expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, February 28, 2010

Entri paling banyak gambar pernah saya buat, harap boleh memberi 'sesuatu' kepada kita semua..









So apa lagi alasan kita yang hidup serba selesa dan mempunyai masa yang cukup terluang ini?
Oh Husna, kau memang lemah... *sob sob*





17 comments:

  1. kat malaysia ni.stesen minyak pun ada surau.memang takde alasan lah kalau kata takleh semayang sebab takde tempat nak semayang..my uganda lecturer(kami pnggil dia blackjoe) cakap kat negara dia semayang bawah pokok je..takpun tengah2 padang.
    thank u 4 sharing.

    ReplyDelete
  2. bagus. sbb ramai sgt kwn2 kita suka bg alasan nk "tuang" solat

    oh,girl,
    By now Chamber of Larasephia was ashes of history.
    I(accidentally) deleted it right after I posted the last entry 1 hour ago. Now I was too dumbfounded I didnt know should I cried or laugh. Tragic huh? hahaha

    now be a doll and send me a few lines of condolence.

    I might as well making a comeback someday. But until then, I'll keep coming and holla you.

    ReplyDelete
  3. Adila Ady:
    u're welcome :)
    peringatan untuk diri sendiri ni sebenarnya.
    tu la, blackjoe sembahyang bawah pokok je.
    kita ni yang punya la selesa takde halangan apa2 pun, asyik buat alasan je..

    larasephia:
    lara! i know i know!
    ada terbaca kat comment space at blog i'msosupernotcool.
    alahai, sayangnya laa..
    xpe2, it might be a sign for you to come as a new person.. but not necessarily pun.
    lara sekarang pun dah best :)
    i bet u'll make a great comeback.
    but dont take too long ok!
    :)

    ReplyDelete
  4. i'm damn weak too then..
    huhu..
    need to recoup..
    ergghhh..
    hard..

    ReplyDelete
  5. mmg mencabar. bersyukur jugak ni.

    ReplyDelete
  6. syukur sbb kita masih boleh solat dlm keadaan yg sgt selesa :)

    ReplyDelete
  7. salam

    nice entry
    tq mengingatkan
    huu..,

    ReplyDelete
  8. mase kerja kt kdai bku bln lps la... solat dlm stor yg kecik... alhamdulillah.. ada jgak tmpat bersih nk solat

    ReplyDelete
  9. bgus..
    mne2 je blh slat..
    sbb kiblat da satu je kn...

    ReplyDelete
  10. i'msosupernotcool:
    sama-sama lah kita ok :)

    Bungakopi:
    syukur :)

    Amalina E Azmi:
    hai!
    thanks drop by.
    ye, syukur lagi..

    hanna:
    my pleasure.
    thanks for coming :)

    small magician:
    thanks and thanks :)

    uNiqIKA:
    alhamdulillah, anda memang jaga solat.
    kena contohi awk ni :)

    luZ a.k.a MLM eXpErtS:
    betul ke MLM experts ni?
    ye betul, mana2 pun boleh asalkan bersih.
    thanks :)

    ReplyDelete
  11. syukur sgt2 sbb kat cni kita masih lg boleh bersolat dgn rs tenang dan selamat...

    tp ade gak ygbg alasan bila malas bersolat...

    ReplyDelete
  12. wa..insaf...
    hanya gambar dpt menceritakan segalanya...
    kita duk m'sia ni berlambak surau masjid..kat shopping complex pon byk..tp ade je org moneng nak solat...aish...dah akhir zaman...

    ReplyDelete
  13. kan dugaan dengan kesenangan itu lebih senang mengundang tewasnya kita?
    dan keadaan susah itu lebih dekatkan kita dengan Allah Maha Pencipta?
    apapun sudut pandang kita pada Allah percayalah; lagi dekat kita dengan Allah, lagi berkali dekatnya Allah dengan kita; dan demikianlah sebaliknya.

    solat itu tiang yang slalu kita tinggalkan kerana mengejar dateline dunia, pada hal dateline yang lagi satu lagi menakutkan; kerana kita tak pernah tahu bila dan dimana!

    aku yang perlu cari keinsafan ini. semoga Allah benarkan kesedaran wujud dan kekal pada Aku; dan sekalian yang lain. Ameen

    footnote:
    gambar pertama lagi aku terpanggil untuk mengenang pada jemaah subuh di kinabatangan. indahkan kalau kita begitu!

    ReplyDelete
  14. mmg berlaku di luar sana..
    semua ini kita takkan nmpak di negara kita sndiri..

    ReplyDelete
  15. zella:
    ye, kita ni dah lebih dari selesa sebenarnya.
    syukur sangat2.

    Wanie-san:
    betul3.

    AJ Nismihan:
    ya, semoga Allah wujudkan kesedaran untuk aku juga. amiiinn..

    ZE:
    true. nama je negara islam..

    ReplyDelete
  16. kwn i stadi kat new zealand, and cite if nak smyg kat sane mase shopping or hang out sume, tpakse smbahyang dalam fitting room or watsoeve. kite yg kat msia nih, if ada surau merata2 malas je nak solat. insaf lak jap. huhu

    ReplyDelete