expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, April 18, 2012

Me Baby



Soldier boy 1: Daddy, 6 years old.


Soldier boy 2: Ammar Yusuf, 7 months 2 weeks old.


Daddy again, rupa-rupanya dari baby lagi dah minat Glee :p
I always envy my husband, in fact I always envy those who have photos of themselves when they were a baby.
Masa awal-awal Baba masuk tabligh dulu (I was a baby back then), camera, radio, television or any other devices yang boleh mendatangkan 'lagho' are restricted in our house. So among my siblings, bermula dari aku sampai my two little brothers sahaja yang tiada gambar masa baby. Bila Oyah lahir baru ada balik, sebab masa tu Kakna dah masuk universiti, dah boleh beli kamera sendiri.
So, bila lahirnya Ammar Yusuf, bila ramai yang cakap Ammar Yusuf seratus-peratus copy muka aku, hati aku gembira tak terkata. Dalam hati aku dah seronok fikir, "Mungkin Allah anugerahkan anak yang mirip muka aku supaya aku akhirnya dapat tengok gambaran muka aku masa baby macam mana. Wahh akhirnya..". Perasan.


Sama tak SAMA TAKKKK?? =D
Until last Saturday I have this conversation with Mama.
Me: Ma, muka Ammar Yusuf sama tak dengan Dikna masa baby? Sebab semua orang cakap Ammar Yusuf copy paste Dikna tau :D (sambil hidung kembang kempis bangga)
Mama: Ermm. Mulut dengan hidung dia je yang macam kau kot. Kau dulu jauh lagi putih tau. Macam putih pink tu. Putih luar biasa lah, yang kalau bawa kau keluar jalan-jalan mesti orang akan tertoleh 2 kali punya.. Haaa... Mata kau lagi besar, bulat betul. Lepas tu kalau menangis sikit je pun, hidung mesti merah. Kepala botak tu sama hehe. Tapi kau dulu dahlah rambut tak banyak, warna perang pula tu. Macam-macam la Mama lumur kat kepala nak lebatkan and nak hitamkan rambut.
Owkayy.. part hidung merah tu sampai sekarang tau! So kalau merajuk dengan orang tu lalu menangis diam-diam dalam bilik, lepas puas menangis tu terpaksa tunggu lama sikit dalam bilik untuk bagi hilang merah kat hidung T_T
Sekarang aku bayangkan.
Budak kulit putih luar biasa, dan kepala botak macam Ammar Yusuf.
Rambut halus warna perang.
Mata bulat dan besar.
Hidung bulat dan mulut tigasegi macam Ammar Yusuf.
.
.
.
.


Wuuu.. I need my baby photo... T_T


6 comments:

  1. cian una...tp mmg betul laaa, mulut dgn hidung ammar mcm una copy paste sejibik

    ReplyDelete
  2. sama lah kita una i pun tade gamba time baby start ada gamba bila sek rendah (T_T) tp mak ckp kita itam time baby dulu hahaha
    For me mulut ngan idung ammar mmg ikut mommy the rest ikut daddy dia (sorry babe hehe) tp tape klu ikut daddy org kata sejuk sikit :)

    ReplyDelete
  3. cerita pasal baby photo...kite ada banyak baby photo..but due to flood and lepas tu rosak...entah ke mana...n my families did tell me that arissa juga copy paste muka sy ms kecik2.. :D

    ReplyDelete
  4. Ammar Yusuf dah tersangat putih saya tengok......taaapi Una dulu lagi PUTIH???Putih gila kowtttttttt! Mesti comelll ni. Sayangnya takde gambar. Takpe, Una tengok Ammar Yusuf ajelah! hehhe

    ReplyDelete
  5. Una, masa ko kecik, ko lah baby paling comel kakna pernah jumpa. Lagi comel dari Asha, Aina, even Ammar Yusuf. Semua org yg tengok komesti berharap dapat baby girl comel serupa ko.
    Malangnye, bila dah besar ntah apa yg jadi, semuanya dah pudar.....:P

    ReplyDelete