expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, September 9, 2010

Esok Raya =)

Woot wooot~~


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI,
MAAF ZAHIR DAN BATIN.

Raya ke-9 marilah beramai-ramai serbu rumah aku, eh rumah Kakna, sambil pakai kurung/kebaya/kaftan/papejelah dan untuk orang lelaki sila pakai baju Melayu/jubah/tuxedo (ada ke orang nak pakai tuxedo ni macam nak lawan pengantin nampak??)/baju Yahudi mabuk/papejelah asalkan bukan baju kulit tapi haruslah berwarna pink *paksa* sambil mengendong hadiah besar dan angpau besar heh heh. I'm getting married in 1 week OMG dah pandai masak ke belum ni?? Tadi bergaduh dengan Hanis dia cakap, "Taknak cakap dengan awak sampai hari nikah nanti" lepas tu aku balas, "Mana boleh tak cakap, kan baju majlis bertandang belum fitting lagi nanti mesti kena bercakap juga" dan lama lepas tu (mungkin selepas berfikir panjang dan membuat calculation tempoh yang sesuai untuk bergaduh) dia cakap, "OK lah, taknak cakap dengan awak sampai raya ketiga". Haha tergelak terus aku. Eh tak funny eh ayat tu? OK mungkin aku seorang je rasa funny -_-* (perlu ke masukkan cerita ini dalam ucapan hari raya??)

Dah dah, lupakan kejap pasal kahwin, esok raya yeay yeay esok raya! Raya tahun ini tak best sebab Man tak bawa balik mercun gempak gila Kakna satu family beraya di rumah mertua. Harap harap abang Saiful beraya di rumah kami. Rindu Mukmin the handsome boy (tak faham kenapa Mama cakap tak baik puji puji budak kecil sebab nanti budak itu terkena 'evil eyes' ke apa entah dah lupa). Tapi Mukmin anak abang Saiful memang handsome boy, geram aku.

Semoga Aidilfitri kali ini membawa seribu keberkatan kepada kita semua. Amiinn..

(Menaip sebelah tangan sebab sebelah tangan lagi tengah pegang mop lantai)



3 comments:

  1. seminggu lg erk...
    zella doakan semuanya akan berjalan lancar...
    selamat hr raya..maaf zahir batin... ;)

    ReplyDelete
  2. haha! i da beli hadiah wedding u wehhhh. ohh bukan i. mak i yang belikan. :D sooo, i takyah datang pon takpe kan if da ade hadiah kawen? haha

    ReplyDelete
  3. kak,,
    SELAMAT PENGANTI BARU
    oohh belum lagi
    jgn gatal!

    SELAMAT HARI RAYA ekh
    lpas kawen dah wajib hulur duet raya okeh

    ReplyDelete