expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, May 19, 2010

Wanita cantik selalu curang



Terima kasih kepada Mohd Fikry kerana mentag saya dalam gambar ini di Facebook, eventhough the moment i saw it i was like wadefak jugak la. Huh. Main kasar betul.


Wanita cantik selalu curang. Siapa setuju angkat tangan? Wanita cantik curang saya jarang dengar, unless kalau dia artis la. Tapi lelaki tak berapa hensem curang tu saya selalu dengar. Mana lagi menyakitkan hati? Dah la tak hensem, ada orang suka cukup bagus, lepas tu curang pulak. Wah wah emosi makcik kita hari ni.


Saya tak faham betul la benda benda curang ni. Masa zaman belajar dulu di kala tengah femes lagu Teman Tapi Mesra (TTM) nyanyian kumpulan Ratu, ramai betul rakan sebaya sibuk nak aplikasikan lagu tu dalam kehidupan harian. TTM or skandal whatsoever, semuanya sama sahaja. Untuk orang yang dah ada boyfriend/girlfriend tapi gatal gedik nak dilayan lelaki/perempuan lain. Lebih menggelikan kalau dengar rakan lelaki sebaya saya yang ada adik angkat muda 2 tahun. Apa kes? Cakap je la nak pasang lebih tapi takut, so jadikan adik angkat. Lupa terus adik kandung berderet deret kat rumah. Hati hati wey, belum apa apa hal nak ada adik angkat bagai. Kang dah kahwin tak pasal pasal ada bini angkat. Sddkwdgbplkm betul.


Jejaka X: Hai, malam ni buat apa? Tengok wayang nak?
Saya: Taknak. Kau ada girlfriend. Lagipun kau tak hensem.
Jejaka X: Ala tu girlfriend. Yu dengan ai kan TTM..
Saya: Pernah tak rasa nak buat tatoo bentuk tapak tangan kat pipi?


*Dialog di atas adalah ketika zaman single dulu. Annoying betul dengan lelaki yang suka test power dengan awek yang single. Ingat kita ni desperate sangat ke? Pfftt.


Minta maaf la adik abang kakak makcik. Saya kalau masuk bab curang ni memang emo betul, lagi emo daripada tengok Malaysia lawan Jepun masa Thomas Cup baru ni. Tapi kenapa nak tuju sangat pada perempuan cantik? Yang saya tengok, kebanyakan kawan kawan saya yang frust menonggeng putus cinta mesti jenis yang cantik menarik tertarik kau memang da boomm. Dan yang mencurangi mereka pula mesti tak hensem. Oh men.


Hoy Husna! Yang kau nak terasa sangat dengan gambar atas tu kenapa? Kau bukan cantik pun. Dah la muka belang belang berlagak sangat taknak pakai payung masuk site. Konon maskulin la kan? Konon macho la kan? Hambik hitam legam sekarang. Boooo~~~


12 comments:

  1. Sir Marcello:
    aku lagi kacak. kau ni mesti tea-lady kan?


    princeduyong:
    tak semestinya. betolll. tak semestinya.

    ReplyDelete
  2. "Hai..nama saya Roy..."

    "saya encik tubuh sempurna"

    :P

    ReplyDelete
  3. haha. nak cakap die cantik la tuh.
    hmm, yang i selalu jumpa, wanita cantik selalu kena tinggal dgn kekasih. kan kak una? :(

    ReplyDelete
  4. Arifah:
    wakakakaka!
    encik bertubuh sempurna tu memang kelakar.
    rugi pah tak sempat jumpa dia.
    hahaha..


    f.a.r.a.h:
    ni nak cakap kau wanita cantik la ni kan? kan?
    ngehehe, sarcastic :p

    ReplyDelete
  5. Tarik trafik guna backlink... jom kongsi tutorial d sini http://myvitrd.blogspot.com/2010/05/tips-tingkatkan-trafik-menggunakan.html/

    ReplyDelete
  6. aah...kwn zella pon cantek tp entah brape kali dia frust sblm kawen...

    ;(

    ReplyDelete
  7. Tn. Punya:
    perlu ke?


    zella:
    kan? tu la.. ramai tau kawan2 kita yg cantik2 kena curang dengan bf..

    ReplyDelete
  8. hi husna, Salam perkenalan!

    Wanita cantik curang tak la sekecoh lelaki tak handsome curang. haha! I agree with you, ni namanya orang tak sedar diri.

    Lagu TTM tu mmg byk diaplikasikan, sipot tol~ mmg tak sesuai! Meruntuhkan relationship org je. isk3

    ReplyDelete
  9. ngehs tak setuju
    cantik ke hodoh ke ensem ke tak ensem ke
    kalau dah nak curang
    curang jugakkkkk! *ttbe emo
    hahahahaa

    ReplyDelete
  10. *Idina*:
    hi idina, salam perkenalan :)
    wah2 emosi nampaknya cik kak ni.
    kita boleh take team la macam ni.
    ngehehehh.


    Cik Akma:
    yeah thats right babeh.
    kalau ye pun nak curang, pastikan kau hensem.
    so takde la orang mengata, "tak hensem pun ada hati nak curang". heh heh.

    ReplyDelete