expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, May 18, 2010

Perihal kucing. Comel tapi...

Muhammad Hanis suka kucing, bukan suka tapi sangat suka. Malangnya saya sangat fobia pada kucing. Terasa sangat loser di sini. *sob sob*. Tapi saya tak benci okayy, malah saya sangat benci pada orang yang menganiaya kucing.


Encik Hanis: Nanti kahwin nak bela kucing kat rumah boleh?
Cik Husna: Alaa.. :(


Loser rasanya takut kucing. Tapi memang tak boleh nak buat apa dah. Saya kadang kadang cuba juga berbaik baik dengan spesies comel ni, tapi memang tak boleh la.. Fail. Sebenarnya bukan kucing saja, saya tak boleh handle semua binatang kot. Semua, termasuklah serangga. Tapi saya boleh siang ikan dan potong ayam ye cik kak. Maknanya kalau binatang tak bergerak saya boleh handle kot.


Kadang kadang rasa kagum dengan orang yang boleh peluk cium kucing. Saya ni kucing datang dekat pun dah menggelupur macam la buaya yang datang dekat. Entah entah aku lagi takut kucing daripada buaya. Oh i mean, buaya darat. Heh heh. Metafora tahpape senyap la kau.


Best la orang yang suka kucing dan kucing suka dia. Boleh bela kucing, bagi nama macam macam pada kucing tak payah nak tunggu beranak untuk bagi nama sedap sedap pada anak. Kalau saya ada kucing betina nak bagi nama Aurora. Asalnya plan nak bagi nama ni pada anak perempuan tetapi ditolak mentah mentah oleh Encik Hanis lantaran terlalu kebaratan. Kalau kucing jantan nak bagi nama JB (ehem ehem.. Justin Bieber :D).


Abang: Antina, ada tak lagu Justin Bieber? Abang nak letak kat Myspace la..
Antina: Justin Bieber? Siapa tu? (Buat buat tak kenal untuk tunjukkan kematangan depan anak buah berumur 12 tahun, padahal ada 3 lagu Justin Bieber dalam handphone)



Wahwah advance aku ni dah siap fikir nama anak, rasa nak tampar bagi sedar sikit nak kahwin pun tunggang terbalik kelam kabut ada hati nak cakap pasal anak.


Fobia pada kucing ni sangat menjengkelkan okay. Orang lain kalau sunyi boleh main dengan kucing. Aku ni kalau sunyi terpaksa main dengan Ashaa yang tak habis habis suruh aku pakaikan bra kat dia wtf??.. Padahal kalau nak dikutkan sama bahaya je Ashaa dengan kucing, sebab Ashaa pun berpotensi untuk menggigit dan mencakar juga (T_T). Nasib baik Ashaa tak berbulu atau bermisai..





10 comments:

  1. salam muhibbah,.

    sis singgah lihat entry kucing..meow2.............

    ReplyDelete
  2. hoh aku berani pegang kucing! peluk kucing!

    *bangga

    tehehe

    ReplyDelete
  3. Alamak, ko ni berkongsi masalah yang sama dgn Tunang aku. Dia pun fobia kucing tapi x benci kucing. Masalahnya dia x nak aku bela kucing kalo kawin nanti. Alaa . . . x boleh la kalo xde kucing.

    ReplyDelete
  4. haha..kenapa ashaa macam tu...?jap...ashaa tu sape?

    aku bukan tak suka kucing,tp kucing selalu menyampah tengok aku.kucing kat rumah aku plak kucing kampung...berkubang dengan ayam itik,nak peluk ciumm..haha,no wayyy!

    ReplyDelete
  5. Una..aku pon fobia dengan kucing..tapi emir faiz sangat suke dengan kucing..My husband been nagging me for so long boleh tak die ngan emir bela kucing..I give a big "NO" sign to him..sebab aku tau in the end aku jugak la yg nak bagi makan,mandikan kucing ape segale....

    For me kalau nak jage binatang kena jage btul2..sebab kesian binatang kalo terbiar jer..

    ReplyDelete
  6. same la kite...
    klu time kecik2 dulu,mmg fobia sgt bila ade kucing masuk kelas..merayap bwh meja...

    lg takut klu bdk2 lelaki tau kite takut kucing,sure dorang nak campak kucing tu kat kite...

    menci!!

    ReplyDelete
  7. iyyyya.. *ikut kagum*

    lagi² anak kucing baru lahirrr, ah tidak.. dem !

    ReplyDelete
  8. i tak fobia kucing tau kak una. tapi u tau la kan i fobia binatang pe. in fact nak sebut pon i meremang. haha. tapi i tak suke kucing. tak benci pon. just tak suka. adakah aku nih tak penyayang? haha.

    ReplyDelete
  9. wah wah ramainya geng.
    boleh buat group kat fb ni.
    :P

    ReplyDelete
  10. so
    si hanis suka kucing
    aku xsuka
    kira kembar nama xsama jiwa
    wkaakkaa

    p/s : Monalisa Ada Kembar? Ingin Tahu Siapa Kembar Monalisa? Layari Blog www.hanspunyablog.blogspot.com utk mengetahui jawapannya

    ReplyDelete