expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, November 16, 2012

Amazing Week

Rabu hari tu lagi dah balik. 4 hari 3 malam kat sana, ya Allah sangatlah membahagiakan. The place, for me, is okay, but what matters most is the quality time we spent with our loved ones. Tak ada gangguan kerja (sebab internet wi-fi hanya boleh didapati di lobi hotel thank God), tak fikir apa-apa pun selain bergembira dengan Suami dan anak. Best sangat, Ammar Yusuf pun nampak sangat enjoy la, happy je dia. Seronok kot 24 jam ada Mummy Daddy. Hehe.

Well, Phuket was fine, the weather was Alhamdulillah okay, cuma hujan sikit in the evening. Yang penting, Ammar Yusuf was so behaved sepanjang kat sana, daripada penerbangan pergi, naik ferry, naik canoe, jalan-jalan kat sana, ke penerbangan balik, tak ada masalah langsung. Syukur, good boy anak Mummy. Nantilah cerita, masih terawang-awang lagi ni, have to pull myself together, gotta face a real world now blerghh.

Gambar banyaaaakkkk. Berlambak kalau nak upload semua masuk blog. Senang cerita meh la follow Instagram kitew, hewhewhew.


Looking forward our next vacation, maybe before I deliver my next baby whoaah. Mood nak berjalan je pregnant kali ni LOL. We're thinking of Redang, or Perhentian, or maybe Tioman. Semuanya pulau-pulau je dulu, nak pergi USS or Disneyland (or, Legoland), kena tunggu anak dah besar sikit baru seronok ye tak? Kalau tak mak ayah je yang syok sendiri, anak tak faham apa-apa. Tak bestlah. Dah jadi parents ni, keseronokan anak-anak adalah keutamaan kami ehehe. So for now, we opt for pusat peranginan saja, mungkin lepas ni pergi local dulu kot, dah sarat bawa perut macam tak kuasa pula nak pergi jauh-jauh. Just so anak merasa lain sikit dari suasana sehari-hari, Ammar Yusuf tu mandi swimming pool je pun dah teruja habis, jumpa air laut lagilah, punyalah excited! Langsung tak takut air budak ni. Plus kita pun boleh tenangkan fikiran, focus on what matters most in our life. Our family.

Oh selingan, kat sana Ammar Yusuf dah belajar vocab baru!

Car (setiap kali kat jalan raya semangat dia tunjuk kereta-kereta kat luar)
Armpit (sambil tunjuk ketiak HAHA)
Susu (he says shu-shu)
Lampu (before this dah pandai sebut Kipas, as Kipah :/)
Jatuh (bila nampak ada benda jatuh)

Dan paling best, dia dah panggil "Mummy". Finallyyyyyy!! Setelah sekian lama.... T__T Everytime dia sebut Mummy, dia akan datang dan pegang kat dada aku. Sebab setiap hari aku ajar dia, "This is Mummy" aku akan letak tangan kat dada aku, "And this is Ammar Yusuf", tangan letak kat dada dia pula. He really listens, and learning so fast! Oh Allah, hearing his cute little voice saying it, I feel like the world is already mine. Bahagia sangat :')



Til the next entry, kita cerita pasal Phuket pula okay? Assalamualaikum.










5 comments:

  1. budak zaman skg mmg cepat belajar,,...seronok tgk anak kite cepat faham kan, :)

    ReplyDelete
  2. waaaaa...bestnyer! dunia tanpa gangguan. Kite pun tgh planning nak g pulau. Tapi cam takut je nak bawak si kecik.
    well, my advise pergila hentian. InsyaAllah masih cantik. Tioman not bad, cuma tak secantik dulu la...

    ReplyDelete
  3. tersesat di sini.suka.- warisi bakat ayah- ahaks.

    ReplyDelete
  4. Sama je design mulot dia dengan MOmmy. Abeslaa. Ahahaha.

    ReplyDelete
  5. Kita pun masa 7mo pregnant pergi redang. Snorkel lagi walaupun penat + mengah, tapi best! =)

    ReplyDelete