expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, May 25, 2015

Gotta Listen To Your Child

Aku sejak kebelakangan ini selalu mengalami sakit/pedih di bahagian belakang dada sebelah kanan. It's actually kinda bothering especially bila kita terlalu lama sit still in one position (while driving, at work in front of computer, etc). Kadang kadang rasa lenguh, kadang kadang rasa pedih mencucuk cucuk. I blamed it on epidural I took when I delivered Ammar Yusuf last 4 years, tapi kalau epidural mestilah rasa kat pinggang, ini rasa belakang dada, you know, area bra-straps tu.

After a constant complaint and several massage sessions by Hubby (I love it because man's energy is different, and of course, because it's free tehehe), I went to clinic yesterday with Ammar Yusuf. Seronok keluar dating dengan Ammar Yusuf ni, sebab boleh berbual macam orang besar. Dia tu kan cakap banyak macam mak nenek -___-"

 Doctor said it is just muscle strain, due to overwork. Terlalu kuat bekerja, atau terlalu stress. Which both I agree. Memang recently rasa macam terlalu kuat bekerja, rasa semangat lain macam. Dan stress level agak tinggi juga, which I tried to ignore and diverted into positive energy. I'll talk about it later. Selepas menerangkan lebih kurang i.e kena banyakkan berehat, jangan bekerja terlalu kuat, duduk dengan posture badan yang betul etc., doktor pun bagi painkiller dan ubat sapu (something like minyak urut) jenis roll-on sekali tengok macam deodorant.

So last night when we were all about to sleep, baring baring dalam gelap di ruang tamu, I requested my husband untuk sapukan minyak yang doktor bagi tu pada badan aku. Senang je, just roll on our body macam sapu deodorant je, lepas tu urut urut sikit. H bangun, pergi ambil ubat tu, buka penutup dan roll pada belakang badan aku. Aku masa tu memang dah bersedia baring secara meniarap. Lepas 2-3 kali sapu, aku masih tak rasa apa apa pun, unlike tengahari tadi yang lepas sapu memang rasa panas badan.

"Takde rasa panas pun," I said. H pun rasa badan aku dengan jari dia. "Aahlah, tak keluar pun minyak dia," kata H. Anak anak aku pun mula bangun duduk dan sama sama tengok di bawah samar samar cahaya dari televisyen.

"Bukak la lampu Daddy, baru nampak," kata Ammar Yusuf, busy body.

Ignoring his suggestion, I asked H to roll harder. "Cuba tekan kuat sikit, mesti keluar"

H pun tekanlah dengan lebih kuat ke atas ke bawah tapi tetap tak rasa apa pun.

"Bukak la lampuuuuuu mesti nampak keluar ke tak.." Ammar Yusuf semakin tak berpuas hati.

Selepas beberapa percubaan tapi tetap tidak berhasil ditambah dengan suara Ammar Yusuf yang berleter di tepi suruh buka lampu, Daddy dia pun mengalah dan bangunlah pergi buka lampu kejap.

Rupa-rupanya, ini yang Muhammad Hanis buah hati aku tu sapu............


Calamine lotion Adam Muaz T________T


Dan ini adalah yang sepatutnya disapu pada badan aku............


Couldn't blame him though, these looked so much the same kan?

We laughed hysterically right after that. Padanlah langsung tak rasa apa apa pun. Nasib baik tak tersapu deodorant pula, satu badan bau armpit nanti kahkah! Ammar Yusuf juga yang paling matang awal awal lagi suruh buka lampu. Gotta listen to your child, no? ;)


3 comments:

  1. hehehe.

    kalo ammar yusuf tinggi mesti dia dah tolong bukak kan lampu tu.

    ReplyDelete
  2. Hihi,....biasalah idea anak2 kadang tak mau pakai...kikiki

    ReplyDelete