expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, November 9, 2015

Shawl Videos

Hehe.

I just shamelessly uploaded two videos on Instagram few minutes ago, about the way I recently style my shawl. 



Gigih tak buat videos untuk dua jenis shawl haha. Maaflah, kualiti videos memang ke laut. Guna front camera iPhone husband lepas tu suruh dia WhatsApp ke Note 3 kita, bila send via WhatsApp lagilah dia compress video tu daripada berapa ratus megabytes jadi kilobytes je kan. Buruk nau hasilnya tapi pedulikannnn. Janji kita boleh cantik bergaya beramai ramai! Tetiba ni apahal kau?

Both styles ni dah biasa dah orang pakai sebenarnya, and it's undeniably easy please lah cuba. Both aku suka, tapi lebih suka yang chiffon tu compared to satin, sebab satin ni panas! Lepas tu satin ni bila pakai rasa macam pekak je telinga sebab kain jenis satin ni takde ruang udara ke camne tah. Ke aku sorang je rasa camtu?? Both styles ni lebih kurang je, tapi yang satin tu kita lipat sebelah and pinkan, nampak kemas dan korporat sikit eceh tetiba.


Hah inilah. Kemas dan korporat tak? Kahkahkah harap bersabar janganlah baling handphone tu.

Dalam videos ni nampak aku pakai inner neck kan? Tapi actually in real life aku tak pernah pakai pun, tak kuasa ah, panas. Tapi shawl tu make sure tak jaranglah, kalau tak nanti nampak bayangan leher pula tak bestlah. Kalau kita pin kan properly, memang akan fully covered your neck takyah pakai pun benda alah inner ninja tu.

Videos kat Instagram ni aku fast-motioned kan supaya sempat dimuatkan dalam 16 saat, nampak macam laju dan senang je kan? Tapi memang senang pun! Taknak dah upload kat Youtube sebab first tutorial aku yang buat Pari-pari Style tu agak memalukan juga bila tengok balik haha. Punyalah membosankan, habis jadi bahan jenaka insan tersayang wuwuwu jahat tau depa ni. Lepas tu muka garang pula tu sampai kawan baik beria-ia WhatsApp-ed, "Hoi apahal video tutorial kau garang sangat muka? Terketar ketar aku nak belajar pakai tudung!" Diamlah kau. Nasib baik BFF.

Anyway, hope the videos help somehow, thanks for watching!




5 comments:

  1. assalamualaikum..dear
    bole tak u upload kat sini video tu
    thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam mana eh nak upload Instagram video kat blog?
      Haha tak reti! Follow jela IG kita hehe :p

      Delete
  2. dah follow dear approve plsss
    i da request under name zaratekno

    ReplyDelete
  3. Salam Husna,

    sebab entry u yg ini, i cari your ig & requested to follow, twice..huhuhu..
    maybe sebab i send request via my business ig.. huhuhu.. @bajumenyusupremium..
    approve plish... nak tgk tutorial pakai shawl..=)

    ReplyDelete
  4. Memang rasa cam pekak kalau pakai satin tu. I ingat I sorang je yang masalah sangat rupa2nya mmg betul agaknya. Plus it is hot..ughh. Tp skali skala pakai gak sbb suka shine dia heheh. Nti cuba folo tutorial u pulak. Mehehe.

    ReplyDelete