expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, February 18, 2010

Macam2 nak cerita ni.. Kalau penat baca boleh sambung esok je ok.

Guys, promote kejap. Saya sekarang sedang membaca novel baru KakNa beli, False Impression by Jeffrey Archer. Mama yang beria2 suruh saya baca ni, saya baru baca 2 chapters, gila la saspen!! Berdebar2 betul saya, tak makan pun tak apa sebab nak tau apa yang terjadi selanjutnya. Ok below saya write down summary kat belakang buku ni ok..

An old lady is brutally murdered the night before 9/11..

A New York banker receives a woman's left ear in the morning post..
A top-notch lawyer works for only one client.. but never charges a fee..
A professional young woman steals a Van Gogh.. but she isn't a thief..
An Olympic gymnast is paid a million dollars.. but has no bank account..
An honours graduate inherits a fortune.. but works as a temp..
A Japanese steel magnate gives $50 million to a woman he's only met once..

... and a senior FBI agent is trying to work out the connection between these seven apparently innocent individuals..

See, summary belakang pun dah menarik kan? Korang bacalah ni, seryes tak rugi! Mama dalam pada kena memasak membasuh bagai, boleh habiskan baca novel ni dalam 2 hari je sebab thrill sangat dengan jalan cerita. Mama memang suka cerita2 macam ni. Tengoklah favourite shows beliau, CSI, NCIS, Criminal Minds.. Semua pun yang siri penyiasatan. Padanlah saya kalau nak kelentong apa2 memang tak pernah berjaya, sebab Mama dah belajar cara2 menyiasat dari cerita2 kat TV rupanya (T_T).

Ok tadi balik kerja saya bawa Kakak, Oyah, Aina & Aicha pergi playground. Oyah & Kakak ikut untuk teman saya berjoging. Encik AJ Nismihan yang selalu kutuk saya tak joging, silalah kagum dengan kesungguhan saya sekarang. Heh heh..

Kiri: Saya yang baru sampai, semangat je lebih. Kakak dah kena tinggal kat belakang. Keh keh.
Kanan: Oyah tengah buat senaman kaki kot. Tak tau apa jadah nama benda tu.

Kiri: Ni namanya cycling machine. Tak machine mana pun, punya kuat bunyi besi dia berpusing.
Kanan: Benda ni namanya vibrator. Memang bergegar semua lemak2 la naik atas ni. Erm.. Gegaran tu dilakukan secara manual. Maknanya aku la gegarkan sendiri (T_T)

Kiri: Kakak sangat bersemangat di atas treadmill (betul ke eja?)
Kanan: Saya yang hanya bersemangat selama 5 minit. Lepas tu manjang main je (-_-")


Kami! Kasut Adidas ku yang baru dipakai sebanyak 5 kali masih terserlah ke'baru'annya. Heh heh :P


Balik2 joging, sedang saya melepak2 bergosipan dengan my sisters, suddenly my boss call.

Boss: Husna, this Monday you habis meeting kat KK tu pukul berapa ya?
Saya: Meeting petang tu start 2.30, habis around 5 kot. Kenapa?
Boss: Ok macam ni, you sms me your fullname together with your IC number. I nak purchase your flight ticket to Kuching this Monday evening. You kena pergi sana tau, i need you to see somebody there. Flight ticket you balik KL on Tuesday tu kira burn je laa...

Ok here's the thing, saya ada dua meeting di KK next week on Monday, pagi dan petang. Then saya dah beli tiket from KK to KL on the next day. Tak kisahlah burn tiket tu pun, everything is claimable. Tapi saya tak pernah pergi Sarawak, ALONE evenworse! Ok no, its not going to be worse, please don't exaggerate. Ok2 chill. Cepat2 saya mesej Encik Hanis bagitahu, because he just came back from Kuching this evening so beliau mungkin dah tahu selok belok Kuching tu serba sedikit. Boss pula awal2 dah cakap, "Nak ajak Hanis teman boleh je, but on his own cost la.. Hehehe.." Boss pandai bergurau rupanya (-_-"). Nevertheless, nobody will pick me up there. So Encik Hanis dah contact dengan orang taxi kat sana to fetch me from the airport on Monday. Entah siapa la pakcik taxi tu, dah jadi kawan Encik Hanis pula sekarang. Alaaa.. Dah la dengar cerita Sarawak ni tak besttt.. Orangnya tak friendly, nak cari makanan halal pun susah.. Ceh, belum pergi lagi dah assume macam2..





12 comments:

  1. ~ eh una..nk belik la novel tuh..musti bes kan..esuk gaks akan ku carik..!! eheheh

    ReplyDelete
  2. bestnyer meeting...jauh2 tu...
    sy kat meeting kat blk meeting di opis,dekat je dgn tmpat sy duduk..hurm...

    sila kasihan hehehh

    ReplyDelete
  3. alahai sweetnya ;)
    exercise pun still nampak chantek

    ReplyDelete
  4. Gambar-gambar di atas menunjukkan bukan setiap petang itu ada hujan di Kuala Lumpur. Lain la kalau ada Ana Rafali (Hujan Bunga Di Kuala Lumpur). Mau banyak pelangi jadinya.

    I take it as compliment, walaupun ‘kutuk’ yang di digunakan untuk menterjemahkan ayat-ayat semangat. Wakaka. Ada aku kisah :).
    En Hanis, sila lah bagi saya credit untuk ini. Err saya pakai celcom ya. Hehe

    Sarawak tak seteruk mana lah. Sama jer. Dulu my wife first kena posting dekat Sarawak lah. Pergi terkontang kanting tak kenal orang. Tapi Alhamdulillah, lepas lama sikit, dia jumpa kawan2 yang paling kamcheng dekat sana. So, don’t judge people as a group, they deserved individual credit I suppose.

    Apapun, enjoy la pi Sarawak yer. Buat keje bebetul, Jangan balik jadi tokan gambir Sarawak pulak sudah.

    Footnote:
    Tak panjang la entry nih, gambor jer yang memangjangkan dia la

    ReplyDelete
  5. best tau g Kuching!rindu nye..mau pergi sana lagi..=]

    rajin senam ye..=]

    ReplyDelete
  6. heihei!
    itu itu tempat jogging tu kat taman metropolitan kepong yea?

    hehe

    btw, thanks singgah. :P

    ReplyDelete
  7. oh,mahu novel itu juga!!! sgt teruja sampai part FBI tuh..

    and nice pics..esp the last one =)

    and err..hello?

    ReplyDelete
  8. ~ nuriel narissa nisreen ~:
    silalah beli. tak rugi, seryes! :)

    zella:
    awal2 dulu best la.
    lama2 penat cik kak!
    adeyy..

    azaliahjsalleh:
    hahaha..
    manede cantik!!
    but thanks anyway.. *blushed* :P

    AJ Nismihan:
    ye, kata2 kau banyak bagi semangat kat aku tau!
    tenkiu2. sila claim kredit dari encik hanis :)

    ReplyDelete
  9. LORD ZARA 札拉:
    walawei,
    penat tau!
    but i'm enjoying it :)

    hans:
    betul :)

    Wanie-san:
    best ke? pernah pergi ya?
    tidur hotel mana dulu?
    sarawak hotel mahal2 kan.
    compare to sabah la..

    shakinah:
    ye betul!
    taman metropolitan kepong.
    tau ke sana?
    pernah pergi ke?
    ni boleh ajak jadi geng joging ni.
    tapi kau kurus dahh..

    norfaridahanum:
    hello!
    thanks!
    baca la novel tu.
    best tau. dah nak habis baca dah sekarang.
    seryes best :)

    ReplyDelete
  10. dlu tido kat hotel hilton..emmm mahal la jgk tp mantop!dpt bilik vip tp harga same ngan bilik yg biasa...haha [company my dad support..=)]

    ReplyDelete