expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, July 23, 2012

Ramadhan Ketiga

Lahirnya anak bertuah, hanya lagi sejam nak masuk waktu berbuka. Daddy yang baru selesai menduduki peperiksaan akhir semester malah keluar dewan setengah jam lebih awal, hanya berjaya sampai hospital hampir pukul 8 malam - 4 jam mengharungi kesesakan lalu lintas, terus pergi ke tempat di mana bayi diletakkan beramai-ramai. Anak bertuah belum diazankan lagi. Sampai-sampai, ada dua bayi sahaja di situ. Seorang sedang menangis kuat, seorang lagi diam je terkebil-kebil tengok sekeliling. 

Daddy mula diserbu rasa bersalah, 'Anak Daddy menangis sebab Daddy lambat sampai ke..?' fikirnya, sebal.

Sekali ditegur nurse, "Encik, anak encik yang ini" dengan tangan ditunjuk pada baby yang diam goodboy mata sepet K-Pop.

Salah baby daaaa.. Nasib baik Daddy tak tergopoh gapah terus azankan anak orang lain hihi :P


Masa baru lahir tersangatlah K-Pop. Macam mana boleh mata bulat pula sekarang? ;)

Ikut bulan Islam, hari ini genaplah setahun Ammar Yusuf diamanahkan kepada kami. Selamat hari lahir Sayang. Jadi anak soleh ya.. Bak kata Daddy, anak yang boleh imamkan solat jenazah kami nanti, yang boleh membantu meringankan azab kubur kami dengan bacaan al-Quran.. 

Mummy sayang Ammar Yusuf. Terima kasih Allah, sudah setahun Kau pinjamkan kami amanah yang sangat berharga ini. Mohon sangat, agar tempoh ini dipanjangkan lagi. Hanya Kau yang Maha Pengasih, Maha Pengampun, Maha Penyayang.










11 comments:

  1. insyaAllah anak-anak kita akan membantu kita pada masa akan datang

    ReplyDelete
  2. aminnn...
    selamat hari lahir baby ammar yusuf.

    ReplyDelete
  3. happy bday handsome Ammar Yusuf. nanti jadi anak soleh dan balas jasa mak n ayah ya sayang... insyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Dina, hopefully.. InshaAllah :')

      Delete
  4. Alhamdulilah...ammar yusuf sudah 1 tahun...be a good boy!

    ReplyDelete
  5. comels betul. hehe. salam kenal :)

    ReplyDelete
  6. happy birthday Ammar Yusuf yang handsome
    hehheheehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hepi besday ammar yusuf...kejap ja kan baby dah besar..

      Delete