expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, June 17, 2016

Yahoo Messenger


Banyak kenangan aku dengan Yahoo Messenger ni, kadang kadang aku rasa Yahoo Messenger ni lebih menarik dari Skype, contohnya kalau kita send something and no feedback, kita tekan 'Buzz' berulang kali, Skype tak ada kan function itu? Then aku rasa emoticon Yahoo Messenger lebih kelakar dan menyeronokkan. Lepas tu kalau Yahoo Messenger ni kita boleh save conversation, kalau Skype aku tak sure pula boleh save conversation atau tidak. Nampak sangat aku ni suka save conversation kekeke cheesy betul.

Masa awal perkenalan aku dengan H dulu, kami memang banyak berhubung melalui Yahoo Messenger sahaja, last 6-7 years applikasi WhatsApp masih belum meluas lagi, handphone pun tak berapa canggih tak boleh nak install WhatsApp -___-". So nak jimat kredit telefon, memang Yahoo Messenger jelah penyelamat golongan cheapskate macam kami ini kekeke. Lepas tu Yahoo Messenger ni kalau nak voice call, kena pakai headphone so kat rumah melekat jelah headphone kat kepala tu sebab boleh berborak. Masa zaman single dulu ada siapa entah kawan aku tak ingat siapa, yang kalau berborak kat Yahoo Messenger mesti nak pasang lagu kat Yahoo Messenger tu, kiranya sepanjang berbual lagu itu akan berkumandanglah kat headphone tu hahaha romantik habislah agaknya macam itu.

There was one time, around last 7 years I think. I went for outstation at Sabah. Malam tu H (who was at KL that time) ajak borak borak through Yahoo Messenger, masa itu masih kawan kawan lagi tak bercinta pun and we were more to close friends. After a while, I realized that the conversation has became a little bit serious and at that point of time I kind of catched the hint that he wanted to move to the next step further than 'just friends'. Masa itu rasa berdebar debar as I thought he was going to say something like,

"I like you, you are exactly the girl I've been looking for and I want to be serious with you", you know, something that shows his feelings towards me, but instead, he went,

"Do you want me?"

*krik krik krik*

What kind of proposal is that T___T

Sampai sekarang everytime I bring up that subject to him, he will laugh and say, "Baguslah macam tu straight to the point je!" That was my 'so romantic' husband.

Terima kasih Yahoo Messenger kerana mewarnai zaman muda kami, you have served us well :)


No comments:

Post a Comment