expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, February 16, 2010

One step at a time, i'm overwhelmed with gratitude :)

Ok, a quick update memandangkan Aina tengah bertenggek kat tepi tunggu turn nak main game Dora the Explorer (-_-")

Last Sunday saya, Oyah dan Encik Hanis travel to Muar untuk attend wedding Lynn and Atenk. Malas nak cerita banyak, sila baca blog Chepah untuk keseluruhan gambar dan cerita. One thing for sure, Lynn sangat cantik as usual :)

Gambar2 tambahan;
Kiri: Oyah yang dah mula menunjukkan tanda2 akan melangkah bendul.
Kanan: Me with Lynn the beautiful. Sumpah baju pink tu buat aku nampak gemok gila okk!
Cik Husna: Ai makan comot ke?
Encik Hanis: Yu comot macam mana pun tetap nampak cantik di mata ai :D

And... The next day.. Ehem.. Encik Hanis ajak join Family Day keluarga beliau (betul ke ayat aku ni??). Kalau dah nama Family Day tu, dah tentulah satu family sanak saudara semua ada! Gila nervous betul saya.. Considering how ignorant he is in this matter all this while, being invited to join his family's event is something extraordinary for me. Unlike most couple these days, bukanlah satu kebiasaan pada kami untuk sesuka hati berkunjung melepak di rumah keluarga masing2 sebelum ada apa2 ikatan. Sebab pernah terjadi pada salah seorang kawan rapat saya yang kerap sangat berkunjung ke rumah keluarga teman lelakinya, mungkin niat beliau untuk berkenal-kenalan secara rapat, sekali rupa2nya perbuatan itu kurang disenangi ibu lelaki tersebut without she knowing it. Trauma la dengar cerita tu.. (T_T). Hmm.. No comment kot.. By the way, the moment he called me, pukul 930 pagi..

"Ish, baru bangun ke? Siap cepat. Saya nak bawa awak balik kampung ni, ada family day"

Saya balas, "Kejap2, nak bangun." Dalam keadaan terpisat2 saya mumbling, "Oh, saya mimpi rupanya.. Nasib baik.."

"Awak tak mimpi laaaaahhhh! Tak percaya cuba cakap dengan Nadia, dia yang cakap dengan Umi tadi"

Well, Nadia adalah adik perempuan beliau, umur 20 tahun, cantik, pandai menjahit, sudah berpunya. Eh kenapa saya bagitahu ni? Hikhik :D

Lepas saya cakap dengan Nadia terus saya kelam kabut gerak Oyah untuk tolong saya cari baju. Hampir saja saya nak suruh Oyah menyamar jadi saya untuk menghadiri majlis tu. Tapi memikirkan kalau tiba2 parents Encik Hanis berkenan pula dengan Oyah yang sangat ayu dan lemah gemalai, terbayang2 saya terpaksa ganti tempat Oyah ambil SPM sebab dia dah ganti tempat saya jadi engineer, terbayang pula tiba2 Encik Hanis panggil Oyah Sayang dan panggil saya Kak Una.... Aaaaaaahhh.. Saya pun pergi jelah sebagai diri saya yang sebenarnya.. Tak prepare apa2 pun.. Betul2 saya menjadi diri sendiri ketika itu. Eh tipu, kalau betul2 nak jadi diri saya yang sebenar biasanya hari2 cuti macam tu pukul 12 tengahari pun masih belum mandi lagi. Macam buat hal pula pergi rumah orang tak mandi..

Apa2 pun, saya bahagia sangat sekarang :) I don't expect much to be perfectly honest, but what i have received is way better than what i've expected. I feel soo blessed.. Thank God. For the moment i've decided to just go with the flow, enjoy every single moment contentedly, and cherish the love wholeheartedly...



*Pehal lak aku senyum sorang2 ni?? Duhh.. Tak macho betul..*


16 comments:

  1. hahahaha
    encik hanis yg sama nama aku
    baik kan beliau

    orang nama hanis memang baik2

    ReplyDelete
  2. tibe2 aku pon tersenyum manis..:) bley?

    ReplyDelete
  3. Roda kehidupan itu berputar.

    Kalau sedih, kena ingat; itu dugaan untuk kita jadi kuat. Untuk kita berserah balik pada yang Maha Esa.
    Kalau gumbira, kena lebih beringat; itu dugaan nafsu. Untuk timbang tara perhitungan kita. Sedalam mana tingkah syukur kita pada Maha Agong bila gumbira jadi teman.

    Alhamdulillah untuk kegembiraan hang waktu nih. Panjangkan Alhamdulillah pada-Nya.

    Semoga esok-esok, pelangi hari ini bisa saja jadi penyulam kasih dan percaya dalam waktu perhubungan di duga susah perit. Ameen

    Footnote:
    Memang baju2moden nih menyusahkan. Baju2aku pun makin MENGECIL. Jadi aku kelihatan kegemukan. Baju2hang pulak Nampak MEMANTUL. Jadi hang kelihatan kegemukan juga. (errk sume orang makin lupa azam una nak berjoging kurus badan di entri2 lepas.hari ini dalam sejarah betul lah!)

    ReplyDelete
  4. alooo...salam sandakan....mmmmmuahh

    ReplyDelete
  5. senyum sorunk2 tanda ada org nk masuk memminang...

    ReplyDelete
  6. Mcm penah tgk je En. Hanis ni...dia penah perform kat Paul's Place few years back ke?
    Muka dia mcm gitaris 1 band ni...sgt familiar la.

    ReplyDelete
  7. f.a.r.a.h:
    thanks babe :)

    hans:
    ye, orang nama hanis ni memang baik2 :)

    feeda:
    boley2 :)

    AJ Nismihan:
    kata2 yg kutunggu2.
    "Semoga esok-esok, pelangi hari ini bisa saja jadi penyulam kasih dan percaya dalam waktu perhubungan di duga susah perit. Ameen"
    lately hujan la tiap2 petang, cane nak joging? :(

    ReplyDelete
  8. humaira hadzarami:
    walaupun sengal tapi tetap menjadi idola kau kan? kan?

    Cik Akma:
    nervous sangat2.
    but thank God everything went so fine :)

    Anonymous:
    ni kau ye anuar?
    sape je sangat yg ada kat sandakan tu.
    takkan abg zaidy lak komen blog ai :P

    princ3ofperlu:
    hahahaha... :))

    Anonymous:
    x sure la, dia pernah perform as guitarist utk satu band tu.
    tapi tak ingat la kat mana.
    hanis, sila jawab sendiri ye :)

    ReplyDelete
  9. lupe nk ckp 1 lagi..umaira nmpk sweet la time ni..

    ReplyDelete
  10. feeda:
    geli la umaira!!! panggil beliau oyah markonah la feeda.. haha :))

    humaira hadzarami:
    macam bapuk (-_-")

    ReplyDelete
  11. aku geli gak sbnrnye pgil umaira tuh, time nk komen td tibe2 hilang ingatan name manje adik ko ni..kah kah kah!

    ReplyDelete
  12. baca entry sebelum ni..ingatkan korang dah takde pape..huhu..saspen jerk.


    cepat2 la kawen ye..

    ReplyDelete