expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, September 3, 2012

Save Baby Taqhif

I diberitahu mengenai baby Taqhif on Thursday evening by my husband,

"Kawan college Abang kat BMI, anak dia lahir jantung berlubang, sekarang perlukan RM50,000 untuk pembedahan.."

I was dumbfounded, I never like to hear this kind of news. It breaks my heart, nanti berhari-hari I akan asyik terbayang-bayang.

Adik, kakak, abang, makcik, pakcik, sahabat-sahabat sekalian.. Boleh tak spend 5 minutes of your precious time, login to Maybank2U, and donate berapa banyak yang termampu, RM5 pun tak apa, for this poor little knight. Kalau seorang RM5, 10 orang dah RM50. 100 orang dah RM500. Please.. tak sampai hati la tengok baby macam ni..

As for yesterday, tak salah I account both the parents dah kena blocked by the bank, maybe due to too many transaction. Semalam ke kelmarin, baru dapat RM12k. Masih banyak lagi diperlukan. Pembedahan tak dapat diteruskan selagi tak dapat at least RM50,000. Alternatively, you can donate via Sazzy Falak's account number as per picture below, semua sumbangan akan sampai kepada ibu bapa Taqhif, 100%.



This is too heartbreaking. Please, dermalah seberapa yang mampu. Even small amount can do wonders. Kita tak tahu bila kita pula akan diuji macam ni. Tolong ya. Terima kasih.









11 comments:

  1. salam,

    saya cuba utk donate tapi the account is not authorised jadi transfer unsuccessful. what happen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam,

      Rasanya account both the parents kena block, have you tried Sazzy's account? As for this evening account dia still boleh accept lagi.

      Anyway thanks for your concern & efforts, may Allah bless you.

      Delete
    2. ok will try. tq. may God bless u for ur effort too

      Delete
  2. una, ayah bby nie kawan k atul masa sekolah kat KL... sedih bile dgr..

    ReplyDelete
  3. Salam...

    I tried to donate through both parents' accounts and Sazzy's but they were blocked. Ada channel lain tak untuk menderma?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam,

      Semua pun tak boleh? Errmm tak tahu la other channel to donate. Well can you pls go to their Facebook page www.facebook.com/savebabytaqhif, maybe kat sana ada more info on how to donate. I takde Facebook so tak blh tengok/tanyakan for you. Please k, thanks a lot. May Allah bless you and your family.

      Delete
    2. Alhamdulillah dapat sumbangkan sekadar termampu. moga-moga berjaya kumpulkan dana mencukupi untuk baby Thaqif.

      TQ Husna sebab post mengenai Baby Thaqif... semoga Allah merahmati awak dan family.

      Delete
  4. kak husna, baby ni kawan suami kak husna di BMI? sya pelajar unikl |MFI|.. insyaAllah sy akan donate ptg ni skrg tgh intern

    ReplyDelete
  5. Sazzy punya boleh I baru try donate tadi..Alhamdulillah~

    ReplyDelete
  6. Thank you for your concern everyone, may Allah bless all of you. Dan semoga pembedahan baby Taqhif berjaya inshaAllah..

    ReplyDelete