expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Saturday, December 10, 2011

Meniarap

Pagi tadi dalam pukul 3 terbangun, sebab malam tu tertidur awal masa tengok One Tree Hill episod 5 (heee sorry Abang!). Bangun-bangun, tengok Ammar Yusuf tengah tidur telentang dan melintang. Suka betul ambil portion tempat tidur Mummy tau T__T. Alang-alang terbangun, terus kemaskan barang-barang Ammar Yusuf untuk dibawa ke rumah Grandma nanti, basuh semua botol susu dan ready untuk pam susu.

Baru nak mula pam, pam buat hal, stress betul aku. Aku dengan Medela Swing ni memang ada love-hate relationship agaknya. Sekejap sayang benor, sekejap benci!! Bila stress, susu tak banyak. Lagilah stress. Sejam godek-godek pam tu, ah malaslah nak layan, baik sambung tidur je.

Baring, pejam mata kejap, rasanya dapatlah dalam sejam sambung tidur. Tiba-tiba terasa ada kaki tendang-tendang. Buka mata, di sebalik samar-samar cahaya, nampak Ammar Yusuf dah meniarap. Bila masa dia pusing??!

Terus kocoh-kocoh kejut Suami. Suami terbangun terpisat-pisat terus tersenyum lebar. Ammar Yusuf lagilah senyum lebar, sebab dapat tunjuk terer lagi.

First time meniarap, by his own :')

Yes I purposely blog this so that I'll never forget every stage of my baby's development :)

Mummy love you, Sweetheart.
*Bukan gambar pagi tadi*



10 comments:

  1. :).... hati2 bila dh pandai menirap nih nnti 1 katil pusing.tau2 dah hujungggggg katil..

    ReplyDelete
  2. selalu baca perkembangan dak Ammar Yusuf ni, rasa macam cepatnya dia membesar.. huhu :)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah =')
    sy selalu baca blog akak tp tak pernah comment hehe. *blushing*
    masa akak lama tak update blog tu tertunggu2 bilalah akak nak start blogging balik T____T
    semoga ammar jd anak soleh, InsyaAllah!

    p/s : geramnya tgk ammar! Grrr ammar sgt comel!

    ReplyDelete
  4. Ammar Yusuf nih kalau aunty Farah nak pinjam boleh tak Aunty T? Comel sangat.

    Don't worry. Your son safe with me. :P

    ReplyDelete
  5. hahahaa...same here husna...maryam meniarap pun jade tak dpt tgk...sbb mase tu jade tgh kat dapur...sedih kan...but its ok...nxt time kite bleh tgk lg...but since the 1st time dia meniarap tu, dah lame jugak dia tak meniarap...byk org cakap baby akan skip lame then baru start meniarap balik...betul cakap elin, kena be careful lps ni...takut nanti sedar2 dah sampai hujung katil..reminder for me too...take care mummy and ammar!

    ReplyDelete
  6. cutenye baby akak ni...geram rase nak picit2 pipi dia..huhu

    kak husna, sy ade soalan, bila ade ammar yusuf ni ape reaksi asha ur niece tu..hehehehe.lama x nampak muke dia kat blog ni....

    ReplyDelete
  7. ala, nape tak ambik gambar masa dia meniarap tu? :)

    ReplyDelete
  8. comel nya ammar yusuf. bila boleh jmp ammar yusuf ni? tssk tssk. heheh

    ReplyDelete
  9. woaahhh
    congrate ammar!!!
    nnti bg gambar meniarap ye.

    ReplyDelete
  10. ♥ Elin ♥:
    Memang pun! Semalam kerap jugak dia pusing meniarap, kejap-kejap kena jenguk dia dah ada kat mana. Hehe.


    miss zizie:
    Itulah. Sekejap je dia membesar. Kadang-kadang macam seronok je rasa kalau dia sentiasa baby je, tapi bila tengok kasut2 baby yang kiut miut tu macam tak sabar pulak nak tunggu dia pandai jalan! :D


    Fatin Syahira:
    Thank you! Amin amiinnn.. Semoga Ammar Yusuf jadi anak yang soleh :')


    f.a.r.a.h:
    HAHA dah tua panggil Aunty haha dah tua :p
    Safe with you? I doubt it :p


    aNis:
    A'ah lah! Sabtu pagi first time dia meniarap, than the next day baru meniarap kali kedua. Tapi Ahad tu 3 kali jugak la. Sempat nampak sekali, sebab usually dia macam segan2 bila nak meniarap depan kita tehehehe. Sekarang ni kalau tinggalkan dia sorang2 atas katil mesti kena hadang dengan bantal segala. Lama2 memang kena tidur bawah la ni nampaknya ;)


    cikmemy:
    Thank you!
    Oh Asha, she love him soo much! Cuma macam jeles sikit bila Uncle Hanis dia asyik dukung baby je. Dengan kita tak pulak nak jeles -___-.
    Asha panggil, baby Ammarrrr Yusuf (sebutan 'r' tu ditekankan sikit hehehe)


    Arifah:
    Terlampau excited sampai lupa nak ambil gambar T__T Yang second time dia meniarap ada la, kat Facebook :D


    Ijah EmoTemo:
    Thanks! Datanglah rumah! Bawa hadiah sekali hahaha! Kidding.


    Nor atau Nad:
    Thank you Aunty Nor! (sambil buat suara kecil Ammar Yusuf :p)
    Gambar first time meniarap tak sempat snap la, first time duduk sendiri or merangkak ke akak try snap la heh heh :D

    ReplyDelete