expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, October 27, 2014

MyDear Warehouse Sale 2014

Sale yang paling aku nanti nantikan setiap tahun! Setahun hanya dua kali saja, sudah terlepas yang bulan 6 punya maka sudah bernekad kali ini harus pergi tak kiralah macam mana pun.

So the sale has been going on started on 23rd October until yesterday kot. Tertunggu sale ni bukanlah sebab apa, tapi inilah jualan kilang barangan bayi yang paling dekaaaattt dengan rumah. Selalu expo kena pergi KL, Midvalley lah, KLCC lah, PWTC lah, tak kuasa betul nak redah jem berebut parking bersesak sesak bagai. Bila dekat dengan rumah bolehlah lari kejap biar H jaga anak sejam dua, boleh fokus cari barang.

Sasaran utama, nak beli baju tidur anak je sebenarnya. Dah lama sangat tak berganti, kesian pulak tengok baju anak anak aku dah mula singkat, lusuh sedikit, ada yang tak boleh butang pun ada HAHA tapi dalam hati sebenarnya comel je tengok budak budak pakai baju sendat barulah nampak gemuk sikit. Bagus betul alasan cheapskate aku :p

Keluar rumah pukul 10.45 pagi, pukul 11 dah sampai, terus dapat parking cantik punya depan depan kilang je. Bergegas ke bahagian pakaian, pilih laju laju untuk Abang ambil saiz 4 tahun, Adik saiz 2 tahun. Dalam hati sedang berkira kira mahu beli untuk anak anak buah tapi terlalu crowded terus berubah fikiran.

Beli 8 pasang pyjamas, 4 pasang untuk Ammar Yusuf dan 4 pasang untuk Adam Muaz. Sepasang RM18. Menepati budget untuk baju tidur. Aku ni kalau setakat baju main dan baju tidur, budget memang takkan lebih RM30 sepasang. Untuk pakai kat rumah je oi! Jadi bila sepasang dapat RM18, memang borong banyak banyaklah.

Selesai pilih baju, ingat nak jalan jalan tengok lagi, tapi kena bayar dulu sebelum keluar section baju baju tu. Aku terus bayar, dan terus simpan dalam kereta sebab pernah terjadi tahun bila entah di tempat yang sama, aku pilih, bayar, bila pergi ke bahagian lain aku tertinggal baju baju yang dah dibayar dahlah seminggu kemudian baru sedar apa nak jadi entah aku ni.

Then, aku ternampak ini!


Dah lamaaaa cari benda ni sebab Adam Muaz tu ya Allah sukaaaaa sangat selongkar kabinet dapur! Semua benda dia nak keluarkan, kalau dia ambil tupperware plastik je aku biarkan jelah dia nak main, tapi dalam tu banyak jug kaca, tea set, pinggan mangkuk hadiah kahwin dulu, seriau bila nampak dia selamba keluarkan benda benda kaca tu.

So dah pasang, it looks like this.


Seperti dijangka, tak lama lepas tu si kenit pun datang, cuba untuk membuka kabinet dapur.


Gagal.


Masih tidak berputus asa. Bersungguh sungguh dia cuba sampai menggigil pipi HAHAHA namun tetap tidak berjaya. Best invention ever! =)))

Sebenarnya, ehem ada cerita lain dalam usaha aku nak beli lock tu. Harganya RM20, buka purse, nampak duit ada lah dua helai warna hijau, dan 2-3 helai warna biru seringgit seringgit. Tak cukup RM20. Nak keluar pergi ATM withdraw duit, sayang pula dah parking cantik depan kilang, plus masa tu dah risau janji nak pergi sejam je tapi masa tu dah lebih 2 jam, fikir all the boys kat rumah tu macam mana entah gayanya boleh ke laki aku handle budak budak tu. Nak guna credit card, hanya diterima untuk pembelian melebihi RM100.

End up, I bought this...............


For RM151 T_______T

Cerita kat H, geleng kepala je dia.



Feels like a complete bimbo after that. But it worth it, sebab anak anak happy (sedapkan hati). Alah bukan selalu pun shopping, kasi can lah!




3 comments:

  1. xpe la belanja lebih sikit. sebab anak2 nampak happy benau tu. hehe. btw. terima kasih invite sy. suka baca blog husna sbb mostly entri mcm berkait ngan khidupan seharian kita. huhu.

    ReplyDelete
  2. This happened to me alot! Nowadays i keep extra money everwhere( 2ringgit dlm kete, 2 ringgit dlm zip kecik handbag, 2 ringgit blkg tag name ofis etc) . Tapi xpe, rezki anak2 husna ni.
    Btw,just want you to know that i enjoy reading your blog as i can relate being a working young mother/ wife myself.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete