expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, December 27, 2015

Football Talk

These past few days H has been talking a lot about Manchester United, about how bad the team's performance, about sacking the manager and other boring related topics that I actually don't really understand.

So last night, to show my interest in his 'passion', I tried to give my opinion,

"Kenapa bila performance team teruk, mesti nak sack manager? I mean, dah berapa kali tukar manager pun masih teruk. Means bukan salah manager, player yang tak hebat la maknanya kan? Kan??"

Apparently he didn't looked very happy with my brilliant thought -____-"

"Memanglah salah manager! Manager yang beli player, dia yang atur formation, kalau player tak bagus awal awal dia patut dah tukar blablabla..."

Panjang leteran beliau dan diakhiri dengan rungutan,

"Amende la MU ni teruk sangat..."

Mendengarkan itu, I suggested,

"Emmm Daddy sokong team lain jelah camtu. Chelsea ke.........."

He stared at me. Perhaps giving me an imaginary slap on my face. Maybe I should stay out of this topic forever. Me and my big mouth sometimes.....



2 comments:

  1. Assalamualikum Husna

    Haha. kan dah kena.
    orang gila bola ni, memang kadang2 period.
    bukan nak salahkan sesiapa, tapi sebenarnya, passion kepada sport selalunya datang dengan semangat nak menang @ tak mahu kalah. thus, occasional period is normal.
    dan satu lagi.
    selalunya, depa ni loyal. kalah ka menang ka, satu team ja.

    *senyum*

    kirimkan Assalamualaikum aku pada dia.
    Kata
    AJ never walk alone
    *senyum*

    Assalamualaikum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam.

      Hahahahaha occasional period sabar jelah aku. Memang loyal depa ni, tak best macam mana pun takkan berubah hati. Macam Liverpool la, hampeh hampeh pun ramai gak sokong dari dulu sampai sekarang kekeke bye.

      Delete