expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, June 29, 2010

Senyumlah, senyumlah ah haii cik mek molek (sambil goyang gerudi M. Daud Kilau)

Just now i browsed through my friend's page at Facebook. Kawan saya ni terkenal dengan senyuman lebarnya, but lately i perasan gambar dia banyak yang senyum tutup mulut. The smile suits her just nice, but somehow i prefer her big smile. Senyum lebar atau senyum tutup mulut, mana satu pilihan hati? Heh pasal senyum pun boleh jadi topik.


Okay ni pandangan peribadi saya sahaja. Saya suka tengok orang yang senyum lebar, or senyum yang nampak gigi. Sebab bagi saya senyum lebar nampak lebih lively and outstanding berbanding orang lain. Lebih menghidupkan gambar. Senyum lebar boleh membuatkan orang yang tak cantik pun boleh nampak cantik, provided gigi dia cantik la.


Saya sendiri bukan jenis bergigi cantik. I mean tak tersusun cantik macam Lisa Surihani OMG she's gorgeous goddammit! Jeles jeles. Masa belajar dulu dah bertekad nak buat braces bila dah kerja tapi asyik bertangguh je plus takut (dengar cerita sakit masa mula mula pakai) plus belum cukup duit lagi, mahal doh buat braces ni.
Pernah saya suarakan pada Oyah, "Family kita ni takde pun yang gigi betul betul tersusun kan?"


Oyah cakap, "Eh tak jugak, Lah punya gigi tersusun la"


*Lah = Adik lelaki saya, second last. Abang kepada Oyah. Adik kepada Man. Man tu adik bawah saya. Oh takyah pening pening. Saya, 16 25 tahun. Man, 23. Lah, 21. Oyah, 17.


Ye ke? Tak perasan pula gigi dia cantik ke tak. Struggle aku browse Facebook dia nak cari gambar dia yang nampak semua gigi. Dapat yang ni je..

Susahnya nak cari gambar dia loosen up macam ni. Sebab kebanyakan gambar dia semuanya control hensem..

Seperti ini,



Takpun yang ni..
OMG you look so gay brother -_-".

Tapi cuba aku yang senyum tutup mulut..
Me & Oyah

Dem, pipi aku je dah penuh satu gambar. Pernah satu hari my boss lalu dan tegur ai, "You ni Husna asyik makan je." Saya jawab la, "Eh mana ada makan boss" Rupanya pipi aku tebal sangat sampai dia ingat ada makanan dalam mulut waaaaaa~~~!! :((
Ehem ehem. Ada yang rasa nak tampar monitor tak? Wakaka!
Sementara muda haruslah mencuba pelbagai perwatakan. Boring la kalau dari kecil asyik jadi budak baik je. Tapi memang jahanam la kalau manjang kau asyik jadi si jahat je. Oh gambar di atas adalah ketika aku membawakan watak gedik. Macam control ayu gila syall. Benci tengok gambar senyum tutup mulut. Tapi orang cakap masa nikah nanti kena senyum tutup mulut kan? Tak boleh la senyum eksaited macam ni..

Eh tengah cari cari gambar nak tunjuk muka aku senyum lebar terjumpa lak gambar ni.
Saya dan adik adik. Dari kiri cepat jalan! Ok seryes seryes, dari kiri: Husna si nampak muda, Man, Lah and Oyah.

So kesimpulannya, senyum nampak gigi lebih ceria, manakala senyum tutup mulut nampak lebih ayu dan matang. But not to me la kot. Kalau aku yang senyum tutup mulut nampak gedik hell macam minta penampar -_-


9 comments:

  1. okeyh lepas nih
    saya nk senyum nmpak gigi
    smpai kebass urat pipi meleleh air liur sume
    supaya nmpak live!!
    ahaha

    ReplyDelete
  2. hahahaha.... aku diperkatakan.
    tu la... aku pun kene prektis gak nak senyum2 nih.
    kang on Ur wedding, aku senyum beria kang,
    org kate aku over eksaited dari pengantin lak.
    camno tu?

    ReplyDelete
  3. adik kau hensem.

    kalau gigi rongak memang kena senyum tutup mulut.rosak plak kang gambar.gigi aku tak lawa..senyum pon kena sopan.
    tapi tengok gigi kau macam OK je pon,

    ReplyDelete
  4. damn u kak una. hahaha! i rase mcm i lak yg u cite dalam nih. kahkahkah. :D :D

    ReplyDelete
  5. hahaha.. ada² sj la si una ni.

    bai *gelojoh buka FB sndr*

    ReplyDelete
  6. same wif meee!
    len kali xnak senyum lebar2 nnti pipi nmpk tembamm. sedihh :(

    ReplyDelete
  7. una senyum nampak gigi ke, tak nampak gigi ke, cntik je sy tgk...cuma tutup mulut nampak begitu ayuuuuuuu sekali..awwww! hehhe... saya plak suka senyum nampak gigi..kalo senyum tutup mulut, nampak macam senyum tak ikhlas je....

    ReplyDelete