expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, May 27, 2010

Bridesmaid

Poning kepala den fikir pasal bridesmaid ni. Bridesmaid berbeza dengan pengapit kan? Since saya tidak akan bersanding, i'm thinking of having several bridesmaid with me during my wedding. Bridesmaid ni usually terdiri daripada orang orang yang rapat dengan kita i.e sisters, cousins or usually bestfriends la kot sebab biasanya hari hari macam ni kakak adik akan busy ke sana sini takde maknanya nak bertenggek melawa je kat tepi aku. Heh.


Bridesmaid ni biasanya pakai baju sama, or jenis kain yang sama walaupun berlainan fesyen. Itulah yang memeningkan kepala sekarang ni. Saya dah terbayangkan beberapa orang untuk dijadikan bridesmaid. Kira punya kira, kawan baik semenjak sekolah rendah sampai ke universiti, campur campur dekat 15 orang kot yang betul betul rapat sampai sekarang! Adakah aku kena sponsor baju bridesmaid untuk 15 orang supaya tak ada yang berkecil hati??? Baju untuk family dan anak anak buah pun nak kena sedondon juga. Adik beradik campur anak anak buah sahaja dah 20 orang. *pengsan*


Contoh bridesmaid. Cantik kan ramai ramai pakai warna ni?

So kesimpulannya rakan rakan yang tercinta, akan kufikirkan semula ye tentang tajaan uniform anda. Ongkosnya nggak ada dong! Unless kalau ada sesiapa nak sponsor la kan :D


11 comments:

  1. hmm.. pakai T-Shirt RM10 sebondon pu ok..Jimat!!

    ReplyDelete
  2. kenapa x sanding kak?erm...akak carik kain yang murah...g nilai tu ha...bia murah tapi nampak cantik.ok x?

    ReplyDelete
  3. Una..aku ade chance x nak jadik ko nyer bridesmate..:P

    ReplyDelete
  4. wow..ramainya bridesmaid..hhehe...jenuh tu nak taja suma orang...(untuk family+anak2 buah saya, saya soh depa cari sendiri baju masing2..hahah! boley tak gitu?)

    ReplyDelete
  5. bestnye klu dpt baju sponsor..hehehe...brangan lak i slh 1 bridesmaid u tu..hehehe...u suro la abg hanis sponsor kn sket..sdap je kn..hurmmmmm..

    ReplyDelete
  6. hahaha. kena jadi bridesmaid x kak una? if kena, i da kena mandi bunga da nih. haha. ;p

    ReplyDelete
  7. itulah orang kata, nak kawin nih bukan senang.

    tak payah la nak berbanyak2dalam kapitan hang tuh, ambik seorang dua yang betul2kamcheng dan tahan kerena pengantin perempuan yang perasan makin kurus (sambil makan donat depan laptop) tu.

    kalau hang ramai2kapitan pun nanti susah nak arrange apa sumer, dah jadi macam clash responsibility, ada yang tak terlayan dan ada yang overload. kan dah timbul kekeliruan dan ketidak senang hatian dalam perkaitan antara kawan2.

    dan lagi satu.
    sikit kapitan, sikit la sponsorship nya.

    untuk family, hang sponsor lah 50% ka, tak pun pi tulung pilih kain jer, lain depa tokok.
    cuma untuk yang kurang upaya macam Oyah tuh, hang terpaksalah melayan kerenah dia (yang aku pasti meter kain dia akan lebih dari meter kain si pengantin kan?).

    ala berwasatiah sikit2.

    dan untuk tak bersanding; aku bagi clap besak besak.
    CLAP CLAP CLAP CLAP CLAP CLAP CLAP CLAP CLAP
    Congrate

    sabar yer, kawin nih memang kelam kabut sikit; but they worth it!
    all the best!

    ReplyDelete
  8. kakk, pakai uniform skola. hehh. okay idea mengarut hahaha~

    ReplyDelete
  9. cr kain kat tmpat2 yg byk pilihan n murah mcm nilai ke...

    ReplyDelete
  10. babe... y not ko pick 1 colour.
    let say.. pink.
    so ko surola bridesmads ko beli sendiri kaen.
    mek sure walaupun bukan dari material yang same,
    bukan kaler yang exact, tapi still same.

    eh, asal cam da merapu???

    maksud aku still pink walaupun ade yang pink terang, ade yang pink gelap.

    contoh.
    lining pink.
    yang jarang2 kat luar tu, kaler pink.

    ceh.. nak jugak jarang2.

    ReplyDelete