expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, May 29, 2013

Pengasuh #3

Pengasuh Ammar Yusuf (Kak Ha) comel je. Hari ke-9 aku berpantang kat rumah Mama, means sepanjang masa itu Ammar Yusuf tak dihantar ke rumah Kak Ha, dia call. Tanya Yusuf okay ke. Sebab dah dua hari dia mimpi Yusuf :')

Bila tahu aku dah balik Puchong, Kak Ha telefon tanya aku larat ke nak jaga dua orang sekaligus masa pantang ni. Yelah Ammar Yusuf kan tengah melasak sekarang, orang pantang mana boleh buat kerja berat sangat apa lagi nak mengejar or dukung Ammar Yusuf. Baru 2 minggu pantang masa tu kan. Aku cakap nak try dulu. Masa tu macam kesian, tak sampai hati, macam tak fair pula hantar Abang ke sana dan jaga Adik sorang, takut Abang terasa hati. Padahal kalau nak diikutkan, Abang is happier there, ada abang-abang (anak Kak Ha) yang rajin layan dia main, dan boleh naik kereta pagi dan petang heheh. So for a week, aku berpantang sendiri dengan jaga dua orang anak.

Lepas seminggu, Kak Ha bagitahu dengan Kak Yah (kawan baik dia yang juga jiran depan rumah aku), suruh Kak Yah cakap dengan aku hantarlah Yusuf ke sana, sebab takut susu expired katanya HEHE comel betul alasan.

Okay memandangkan I pun belum sihat sepenuhnya, dan dah ada orang yang sangat-sangat insist mahu jaga Ammar Yusuf, Daddy suruh hantar Ammar Yusuf kat Kak Ha, at least sampai hujung bulan ni. Risau juga kalau aku bentan sebab lasak sangat ke, tumpah darah ke masa pantang ni, susah pula nanti. Mungkin bulan 6 nanti aku dah well recovered and healthy bolehlah jaga dua orang anak, inshaAllah.

Kelmarin, masa Daddy nak ambil Ammar Yusuf, tahu-tahu Kak Ha satu family nak hantar sendiri Ammar Yusuf balik rumah kami. "Yusuf nak sangat naik lori," katanya. Segan je kami dia orang datang hantar, bertuah punya budak sebab dia nak naik lori Kak Ha kena datang hantar pula -_-"

Petang semalam pula, Kak Ha telefon, suruh ambil lewat sikit, Yusuf baru tidur katanya. Kesian pula kalau datang ambil masa dia tidur. Suruh kami datang malam sikit. Budak bertuah ni.... T_T Katanya nak call kalau Ammar Yusuf dah bangun so bolehlah kami datang ambil, sekali around 9.30 malam dia call, dah kat bawah rumah kami dah. Dia orang hantar naik lori lagi. Segan betul.

I can't be grateful enough, for having pengasuh macam Kak Ha ni. Syukur sangat-sangat. Nanti lepas habis cuti bersalin ni, Kak Ha akan jaga Adik juga. Tak berani nak try pengasuh lain. Huu. Harap-harap Kak Ha tak pindah jauh-jauh la sementara Abang Adik masih kecil lagi ni. Kalau anak dah around 3 years old beranilah juga nak hantar ke playschool ke apa kan..




- Posted using BlogPress from my iPhone

4 comments:

  1. alhamdulillah, bagus betul kak ha tu. pantang elok2 ya husna ^_^

    ReplyDelete
  2. bagus kak ha ni. bukan senang nak cari pengasuh yang baik sekarang ni..

    ReplyDelete
  3. bestnyaa k ha tu..Alhamdulillah semoga terus dipermudahkan..mmg susah nak crk pengasuh yg betul2 caring jg anak kita mcm anak dia sendiri kan :)

    ReplyDelete
  4. untungnya dapat pengasuh baik camni :)

    ReplyDelete