expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, June 8, 2010

Welcome onboard, little princess! :)

Balik kerja lari lari turun kereta di kala azan Maghrib. Masuk rumah kecoh kecoh,

"Dikna puasa ni! Dikna puasa ni!"
Baba yang baru lepas ambil wudhu' nak ke masjid pun sama sama ke dapur mengiringi saya,

"Cepat cepat bagi kurma, Husna nak buka puasa ni!" Oh Baba memang comel :)



Heh heh. Hari ni hari kedua berpuasa ganti. Hati lebih tenang entah mengapa. Ingatan terhadap kekasih yang jauh di perantauan terus hilang apabila melihat wajah tenang si kecil. No no no, bukan Ashaa ye. Ladies and gentlemen,

I GOT A NEW NIECE!!! :D


Terlompat lompat macam gila kami adik beradik apabila diberitahu kakak ipar telah selamat melahirkan bayi perempuan lewat petang tadi. Oh FYI, abang saya ada 5 orang anak sebelum ini. Yang sulung je perempuan dan 4 lagi lelaki. So kelahiran baby girl ni sangat dinanti-nantikan. So Ashaa sila ke tepi sikit, Ashaa dah tak hot lagi. Heh heh.


Saya yang baru lepas berbuka macam tak menyempat nak pergi melawat. Waktu melawat sampai pukul 10 malam sahaja, tapi nak kena pergi beli hadiah for the new born lagi. So berkejar kejarlah ke pasaraya terdekat (mana lagi Giant Batu Caves tu je la) dan grab je la apa yang ternampak di depan mata tak sempat nak memilih sangat. I bought a big hamper for the baby while for the rest of the kids saya belikan a bar of chocolate seorang. Yela kesian pula kalau tak bawa apa apa untuk abang abang dan kakak baby.
Sarung tangan dan kaki baby sangat mengujakan. Rasa nak beli banyak banyak buat collection :D


Presenting... *Drum rollss* The new princess! Ashaa watch out! Haha.. Belum bagi nama lagi, lepas 7 hari baru Abang Sepul reveal the name.. Oh its the nurse' hand anyway.


Ni je gambar yang sempat diambil. Abang Sepul cakap baby baru lahir tak boleh ambil gambar malam malam, siang je boleh. Pesal tah, klasik betul abang aku ni (-_-"). Gambar atas ni pun Oyah curi curi ambil before nurse bawa masuk bilik for breastfeeding. Thrill sampai tak mampu digambarkan dengan kata kata. Teruja la.. Alahai..


Daaannn.. Bermulalah mesej mesej standard yang ditaip dengan mata bergenang setiap kali lepas tengok baby depan mata..


"Awak.. Abang Sepul baru dapat baby girl. Comel sangat!"

"Yeke?"

"Awak.. Kita pun nak baby girl jugak.."


Duhh.. Taktau nak sabar pompuan ni.. (-_-")




9 comments:

  1. Baby sgt comel~
    xsaba nk dapat baby sendiri hikhik..
    btw, congrats 2 ut kakak ipar ;)

    ReplyDelete
  2. kerja keras sikit lepas kawen kak una!
    kahkahkahkah!

    ReplyDelete
  3. Kiey-yu:
    thanks :)


    Amirah bte. Norjali
    thanks :)


    f.a.r.a.h:
    haha! hoy budak sekolah mana boleh cakap pasal lepas kahwin!

    ReplyDelete
  4. wah..husna dpt anak buah br erk...
    congrats!!

    sabar2 ye...nanti harap2 turn husna cepat2 dpt baby!

    ReplyDelete
  5. haha.. kesian ashaa.
    ni nnt kalau una ada baby YANG LAIN ke tepi semua. =D

    ReplyDelete
  6. ecehhh. kasi tengok sikit kuat ke tak kuat. ooops! ape i carutkan nih. 18SX! Oyah takleh baca. haha

    ReplyDelete
  7. zella y:
    thanks :)
    aah, tengah bersabar la ni, hihi..


    jij Abdul Hamid:
    hahahaha!
    terus jatuh saham semua anak buah :P


    Cik Akma:
    ye dik, sabarr la ni :D


    f.a.r.a.h:
    kau memang juara mencarut la! hahaha

    ReplyDelete