expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, February 11, 2010

The best is yet to come :)

Hari ni birthday Boss. Party planner diketuai Abang Zack sejak semalam lagi dah merancang. Tapi tak beria mana la, bak kata Sha, "Kalau kita beria2 sangat kantoi la kita tak buat kerja, asyik main je." Haha.. Sengal minah ni.. Makanan2 semua basically diuruskan oleh Abang Zack dan orang2 admin yang diketuai Kak Ziela secretary bos. Saya? Apa lagi? Jadi tukang makan laaa :) Selain tu saya juga disuruh tulis kata2 kat whiteboard.

Mula2 Encik Hanis yang tulis sebab semua orang cakap tulisan beliau di whiteboard nampak cantik (ayat bodek supaya dia tulis, semua orang malu2 nak tulis). Sha pula lukis gambar belon. Sekali Abang Zack datang, terus kutuk tulisan Encik Hanis. Kutuk gila2 pulak tu. Lepas tu Abang Zack konfiden je padam dan tulis yang lain. Lagi la tak cantik! (-_-") Bila tengok semua orang sangat disable, saya pula ditolak2 untuk tulis. Aku ni dah la tangan bengkok. Memang haram tak kreatif langsung! Duhh. Tapi konfiden kena ada la kaann.. Hasilnya..


Ni pun puas kena kutuk.
Kenapa B dia gemok?
Kenapa S tak sama besar?
Kenapa A tangkai panjang sangat?
Pengkritik tetap: Abang Zack, Encik Hanis, Sha.. (Nak je aku tumbuk sorang2..)
Bos Safian yang pakai baju jalur2. Sampai tutup lampu bagai nak buat surprise. Masa ni gelap gila sebenarnya tau. Camera flash yang membuatkan suasana nampak terang..
Perlu ke Abang Zack, Encik Lan and Encik Hanis pakai baju sama? (-_-")
Apa2 pun, Happy Birthday Boss!

Ehem2.. Dengar cerita bonus keluar esok? :) Then Tan Sri nak bagi angpau lagi kaann..? Ngeh3..
Yesterday i have finished all my tasks, tasks yang makan masa berbulan2 lantaran karenah pelbagai pihak dan prosedur yang merumitkan. Rasa lega gila lepas submit. The moment i present everything to the boss, lama betul he let me stay and borak2.. He seemed happy with everything yang dah selesai. Beliau himself rasa lega. Seryes sakit kepala aku cakap kaauu.. Stress macam apa je.. Now everything on my part almost dah settle, so sekarang turn site engineer la berhempas pulas. Saya mungkin ada banyak task lain bos nak bagi, and kena tolong2 my manager la. Whatever pun, rasa makin bersemangat je. My boss cakap once in a while beliau akan hantar saya to the site for a week macam tu, to learn, to observe, so that my value will be higher. Senyum lebar saya masa tu :) Sonok la! Saya suka pergi site.. Ni yang makin excited ni :D





13 comments:

  1. eleh kutuk org pakai baju sama.. yg korang pompuan tu.. perlu ke pakai baju hitam semua.. :P

    ReplyDelete
  2. best nyer dpt bonus!!
    boleh la blanje huhu

    ReplyDelete
  3. chettt..bab mengampu bos ko memg pawe..

    ReplyDelete
  4. macam pengawas sekolah plak pakai baju biru ramai2..
    ahaha

    ReplyDelete
  5. wahh kek tu sgt2 menggodaaaaa! :)

    ReplyDelete
  6. projek zizzi izzet ker?
    alhamdulillah lah, tak lama nanti boleh lah di ganti lilin di surau tua tuh di-subuh nanti kan.

    bonus? boleh tukar wiper kete la gamaknya.

    turun site? so, kena decide nak beli blackhammer ker nak kasut phua chu kang. aku suruh pakai kasut jogging *yang tapaknya masih belum kotor tuh* hang kata tak gaya 'Engineer'la pulak.
    anyway, all the best. Now is your turn. show your appreciation to them as your boss did his :)

    ReplyDelete
  7. Datuk Z:
    kitorang awek2 cun xde la pakai sebijik sebuntat macam abang 3 orang. haha :))

    zella:
    ye2. best. hutang credit card juga banyak menunggu (T_T)

    Meet Uncle Kery:
    diam la ko, jeles la tu.. :P

    dila:
    hahaha. especially abang zack, dah la rambut pun dah macam ketua pengawas. haha :))

    Cik Akma:
    nampak je menggoda yawww, tapi tak sedap pun (T_T)

    AJ Nismihan:
    aah, projek laki zizie izzette. heheh.
    banyak benda nak buat ni, betulkan wiper, cat kereta, bayar hutang credit card, beli mesin exercise..
    [dah tu pejadahnya semalam aku jenjalan klcc buat hal nak beli BlackBerry? (-_-")]

    ReplyDelete
  8. yg lelaki pakai baju sama tu, nmpak mcm pekerja kilang pun ada. hakhak..sriyes ni.

    ReplyDelete
  9. woa...simple but sounds like a hell of fun!

    ReplyDelete
  10. Bungakopi:
    hahaha.. hanis dah la hidung mancung macam bangla pekerja kilang..
    (harap la beliau x baca)

    f.a.r.a.h:
    ko dgn kery sama je. heheh.
    nak hidup bro, kena la pandai2 :D

    avid gunner:
    it was, indeed :)

    ReplyDelete
  11. yea...yea...ade lagi sorang awek g site....hehehehe

    jejaka sandakan

    ReplyDelete
  12. Anonymous:
    memang sah la ni anuar a.k.a gary.
    weyy letak la nama!
    nantikan kedatanganku ke site ye :)

    ReplyDelete