expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, September 5, 2010

Tips Menghilangkan Parut Chicken Pox

Macam bagus bagus je aku ni nak bagi tips bagai. OK entri ini adalah sebagai menghargai pelbagai komen dan cadangan bernas dari pelbagai lapisan masyarakat (ni apahal nak cakap macam pengacara 999 ke apa??) bila aku kecoh satu alam tanya macam mana nak hilangkan parut chicken pox.

Ni semua tips dari orang ramai la ye. Aku manalah pandai nak bagi tips best best macam ni. Nak harapkan aku, tips menggemukkan badan atau tips bermulut celupar di jalan raya bolehlah aku bagi eh terbagitahu perangai sebenar pula.

So boleh rujuk gambar di bawah for the tips. Kalau tak nampak tulisan tu kena pakai teropong kot baru nampak siapa suruh rabun ayam haha. OK serius serius. Kalau tak nampak tulisan sila klik pada gambar untuk tumbesaran :)





Yang kat atas ni adalah responses untuk status Facebook aku on how to get over the chicken pox scars. Thanks everyone! :) Sayang lebihlah macam ni. That's why I love Facebook. Useful isn't it? Provided kalau semua orang pun insan insan berhati mulia seperti di atas lah. Bukan jenis orang yang aku tanya "Macam mana nak sembuh dari demam cacar?", dia jawab "Menari caca. Ahakss".... OK ini contoh sahaja. Alang alang dah bagi contoh ni, sini aku nak bagitahu. I hate it when people write this: 'ahaks'. Sebab I tend to read it as: 'kahak'. Euww. Irritating! Ah kau tu eja harharharunsalimbacik ingat orang tak irritating?? *terus terdiam*




Other cool people who trying to help. My junior, Farah Aliaa. And my ex' cousin, Amirah Syaurah. YOU'RE KEWL BABEH. *The word COOL was purposely spell in rempit style. Purposely*

Anyway, pagi tadi aku dan Oyah berpegangan tangan pergi melawat Hanis di rumah beliau. Oh maksud berpegangan tangan di sini adalah aku pegang tangan aku, Oyah pegang tangan Oyah. Dah tu siapa pegang stereng kereta?? Eh aku merepek jelah tak suruh pun kau orang betul betul fikir siapa pegang stereng tehehehehe (macamlah funny sangat). So dengan bangganya aku bagitahu bahawa aku dah hafal jalan ke Subang sekarang, dah pandai pergi sendiri sekarang. Tepuk tangan cepaatt!! *terpesong lagi*. Sebelum pergi singgah Giant dulu. Beli buah buahan. Masuk Guardian beli vitamin C yang sedap punya macamkan Hanis tu budak budak kena beli yang sedap bukan yang pahit kena minum dengan air. And dari rumah dah siap bawa Bio-Oil, saja bawa sementelah Bio-Oil mendapat undian tinggi di kalangan pembaca (bila masa pula orang datang mengundi dah sila diam sekarang)

So basically Hanis nampak sihat. Except that muka dia penuh dengan bintik bintik seperti parut jerawat batu tapi masa aku sampai beliau sengaja sapu ubat warna putih penuh gila di muka dan badan. Saja lah tu tak bagi aku tengok muka bintik besar besar. Bukan senang nak tengok Hanis ada jerawat batu. Dia kan LAWA.

Dari Subang kami merempit pula ke Jalan TAR yang sangat wadehel padatnya. Berjaya beli tudung kahwin dan sebagainya. Malas nak elaborate beria-ia beli apa macamkan kau orang berminat je nak tahu.

Eh tajuk atas tu cakap nak bagi tips je kan? So apahal panjang lebar cerita benda lain? Eheh. Sekian.



2 comments:

  1. As salam..nice blog awak..saya suka baca..jom baca entry blog saya pasal parut chicken pox :)
    http://rinnran.blogspot.com/2013/09/herbal-blend.html

    ReplyDelete