan ikut perasaan sangat..


    ok. Done.

    ReplyDelete
  2. comel2....
    tp lelaki mmg xsuke...
    nape??!!!!!

    ReplyDelete
  3. AJ Nismihan:
    pendek nampak komen this time?
    heh heh :D


    zella y:
    lelaki kan suka control macho -_-"

    ReplyDelete
  4. comel..comel..comel..hii(^-^)x
    tapi..u dont need it la una..
    membazir je..emm..

    ReplyDelete
  5. hahha! lawak gila!

    Ehem, ok, siyes..saya rasa, betul cakap hanis and AJ tu. Jangan ikutkan sangat perasaan tu..hihi. Macam saya la dulu. Memang before wedding ni mcm tu la, macam2 dok pk nak buat itu ini (cth macam badges tu..hik hik..). Kalau nak ikutkan hati, semua benda nak wat. tapi, rasanya, ada banyak lagi benda lebih penting kot. 3 bulan je lagi... :) dup dap dup dap..

    ReplyDelete
  6. comel...(cakap dengan penuh ketakutan)

    bagi aku, ok per buat benda ni..unik! nanti bila abis kenduri suma org ingat keunikan kenduri tu..

    ReplyDelete
  7. YELAH YELAH AKU TAK BUATLAH! grr..

    cik mas:
    betul pun. aku ni dah la mak bapak yang keluarkan duit semua, lagi nak minta itu ini. duhh.


    Arifah:
    chepah sayang. mananya 3 bulan, 3 minggu laa~~~
    betul la. tapi kita ni biasalah, mula2 je nampak macam best. kang petang or malam kang dah mula fikir waras, mesti berubah fikiran punya :D


    avid gunner:
    hahaha. pehal lak kau nak cakap dengan penuh ketakutan??? sengal betul.
    ehem.. rasa macam comel lak ada orang lelaki yang sependapat :D
    boleh jadi adik fevret aku la macam ni.

    ReplyDelete
  8. comel je kak husna badges tu!hehe
    tp wani rasa betul la ckp en hanis tu..
    xperlu la..nant lari budget plak..hehhee

    ReplyDelete
  9. Hi Husna,
    Susah gak klu ur fiance tak approve huhu
    tp mmg cute kan benda alah tu. I pun tak buat time wedding aritu tak sempat nk fikir :)
    This time buat just for the sake of memory sbb tu letak wedding date.
    Takpe, banyak lg benda lain kena fikirkan? hehe

    ReplyDelete
  10. i rase comel! tapi JANGAN MEMBAZIR OK KAK UNA! (look to org yang baru shopping)

    ReplyDelete
  11. erm,,ermm
    x payah kot
    baziaq duwet lahh kak
    baek simpan okey untuk ank2x

    tp kalau beli guna duit
    ur hanis
    WAJIB BELI!!!!
    XDD

    ReplyDelete
  12. boringlah korang ni. balik balik hanis yang betul. iskk.

    scweet mafis:
    mungkin kalau 2 orang je pakai baru comel kan?
    macam you and your husband.
    i pun terfikir gak, kalau jadi buat ni nak ke makcik pakcik semua pakai?
    so i pun nak buat utk post wedding lah kalau camtu :D
    sibuk je aku ni nak tiru..

    ReplyDelete
  13. Eh.haha.my mistake. 3 weeks to go... Ngeh3...:)

    ReplyDelete
  14. waaaa..
    mantap hujah2 tu..
    kalo ak, ak stuju jer..
    cute wat..unik..n best!
    hehe...tba2 tringin nak wat gak..
    tp bla ak nak kawen..haha

    shrek

    ReplyDelete
  15. Arifah:
    kalau 3 bulan lagi mesti kita sekarang tgh main main tak buat apa pun lagi, selalu nak buat last minute. huhu..


    shrek:
    ehem.
    kalau buat ni kau nak pakai yang Bride Team kaler pink tu ke? heh heh.

    ReplyDelete