expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, December 1, 2011

Trauma, No?


"Alhamdulillah selamat melahirkan bayi lelaki/perempuan tepat jam sekian sekian berat sekian sekian. Syukur sangat-sangat."

Setiap kali baca status Facebook/Twitter orang lain yang menyampaikan berita gembira tentang kelahiran anak, dengar macam mudahnya bersalin tu kan? Semalam dia upload gambar mengandung dengan muka berseri-seri pegang babybump, hari ni baby tu dah keluar. Macam senangnya. Macam it happens... Pap! Just like that.

Rasa macam tak percaya apa yang dilalui oleh diri sendiri, di saat lahirnya Ammar Yusuf.

Tuhan sahaja yang tahu.



Gambar tidak berkaitan dengan cerita. Hasil production during lunch hour tadi. Dalam Meeting Room, which other engineers renamed as Pump Station now. And me, Pump Engineer.
Nasib baik aku heartless -__-


P/S: Oh by the way, aku taklah sampai trauma. I still love to have more babies. But perhaps not at any soonest. Ikutlah rezeki Allah bagi bila, banyak mana ;)

4 comments:

  1. nnt ammar yusuf besar sikit.leh tambah adik ppuan pulak...sepasang g2...^_^

    ReplyDelete
  2. HAHAHA. Lambat lagilah sayang oi! InshaAllah after at least 2 years ke, biar Ammar Yusuf habis menyusu badan dulu, hehe ;)

    ReplyDelete
  3. *senyum*

    aku sendiri takkan pernah tahu perasaan itu; tapi setidaknya menumpang bilik yang sama dan menjadi insan yang menggenggam erat tangan isteri ketika proses itu setidaknya memberi rasa yang lebih mengagumkan dari yang mampu diterbayangkan.

    insya'Allah, aku doakan supaya Hanis diberi kesempatan yang sama untuk bila-bila mana Ammar beradik nanti ya.

    Aku sendiri terlepas momen itu pada Sufia, tapi untuk adiknya hari tuh, Alhamdulillah ada.

    *senyum*

    p/s:
    never stop pumping even when you are busy, cause simulating will produce more and more; and any 'delay' will always distract your 'production'. Trust me that!

    *smile*

    ReplyDelete
  4. AJ Hanif:
    Oh kau pun tak dapat teman your wife masa Sufia lahir eh?

    Anyway you're right about pumping. Kadang-kadang termiss jugak timingnya, nak nak kalau ada meeting ke.. Hope impian to exclusively breastfeeds boleh tercapai, inshaAllah.

    ReplyDelete