expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, July 10, 2012

Deactivate

For some reasons, I've deactivated my Facebook account yesterday. It is for temporary, perhaps. Nak kena buat screening semula. Pilih semula mana satu kawan, mana satu lawan. Mana yang perlu disimpan, mana yang tidak bermakna apa-apa. My bad, approve friend request tanpa tapisan (I've approved all the girls yang request, call me sexist :p), dengan beranggapan kenapa perlu memilih kawan? Tapi hakikatnya, bukan semua yang nak berkawan dengan kita tu, berniat baik... Well nevermind, let's not go there. 

I still have Twitter and Instagram anyway. Too tempting to pass up! Lebih selesa di sini, sebab berada di dalam kelompok orang-orang yang kita biasa, yang kita kenal sedikit sebanyak, orang-orang yang bermakna di dalam kehidupan kita.

My husband loves this idea so much, because it has been so long he wished to have an exclusive life. Yang jauh dari orang lain. Hidup dalam dunia kami, jatuh bangun, bercinta bergaduh ketawa menangis, hanya kami yang tahu. Tapi jujurnya, dulu aku agak susah nak terima konsep itu sebenarnya, being an ordinary urban girl (poyo), dah terbiasa jadi hamba laman sosial ni. Blame the smartphone! Hee. Maybe it's not wrong to share, only with close friends and family. Hence, the screening ;) This is just a beginning, a good start hopefully. Slowly, the same thing might be applied to Twitter, Instagram, and this Blog. Ohh my... can I survive? I'll give it a try, tak boleh berjanji sangat, aku hanya manusia biasa :D

But deep inside, rasa lapang sedikit dada ini. Hati rasa macam, aman damai. Hidup terasa lebih 'real'. Tak apalah, biarkan mereka dengan cara mereka. Kami dengan cara kami.










9 comments:

  1. jangan deactive blog sudah ye :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. I might not deactivate this blog, maybe privatized je and open for invited readers saje. Some day :)

      Delete
  2. kalau nak buat private blog, invite me

    ReplyDelete
  3. patutlahh tak nampak gambar ammar dekat newsfeed
    kalau tak mesti ada gambar dia k.una upload

    haaihh my friends will miss his old picture yang kening shin chan tu
    sebab every time nor online mesti sibuk nak tgk gambar tu sebab diorang kata comel pluss lawak T__T

    apa2 pun respect ur decision sis :)

    ReplyDelete
  4. HEHE comelnya kawan-kawan Nor ni. Ala follow Instagram akak lah :D
    Anyway thanks Nor :)

    ReplyDelete
  5. No wonder la da lama xde pic ammar kt newsfeed. Dr masa sy preg lg mmg suka baca blog kak husna. Sbb google pengalaman bersalin, terjumpa blog kak husna, trus add kt fb hehehe. Sampai anak da 8bln ni..tgh2 mlm ni pas myusu anak, tbe2 teringat ammar. Trus search kak husna kt fb. Eh eh Xde?? Waaaa sedih T_T pastu nasib baik ada blog..baca blk latest post..n terjumpa post ni..br faham :) kak husna if xjd nk deactivate fb, jgn delete sy ehhh.. ;p hurmmmm sy xde instagram, xde tweeter. Ade fb n blog je.. *sigh

    ReplyDelete
  6. laa baru tau nape deactivate fb..tak pe laa kite tetap follow IG,blog,twitter n keek...upload byk2 ye vid n pict AY n AM yee... =)

    ReplyDelete
  7. hye husna..baru tau nape fb awak deactivate...tak kisah laa janji keek,twitter,n IG x deactivate...upload byk2 ye video and pict AY n AM...hehehe..

    ReplyDelete