expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, June 11, 2010

World Cup 2010 (taknak kalah cakap pasal bola)

Morning semua! Yu ols apa khabar? --Hello? Bimbo okayy sebut yu ols. Aku sejak sekolah lagi annoying betul dengar perkataan you all. Orang Melayu suka betul you all we all.. Sebut you je kan senang, tak pun sebut la you guys, or you girls, or kalau nak skema lagi guna all of you. Kan sedap sikit mendengarnya. Oh sangat tak baik memulakan hari Jumaat marah marah macam ni. PMS agaknya. Eh betul lak. Memang PMS.


World Cup 2010 bermula hari ni. Saya sokong negara mana? Zimbabwe main tak? Okay to be perfectly honest i'm not really into this football thang. Haha 'thang' tuu. Cool tak guna slang negro? Everythang. All these thang. Terus rasa nak nyanyi lagu Ommaaaiigosshh (OMG ~ Usher ft. Will.I.Am). Ni nak cerita pasal World Cup ke pasal negro?? Manjang nak melencong sdkrlmdddllrpq-- carutan pertama di hari Jumaat.


World Cup 2010 bermula, maka akan busy lah semua suami suami, teman lelaki, bapak bapak, abang abang, mamak maple, tahi judi dan juga tidak ketinggalan gadis gadis yang nak tunjuk cool tiba tiba suka bola padahal selama ni tak pernah tengok bola ataupun jenis macam saya yang tengok bola kalau ada Christiano Ronaldo main je. Ataupun Fabregas. Ataupun Raul Gonzalez. Oh tak Raul dah tua tapi sangat cool setiap kali menjaringkan gol dia akan cium cincin kahwin dia-- terus rasa nak belikan Encik Hanis cincin supaya dia boleh cium setiap kali menjaringkan gol masa main futsal oh so sweet kan? Sukati aku la nak tulis apa kau diam.


Saya tak ikut sangat bola sepak ni, but i do recognized several names of football players la kot. Biasanya yang hensem handal bermain la. Hehe. Eh tapi betul kan, pemain bola ramainya yang hensem hensem. Kenapa la tak jadi model ataupun pelakon je. Lepas tu tak kira la hensem atau tak mesti dapat girlfriend cun cun.. Patutlah Encik Hanis dapat saya. Hahahahaha. Ok tak kelakar langsung.


Dah taknak cakap pasal bola. Terasa aneh bila aku cakap pasal bola. Macam artis seksi yang cakap, "Calon suami ai mestilah seorang yang beriman dan memahami kerja ai". Aneh kan?


Lewat malam semalam, he texted me.


'Awak hari ni tak ingat org pun'
(Aah la. Satu hari tak contact dia langsung. Saya tunggu dia yang sms dulu sebenarnya, dia kan masuk site dalam hutan takde coverage so kalau dia dah sms tu maknanya dah keluar site la. )

'Kita tunggu awak sms dulu la..'


'Yela. Dah makan?'


'Tak lalu makan. Dari tadi terbaring je pandang henfon :('
(Ayat power untuk menunjukkan betapa aku tunggu sms dari dia heh heh)


'Sambil pegang ayam goreng kat tangan?'
(Okay very funny. Tahu pula aku tak pernah tak lalu makan)


'Do you miss me?'
(Ubah topik)


'More than you ever know..'




........
*Sob sob*
Orang yang lagi 3 bulan nak kahwin memang macam ni kot :'(







11 comments:

  1. s-e-n-g-a-l

    ni bukan PMS
    ni PGK
    Pompuan Gatai Kawin

    hehe
    suka hati jer aku nak sound hang kan

    eh satu hal,
    patutnya hang sms la dia dulu una. so, tiap kali dia kuar site jer otometik dia dapat sms hang. kan terus hilang penat lelah dia sikit bila tau ada jer orang dok bertenggek nak sms dia walaupun dia tuh tak der coverage dok dalam gua.

    hehe aku suka macam tuh la
    tapi kalau si anis kata hang ni menjenggelkan sebab asyik gatal nak sms walau tak der line, maknanya dia type B. jenis tak suka orang kongkong sangat. kalau yer, jangan la terima nasihat aku bab ni. kang buat gaduh jer.

    oh adakah aku dah terlajar kuar dari topic?
    oh tidak. aku masih tidak mengutarakan hal negro dan bolasepak.

    dan satu yang aku suka pasai piala dunia (tiba-tiba jer lompat tajuk nih. macam citer panggung melayu la pulak story board terabur), aku suka ada banyak gift/cenderamata.
    kenapa citer pasal nih?
    saja nak eksen aku ada 2 gelas contour (yang tidak kontot) dari McD semalam.

    ah sudah.
    ni dah lalut dah ni
    tinggal lah

    ReplyDelete
  2. AJ Nismihan:
    ah diam la kau.
    takpe la PGK, semua orang tau pun. keh keh.
    ek eleh kau ni macam budak2 nak collect gelas, pastu bukan guna pun. sama je macam hanis.
    AJ nanti jangan lupa email aku address kau.
    senang nak hantar kad kawin :D

    ReplyDelete
  3. hahahahaha
    kak husna ni starting entry dah wat lawak!
    jadah la org nak guna all of you..hehehe
    wani langsung xminat bola...xde perasaan kat bola..huhu

    ReplyDelete
  4. olololo...cumelnya korang ni... :P

    ReplyDelete
  5. Wanie-san:
    ala yu ols, kenapa tak minat bola?
    kehkeh


    Arifah:
    heheh. pengantin baru tu lagi comel :P

    ReplyDelete
  6. zella xbrape minat la bola...
    kdg2 tu tgk2 mcm tu je la...

    tp klu christiano ronaldo tu mmg zella minat r...
    malas tgk bola sbb dh tgk muka dia kat iklan shampoo...hahahha

    ReplyDelete
  7. next entry harap² ada selit ayat power lagi.. hehe

    ReplyDelete
  8. zella y:
    iklan tu dia cakap melayu tak? macam "nama saya rain"?
    :D


    jij Abdul Hamid:
    ayat power dan rempit adalah kegemaranku.

    ReplyDelete
  9. same with me. bolaa cm xminat sgt hehh hehh

    okay part last tu romantik sweett i likee :D

    ReplyDelete
  10. akak,apsal comeyl sgt nihhhhhhh???

    ReplyDelete
  11. Cik Akma:
    ok kita satu team :)


    norfaridahanum:
    haha :D

    ReplyDelete