expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, September 20, 2010

Kini seorang Puan =)

Assalamualaikum..

Ehem ehem.. Entri pertama semenjak bertukar status. Malu la :">

Macam macam nak cerita, tapi masa membataskan segalanya. Pre-wedding banyak kerjanya, post-wedding juga tidak kurang banyaknya. Segalanya kalau boleh ingin diselesaikan sementara masih bercuti ini.

Isteri..
Tarik nafas*
Tidak tahu bagaimana untuk menggambarkan perasaan apabila bergelar isteri..
Hampir segalanya berubah.
Tidak lagi sebebas dulu, bebas di sini bukanlah bermakna apabila menjadi isteri kau jadi terkongkong ke apa. Tapi status ini lebih membuatkan kau membataskan beberapa perkara yang membuatkan diri kau menjadi lebih baik, mungkin.
Terutama dari segi tutur kata dan penulisan, memandangkan lidah adalah sebab paling besar ramai isteri dikategorikan sebagai ahli neraka. Tssk. Tiba tiba takut.

*Pandang beliau yang sedang tidur*

Ala dah tak bolehlah nak funny kan beliau di blog lagi T__T

Gambar?

Masih menunggu dari OP Lan & the geng yang sangat best, yang membuatkan aku rasa sangat selesa dan langsung tak rasa kekok ke apa.

Anyway below are several photos I curi dari album orang lain di Facebook. Heh heh. Just for show :)

Solemnization - Isteri. Hati sebak tatkala dibacakan tanggungjawab seorang isteri terhadap suami.
Solemnization - Suami. Demi Tuhan, aku cinta dia.
Reception - Gambar ini muka kami funny, tapi ini je gambar kami berdua yang jelas yang dapat dicuri dari album orang lain T__T

Majlis bertandang - Sepatutnya tugas Oyah si pengapit ni is to always remind me to smile, end up aku yang asyik cakap, "Oyah kau janganlah masam sangat, senyum la!" T__T Ramai yang cakap muka aku nampak stress hari itu :(

Pelbagai drama, pelbagai cerita.
But not now, maybe a bit later.

Anyway, thanks a million to everyone who has been so dear along the 3-day event. Its truly a tremendously exhausted days, I know. Yet you manage to get it done wonderfully and very memorable, at least for me.

OK that's it for now, nanti sambung cerita :)



16 comments:

  1. Congrats Pn. Husna! :D

    semoga berbahagia kekal ke anak cucu cicit. Haa....hang dah kawen. bak mai duit ghaya!

    ReplyDelete
  2. Congratulationsss husna!! gosh, u looked stunning esp masa solemnization.

    Semoga bahagia bersama en.Hanis ke akhir hayat!
    Dah lega kan semua dah settle :)

    ReplyDelete
  3. From Iqbal:
    Tahniah Noorul Husna & husband, semoga berkekalan ke akhir hayat. Aminn.

    ReplyDelete
  4. tahniah babe!

    gambar yg u claimed muka funny tu , chomey. muka u sgt happy. waa..tak sbr nya i nk ke the day jugak..^_^".

    cant wait for ur next2 entries..=)

    ReplyDelete
  5. yohohoohoo.. yahuuu... PUAN... selamat pengantin baruu... syukur semuanya slamat...

    ReplyDelete
  6. tahniah la kak una. aiseh. tahniah lg. dan tahniah lagi.
    mcm mana perasaannya tgok incik hanis tidur?
    and..
    suma gambar u sgt cantik dan memikat. betol ni..jelesnyaa..sobsob.
    (jgn lupa upload gmbar lain pula)

    ReplyDelete
  7. wuuu...tahniah tahniah and tahniah to PUAN HUSNA! dah kawen dah dia.. Welcome to the club dear! :)

    ReplyDelete
  8. Sapa yang kawin nih husna?
    ye lah, siap ada nangis-nangis lagi.

    "Walaupun garang seperti singa, tapi dia nangis tengok citer korea"

    eh silap.

    "Walaupun garang seperti singa, tapi dia nangis masa akad nikah dia"

    Untuk Hanis:
    Kata dekat wife hang, setakat lauk kenduri untuk breakfast, lunch dan makan malam, tak kawen pun saya boleh makan.

    hua ha ha

    eh, aku dah ucap tahniah belum nih?
    ah, next entry la baru ucap, boleh?

    *komen dari orang yang tak datang kenduri dengan alasan paling kukuh dia 'hanya menerima kad jemputan kawin ari sabtu majlis itu'. cet!*

    hua ha ha.

    eh gambar tak cantek.
    buruk.
    nasib baik pengantin laki dan pompuan tu cantek, kalau tak, lagi buruk gambar tuh.
    *sila baca gambar sebagai gambar ya, dan bukan gambar itu sebagai Oyah*

    ReplyDelete
  9. tahniah!!!
    xsabar nk tgk2 gambar byk2 lg tu...
    wah...gambar skit pon dh nmpak cantik...

    selamat pengantin baru!; )

    ReplyDelete
  10. wa....chantek sgt puan husna time wedding tu!bju tu suke sgt!hehehehe
    sempat jugak jmpe puan..ingat dah sesat dah...kitorg dah set dlm otak..kalau sesat kitorg gasak pergi shooping ilangkan stress...aleh2 sampai juge~~hehehe
    hope puan husna berbahagia hingga ke akhir hayat bersama en hanis...^__^

    ReplyDelete
  11. cepat la balek ofis. boring la u guys tade. rindu lagi pun :(

    ReplyDelete
  12. tahniahh!!! semoga bahagia and dapat zuriat yang comel macam mama dan papa nye...ehehhe...=)

    ReplyDelete
  13. congrat puan husna... semoga bahagia selalu dan kekal selamanya!! :)

    ReplyDelete
  14. angels of the moon:
    thanks! hamboi2, awak tu yang dah kena prepare duit raya untuk anak kita nanti. eh cepat pula cakap pasal anak :P


    scweet mafis:
    thanks, aah dah lega banyak dah, but there's a lot more to come kan :)


    Iqbal:
    thanks :)


    BURDHANI:
    hehe, yours will be a lot better kot. thanks :)
    tengah tunggu gambar dari OP ni..


    f.a.r.a.h:
    setahun dua lagi Puan Farah la pulak :P


    syam;
    thanks. syukur :)


    Bungakopi:
    thanks dik :')
    best tau perasaan tengok suami tidur. ehem :P


    Arifah:
    hehe, thanks. bestnya join this club :D


    AJ Nismihan:
    haha senyap la kau!
    banyak la alasan kau xnak datang.
    tumbuk karang baru tahu.
    aku dah masak tau! dipuji melambung2 lagi :P
    (awal2 kahwin semuanya wangi heh heh)


    eyz:
    thanks sayang :)


    zella y:
    thanks zella, nanti kalau dah ada gambar official kita share k :)


    Wanie-san:
    ni dia orang yang bersusah datang walaupun naik public transport, sayang lebih la macam ni :D
    thanks k. wanie kahwin nanti kak una akan struggle juga nak datang :D


    Sha Syalizz:
    ehehh. rindu suara kita ketawa kuat ke? :D


    Ain Atikah Zailani:
    hehe. mekasih :D


    encik big:
    thanks, and thanks for drop by :)

    ReplyDelete