expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, December 17, 2015

Star Wars

It is Star Wars fever this week! Which I couldn't be bothered at all! Haha. My husband is a big fan of Star Wars anyway, he has been following Star Wars series dari awal dan tahu setiap watak, setiap jalan cerita dan sebagainya. I'm the other way round however, aku tak pernah ikut dan tak tahu sangat pasal this series except watak Stormtrooper, itupun sebab tengok How I Met Your Mother. But no worries, I just asked my husband to download the whole series of Star Wars for me to watch, just to understand his interest, sweet tak aku? :B


Recently he has been collecting this Star Wars keychains from Subway. As of now dah ada dualah, Rey and Stormtrooper. Satu hari tu, anak anak nampak keychain tu dan melompat lompat minta mahu pegang seorang satu. Biasalah benda baru, keychain macam itu pun boleh mendatangkan keterujaan -___-"

H looked quite nervous already and started to repetitively reminding the boys that the keychains are his, not theirs. Langsung taknak mengalah -____-"

Knowing how much it means to H, I also helped him to remind our sons. It was easy for Ammar Yusuf, sebab dia dah besar dan dah faham kan. But it was quite.... emm... challenging for his little brother.

Mummy: Ini Daddy punya tau. Adik pegang je okay? Cannot bawa pergi rumah Ibu tau (knowing that these kids loved to show-off new things to their Ibu -___-")

Adam Muaz: Okay.

Mummy: Okay ulang balik. Ini siapa punya?

Adam Muaz: Daddy punya.

Good.

The next morning, sedang bersiap siap nak ke rumah pengasuh.

Adam Muaz: Nak bawa Star Wars...... (muka sedih, mata bersinar sinar seperti Himawari.. Ala Himawari tuuuu ? Kau orang ni tak pernah tengok Sin Chan ke??)

Mummy: Ehh. Kan dah kata tak boleh bawa pergi rumah Ibu kan semalam?

Adam Muaz: Tapi Adik nak pinjam kejap saje.... (ayat tipikal dia untuk meraih simpati, I won't fall for it this time)

Mummy: Tapi Star Wars ini siapa punya?

Adam Muaz: Emm. Entahlah.

Tiba tiba pula awak dah lupa kan???!

Malam tadi, dia pegang je keychain itu sepanjang masa. Masa tengah baring baring, tiba tiba dia bangun kelam kabut dan tengok ke sana sini sambil mumbling.

Adam Muaz: Mana? Daddy ambil ke?

Daddy: Ambil apa?

Adam Muaz: Star Wars Adik. Mana?

STAR WARS ADIK??
BILA MASA DAH JADI STAR WARS ADIK HAHH????


Adam Muaz the mushroom haired. The one who gets 'free passed' for almost everything.


2 comments:

  1. hahaha... so penamatnya apa husna? mama nye mengalah ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha Mummy dia memang tak kisah pun, sebab tu Daddy dia yang punya! :))

      Delete