expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, April 6, 2011

Public Display of Affection (PDA)

Aku dan Suami, semenjak zaman bercinta lagi kami bukan jenis yang menonjolkan kasih sayang di hadapan umum. Maksud aku the type of couple yang selalu berbalas-balas komen cinta di laman web sosial, yang selalu post lagu khas untuk kekasih, yang kat Facebook dia lebih banyak gambar kekasih dari gambar dia sendiri -__-. We're cool with the way we are and in fact dulu aku macam annoyed betul kalau tengok pasangan bercinta (especially kalau baru sekadar boyfriend girlfriend) yang berbalas-balas I love you I miss you di medium yang terbuka, yang of course boleh dibaca oleh orang lain juga. I feel like screaming, "Hey, do you know there's a thing called, SMS/WhatsApp/BBM?! Tak payahlah nak bercinta kat sini kowwwtttt~~".

That was me back then.

However, eversince I got pregnant, out of the blue, I've become so sensitive (and maybe a bit immature) to the extend that suddenly I feel sad when seeing other husbands showing their love toward their wives in public. I feel heart broken. I feel unloved. I feel unappreciated.

And straightaway attack my husband :/

"Awak ni tak sayang kita ke?"

He, of course shocked and dumb-founded for being attacked out of nowhere, asked me back,

"Laa, ni kenapa tiba-tiba je ni? Pagi tadi elok je.."

"Awak tak pernah pun bagi ayat cinta-cinta kat Facebook kita.."

He laughed, and make me looked even silly, "Kenapa ni? Tak pernah-pernah pun macam ni.."

"Suami kawan kita selalu bagi ayat cinta-cinta kat Facebook isteri dia tau.. Awak takde pun.." GOD, I AM SILLY.

"Awak nak saya buat macam tu ke..?"

Silent.

"Benda-benda macam tu.. biarlah kita dua je yang tahu, Sayang.." He continued, softly.

Already feel embarassed for being such a baby, I just keep silent. And started to think on the rationalilty of my childish act. And I finally came to my senses, a sense that I always have before. WHAT HAPPEN TO ME?? T_T

I told my sister about this last night, and she just laughed histerically saying, "Kak Una kenapa boleh jadi annoying macam tu??"

Betul lah. Kenapa dengan aku ni? What happened to The Cool Husna? (if I ever be that cool -_-). Tssk. Pembawakan budak agaknya T_T

Well, obviously my husband is just not into Public Display of Affection (PDA). I always knew it. People have their own ways to express their feelings to the loved ones. And that's the way we are, the way we always are and what makes us comfortable with this relationship. Where action is louder than words. If others choose a PDA, it's because that's the way they are. Let it be. People are just.. different. So why bother? :)



P/S: Tapi betul lah, semenjak pregnant ni tiba-tiba aku jadi suka benda yang aku tak pernah suka. Is it for good, or it's just for temporary? Because I've started to miss the old me already T_T



11 comments:

  1. kak long i dulu bila pregnant kan queen, suka sangat menangis. padahal sbelum nih tak pernah nangis. so i guess memang mcm tuh la kan. since i tak pregnant lagi. ahaha

    ReplyDelete
  2. f.a.r.a.h:
    Betul la tu. Blame the hormone :D
    I dulu kalau makan ayam suka drumstick, tak pernah suka part dada sebab banyak sangat isi so cepat muak. Tapi bila pregnant tiba-tiba suka makan dada ayam. Dah nak kena berebut dengan Abg Hanis kau pulak sekarang :/

    ReplyDelete
  3. Intersting baca you punya post.. jeragang pun macam tuh sampai anak isteri komplin,... ayah macam tak dak perasaan...tapi bila datang cucu you can not.... sayang lain macam
    Tapi i think its not the question of feeling alone... dalam keadaan you sekarang pattern of interaction lain physical, mental and emotional.. its become imbalance cos you now not alone.... soalnya how strong you can control you EQ.... tengok balik amalan, zikir dan ikhlaskan amalan.... wallahualam

    ReplyDelete
  4. Betol..lain orang lain caranya.. :)

    ReplyDelete
  5. jeragang:
    Well said pakcik. Akan periksa semula keikhlasan amalan. Thanks =)


    Arifah:
    Yup :)

    ReplyDelete
  6. hehe husna, samala hubby kita..tak suka nak PDA2 nie..dulu selalu gak tanya dia nape jarang komen my status kt fb esp klu yg jiwang2 sket..skrg malas dah nak tanya sbb dah tahu perangai dia camtu hehe..

    ReplyDelete
  7. scweet mafis:
    HAHAHA. Ada geng jugak rupanya.
    Memang betul la pembawakan budak ni. LOL.
    ;)

    ReplyDelete
  8. hahaha. rasa jatuh cinta ngan suami ko boleh?
    aku suka suami yg soft spoken camtu bila kita memberontak. huhuhuhu.

    gurau je, kang xleh tido plak. take care~

    ReplyDelete
  9. i am exactly just like you. not showing love out of nowhere and found it annoying when others did it, publicly..

    dan totally agreed with your husband that 'benda-benda macam tu biar lah antara dua orang je yang tahu'


    comel lah kak husna nie merajuk-merajuk macam tu. kelakar, but still, cute!

    ReplyDelete
  10. Bungakopi:
    Tssk. Ni aku belum cerita lagi macam mana dia berleter aku terlupa tutup lampu bilik air. Terus dah tak romantik T_T
    Kau take care gak.


    erine roslan:
    Hehehehh.
    Sabar jelah baca orang bercinta publicly ni kan. Satu status Facebook tapi berjela-jela komen dari dia dua orang je -__-
    Cute ke? Mesti nak kata aku gemuk ni.. *tibatiba*

    ReplyDelete
  11. kawan eima pernah kata, kalau orang mengandung ni, dia akan buat benda yang tak suke masa pregnant. heee kak una come okay :D

    ReplyDelete