expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Saturday, November 27, 2010

Over-protective

Lunch hour yesterday, I received a call from Mama,

"Una, telefon rumah dah elok dah. Kau ada call tak?

Sebelum ini telefon rumah rosak, which semua incoming call tak dapat diterima.

I answered,
"Takde pun. Kenapa?"

"Hmm. Takdelah, dah 3 hari kau tak call.."

Oh. Rupanya kena call hari-hari comel betul lah Mama ni T_T

Then I talked to my niece, Asha, yang suruh datang rumah Grandma bawa meraka pergi playground. Tapi aku tahu dia bukan nak jumpa aku sangat pun. Mestilah nak jumpa Ankel Hhhhanis (sebutan Hanis ditekan sikit di permulaannya sambil kembang-kembang hidung *gaya Asha*).

Suami apa lagi, excited lebihlah dia. Pantang ajak pergi rumah Mama. Nak jumpa Asha punya pasal -__-

Sampai rumah Mama, budak-budak tengah tidur rupanya. Tapi dengar je suara nyaring aku semua bangun excited nak pergi playground heh heh.

Biasanya kalau aku bawa budak-budak ke sini, aku akan duduk di bangku, biarkan mereka bermain dan memantau dari jauh sahaja. Kalau terjatuh ke apa baru aku datang. Biasalah, budak-budak harus diajar supaya tough sikit *cakap macam bagus-bagus*.

Tapi, cuba tengok suami aku..
PERLU KE IKUT JE KE SANA SINI??? -__-
Aku cakap pada beliau,
"Biar jelah dia orang main sendiri Sayang oi, possessive betul ikut sana sini"
Beliau membalas,

"Awak ni kan, nanti dia terjatuh ke macam mana?";

"Hah monkey bar tu mana dia sampai nak naik, saya kenalah dukung dia bagi sampai";

"Dia seronoklah saya ada dengan dia.."

Dia ni over-protective sangat kenapa.. T__T

Tapi memang Asha seronok Ankel Hanis ikut dia. Dia kalau dengan Ankel Hanis memang semacam sikit. Gelenyar bak kata orang Kelantan -__-

Eh, kenapa gambar aku takde pun??? Kalau macam tu..
.
.
.
.
.
.
.










Letak gambar ala-ala Myspace boleh tak? Kahkahkah sila jangan terajang monitor.




4 comments:

  1. hahahaha...when it comes to daughter, that's what dad does best!

    ReplyDelete
  2. okay aku sokong komen avid tu. haha. btw, taman layanglayang kat kepong kan ni? hewhewhew.

    ReplyDelete
  3. sumpah gambar yg last tuh mmg nyampah. haha. ala ankel hhhhanis syg dieorang la kak una. haha

    ReplyDelete
  4. hahaa ankel hanis tu penyayang orangnya..=)

    ReplyDelete