expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, November 25, 2015

#HumairaFadzli: Solemnization

Pheeww.. Still trying to get used to the fact that my one and only baby sis is now someone else's wife. I mean, yeah she is the youngest in the family suddenly has to take so much responsibilities now like, waking up earlier than 10am everyday hahaha kidding kiddingggg.

This event, was arranged pretty much in a very short period. Rasanya keputusan dibuat in less than 3 months kot? Singkat kan? But alhamdulillah everything went so well, a lot better than what all of us had imagined :)


It was a close and private event, attended by a very close family members, close neighbours of our parents and close friends of the bride with total invitation of 200 pax only. Something yang aku dah lama berharap boleh dilaksanakan dalam keluarga kami. You know, buat majlis yang kecil tapi sangat meaningful kerana dihadiri oleh orang orang yang benar benar bermakna dalam kehidupan kita :')


Doorgifts; combination of modern and traditional. My sister pilih coklat tu, namun dileteri Mama sebab Mama kata MANA ADA ORANG BAGI COKLAT UNTUK MAJLIS KAHWIN INGAT INI BIRTHDAY PARTY KE APA. KITA KENA BAGI TELUR! SEMUA ORANG SUKA TELUR!

Tak perlu stress stress, kita puaskan hati semua pihak hehe. So here they are, a box of chocolate and a box of telur. And they live happily ever after :D


Ucapan ucapan dan nasihat untuk pengantin. Kalau nak suruh aku tulis nasihat mana cukup kertas besar itu, sekurang kurangnya 4 helai diperlukan untuk memuatkan segala nasihatku yang berguna contohnya jangan pakai baju kelawar compang camping di rumah nanti stress je suami balik rumah tengok isteri macam hantu Kak Limah.



Reception counter, dijaga oleh kakak yang jelita dan abang pengantin. Disebabkan majlis ini jenis yang kena RSVP maka tetamu sudah ditetapkan tempat duduk masing masing namun kami sudah bersedia dengan kemungkinan akan ada tetamu terlebih jadi dah plan siap siap kalau tak cukup seat, adik beradik akan berkorban bermula dengan adik beradik lelaki. Inilah kelebihan adik beradik ramai, tetamu terlebih 10 orang pun tak nervous, ramai yang willing to let go their seats :')

Kami berdua terlewat sedikit ketika ini, sampai sampai sudah nampak ramai tetamu di kawasan reception counter, mohon maaf ya... Kesilapan teknikal, harap dimaafi :(


Alhamdulillah segalanya terkawal, sekejap je jaga eh eh dah datang dah semua? Rasa kagum dan seronok sebab majlis 200 orang je kann, takde kelam kabut sangat dan senang untuk diuruskan.



Anak anak Kakna. See, nampak tak kelebihan kahwin muda? At early 40's anak anak dah nampak sebaya je dengan kita :)


Cantikkan dress anak dara 2 orang ini? Agak agak muat tak kalau Antina nak pinjam baju Aina? =B


My roommate since forever, looking good holding our children's water bottle hehehe. Terserlah kebapaan.


Macamlah satu gambar tak cukup annoying, siap letak 4 gambar sendiri kahkah kasi chance lahhh tuan punya blog =D


Dayang dayangan. Ni ketawa ketawa ni pinggan dah siap basuh ke belum??



Para pengiring bersedia untuk grand entrance with the groom in the middle, Fadzli nampak nervous dah masa ni just look at his face.

Dan majlis pun bermula, bismillahirrahmanirrohim...


Dimulakan dengan ketibaan 'the best men' membawa dulang hantaran..



...diikuti flower girls. Dua orang ini langsung tak berlatih pun untuk buat benda ini, around 5 minit sebelum masuk baru kami brief nak buat apa, jalan slow slow, tabur bunga. And they did a good job! Good girls :)



Then, the bridesmaids. Loving this color, tengah consider untuk dijadikan warna tema baju raya tahun depan.


Baba dan Tok Kadi. Muda Tok Kadi ni, sepatutnya dipanggil Abang Kadi :B

Meanwhile, the bride seemed to take her own sweet time.





CEPATLAH HOI PAKAI KASUT SEMUA ORANG DAH LAPAR TUNGGU KAU


Cepat cepat pengantin turun bimbang dimarahi.


Eh lajunya dah sampai pentas, lari ke tadi?


Nervous ke dik?


Nervous ke abang baju merah?


Kadi, pengantin, wali dan saksi.



Lebarnya kau ketawa. Kan dah pesan kena senyum tunduk tersipu sipu je!
-___-


I love this moment. Super love. Sukalah tengok majlis nikah, rasa bergelora dada, rasa bahagia. Sah dengan sekali nafas. Alhamdulillah.

(Eh sekali nafas ke sekali lafaz??)


It was an emotional moment for everybody.


Sampai tak cukup tisu sendiri terpaksa guna tisu pengapit.


Fadzli's side. Oyah you are marrying anak kesayangan ramai kau better jaga baik baik!


Oyah's side. Err... Kau bukan anak kesayangan ke Oyah? Hahaha gurau je gurau jeee..




Sebilangan tetamu yang hadir.


Baba's expression... seemed so relieved, so grateful.


Upacara salam cium tangan selama 10 minit sebab orang nak ambil gambar.


My sisters.


Our family friends. Dari kecil membesar sama sama, cantik cantik adik beradik dia ni.


Acara memotong kek. Before gambar ini, ada gambar yang Fadzli tengok Oyah and the same photos are a lot repetitively. Ammar Yusuf tengok tu, tiba tiba dia berleter "Yang boyboy tu asyik tengok Acu je, makan jelah kek. Asyik tengok Acu je" HAHAHAHA. It's Uncle Fadzli lah! Or is it Acu Li?


Makan beradab. Semua orang dah boleh makan dah masa ini finalleyyhh. 


Kakna bagi ucapan alu aluan dan mengimbau kenangan tentang Oyah. Nasib baik Kakna yang bagi ucapan, kalau aku yang bagi ucapan memang banyaklah most embarassing moment Oyah semasa kecil akan kudedahkan kahkah.





Sementara itu, kita bergambarlah dulu. I love this photobooth. Simple, elegant and so romantic at the same time. Memang cantiklah untuk wedding event, or for engagement.


Photobooth by @flowall.my. For those who are crazy about flowers. Cantik and affordable, follow them now!





Me and the bridesmaids. Saje bergelumang dengan budak budak ini dengan harapan akan kelihatan seperti rakan sebaya kekeke.

These girls helped a lot, really. My sister is so lucky to have a group of friends like them. Sabar je kau orang layan si Oyah tu kan? Remind me of my own bridesmaids on my wedding day. Thanks girls, make sure budak Oyah ni buat yang sama for your own wedding pulak nanti!



With my beautiful sisters-in-law and baby Akid.



H and my nephews.

My aunt from Brunei asked my brother, "Yang muka macam arab arab tu anak Kakna juga ke?".
And, she was referring to my husband OMG.....

Muka macam arab....

Anak Kakna.......

Mudanya laki aku kalau sampai orang ingat anak Kakna T_____T



Me and my Arabian husband.



Pengantin bersama ibu dan bapa.



Fadzli's family in purple.



Our family in red marsala. These are our relatives from Baba's side.



Our relative from Mama's side.


The best men.


The bridesmaids.


Baba and our family friend who's also Baba's bestfriend, Pakcik Roni.


Pengantin baru vs pengantin lama.



Pengantin baru vs pengantin lama berjiwa baru (taknak kalah).


Pengantin baru vs pengantin lama yang mempunyai anak kecil yang montel namun berjiwa bunga bunga.


Pengantin baru vs pengantin agak baru yang bakal menimang cahaya mata nanti tazabarrr.


Sama bulat je bapa dengan anak.


Us sisters. Malapnya gambar ni malas aku nak edit brightness tapi tak apalah biar gambar malap tapi hati kita penuh cahaya keimanan kekeke tetiba je kau kan.


Ehem buat apa tu tak takut kena tangkap basah keee??


Gembiranya kau -___-


Buat apa tuuuuu??? Hahaha annoying tak ada kakak macam ini :p

It was a beautiful and intimate event, alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar. Maaf jika ada sebarang kekurangan dari pihak kami, kadang kadang kita dah plan elok elok dah, last minute ada saja benda yang berubah. Salah silap mohon dimaafi, terima kasih atas kehadiran semua, terima kasih kerana turut sama mengaminkan doa untuk saya dan pasangan eh siapa yang kahwin ni hahahaha.

Banyak sangat gambar, terima kasih pada yang baca sampai habis!



7 comments: