expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Saturday, February 13, 2010

Eating is my middle name. Iskk.. (T_T)

Yeah, selepas berlalu seminggu yang agak tense (hell yeah, aku tiap2 minggu pun konon sangat stress), tadi Kakna ajak lunch date beramai2. Beliau bagi 3 pilihan. Chili's, TGI Friday's, or Victoria Station. Saya dah terkinja2 cakap nak Victoria Station sebab tak pernah lagi makan situ. Yang lain dah biasa dah. Cehhhh.. Mungkin dah terkeliru dengan kedai mamak Maulana sebelah office yang menjadi tempat lunch tiap2 hari tu dengan Chili's/TGI Friday's, dah kena mandrem dengan mamak agaknya. Tapi disebabkan keadaan trafik di tengah2 bandar tidak mengizinkan, last2 kami pergi TGI je, at Wangsa Walk. Apa tu? Tak pernah dengar ponnn.. Kakna dah sound, "Kau ingat Wangsa Walk tu tak gempak ke?" Maka pergilah 2 kereta. Dulu masa saiz badan Oyah masih munasabah, kami boleh je ramai2 sumbat dalam MPV Kakna, sekarang terpaksa naik kereta asing2. Keh keh :P (Mesti anda rasa sangat teringin nak hadiahkan saya sebuah cermin supaya sedar diri kan?)

Aksi gedik minta penampar begini sangat harus dilakukan di masa terluang.

The girls with the kids. Makan sampai lupa diri. Heh heh :P

Gambar makanan? Tak payah lah. Macamlah aku sorang je yang pernah pergi TGI Friday's sampai nak tunjuk gambar makanan bagai.. Habis makan kami beramai2 ke kedai buku Popular. Gempak jadahnya Wangsa Walk, MPH pun takde. *Ayat cari pasal dengan Kakna.* Kami kalau hangout ke mana2 memang sangat wajib singgah ke kedai buku. Best tau! Tapi this time saya tak beli apa2 pun, sebab baru2 ni ada sampai parcel ke rumah, Kakna baru beli 6 buah novel secara online dari MPH. Gila sampai juling2 mata buntangku membaca tiap2 malam. Nasib baik ada kakak yang rajin membeli buku. Nak harapkan saya? Apalah sangat gaji saya yang tak seberapa tu, jangankan nak beli buku, nak beli BlackBerry pun tak mampu. Eh macam tak ada kaitan je :P

Nampak tak selipar pink Aicha yang besar gaban tu? Kakna terlupa nak bawa selipar dia asalnya, kalau nak didukung sentiasa budak berumur 3 tahun ni macam tak masuk akal pula, lenguh cik kak oi! So terpaksalah beli selipar baru. Tak ada saiz. Belasah jelah! Dari jauh jalan dah nampak selipar. Haha..

Pikatlah hatiku? Mungkin ayat yang lebih sesuai adalah "Sepaklah diriku"

So tadi lepas ke Wangsa Walk saya ke Jusco pula. Nak cari hadiah untuk wedding Atenk dan Lynn esok. Gila la saya thrill betul dengan perkahwinan ni! Sebagai orang yang bersama2 menyatukan mereka 5 tahun dahulu, setelah pelbagai rajuk nangis, gelak tawa.. Akhirnya... Tsskk.. Sebak hatiku.. Sweeeeet sangat dua-dua orang ni! Saya merancang nak menulis warkah panjang lebar untuk kedua-dua kawan baik saya ni sempena perkahwinan mereka, tapi sekarang rasa ngantuk pula. Esok nak kena bangun pagi, nak gerak awal dari rumah. Ikut jadual mereka nikah pukul 9 pagi esok. Macamkan aku ni tok kadi pula nak sibuk2 ada kat sana masa nikah. Tahniah guys! You are sooooo meant for each other! :)

Lots of love,
Una.

(Sejak bila pula aku ada kata2 penutup macam ni? Adakah dengan niat nak menunjukkan my softer side? Haha.. Dah2. Kalau macam ni sampai esok pun tak habis lagi taip..)


14 comments:

  1. sy pon xprnah lg mkn kat v.s...
    tringin gak heheheh

    ReplyDelete
  2. abg atenk ngn kak lynn kawen ke? waaaa! it's about time kak una. u bile lagi? hahaha!
    hey! jom r nx week gi dating ke. tapi i kalo nak dating ngan u pon nak tgu u dapat gaji je. haha

    ReplyDelete
  3. ahaha..kesian oyah jadi mangsa keadaan.
    bestla korang bleh makan sedap..kat kampung ni kat manelah nak cari tempat2 cambest gitu..hehe,xpe..masakan mak pun speciall.

    =)

    ReplyDelete
  4. lempanglah diriku yg annoying ini.
    kuikuikui
    tuihtuihtuih.

    ReplyDelete
  5. dear Kakna, macam makin kurus saje..;p

    oh..oh..!
    suka gmbar version anak lima di fb anda..
    mengancam!! ;DD

    ReplyDelete
  6. aku nak tampar x sampai hati plak...haha..

    ReplyDelete
  7. mahal tak weih makan dkt tgi friday?

    ReplyDelete
  8. zella:
    orang kata sana punya steak sedap.
    tu yg nak cuba :)

    f.a.r.a.h:
    yup2. sweet kan diorang?
    yu cuti bape lame ni?
    yu kot kena belanja ai.
    ai kan kena save duit nak kawen :D

    dila:
    oyah memang selalu menjadi mangsa buli.
    masakan emak adalah yang paling terbest. heheh.
    sangat setuju :)

    humaira hadzarami:
    tah pape kui kui (-_-")

    ReplyDelete
  9. juney:
    kurus??? june ni kena tambah power spek kot. huhu.
    gambar version anak 5 tu memang betul2 nak mensabotaj imej control cun ai tau.
    grrr..

    Cik Akma:
    belum tengok bila dia menangis hingus meleleh lagi.. :P

    avid gunner:
    tampar la oyah.. please please please.. haha

    hans:
    entah la bro. kakak aku yg order semua and dia yg bayo..

    ReplyDelete
  10. cute nye anak2 buah ko..weh..atenk da nikah same lynn da naik pelamin eh..waaa..congrats kan kat dorang eh..pasni dorang dok kl laye??lynn keje kl eh??kem salam eh..m[kot deme kenai..]
    psstttt.
    - ko da keje
    - da de bopren
    - da berduit
    patut sangat kawen..hehehe.. aminnnnnnnn

    ReplyDelete
  11. the last time i eat TGI is like..
    err.. dude when?
    duh..
    i cant rmmber..
    haha..

    i really into mamak dis day..
    damn..

    ReplyDelete
  12. kim salam kat aicha..comey!!!!!!
    victoria station best kot... dulu lepak ngan member kat situ berdua, gi makan dalam kul 5 gitu...u know what, kitteorang berdua jer yang ada dalam kedai tu and every eyes are on us.....siap ade pelayan tungguu kat sebelah tak selesa hahaha.....

    ReplyDelete
  13. asma HazeLnut:
    yup. lynn and atenk dah kawen, diorang dduk kl pasni sebab 2-2 pun kerja sini.
    aku? kawin? amiinnnn.. :)

    i'msosupernotcool:
    sama je la kita.
    masa belajar dulu tak habis2 makan2 mamak, dah kerja pun memanjang mamak.
    dah tu je yg ada kat area ofis.

    princ3ofperlu:
    oh yeke? x ramai ke situ?
    ingatkan macam chili's klcc tu, sentiasa ada orang beratur kat luar tunggu..

    ReplyDelete