expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, September 17, 2012

Dua Tahun

Tahun kedua.

Masih bercinta. 
Masih berlawak jenaka bergelak ketawa.
Masih berdebar bertentang mata.
Masih berpegangan tangan di dalam kereta.
Masih diusik dipeluk tiba-tiba.


"Marriage is a place of holiness for you to serve and be served, to love and be loved, to forgive and be forgiven."


Sebelum kahwin, ramai betul yang cakap,

"Masa bercinta lain, semua indah, semua cantik, semua seronok je. Dah kahwin nanti baru kau tahu realitinya macam mana, baru kau tahu langit tu tinggi rendah.."

Hope it's not too early to judge inshaAllah, but after 2 years living together, aku masih rasa, bercinta selepas kahwin lebih indah, lebih cantik, dan jauh lebih menyeronokkan berbanding sebelum kahwin. I guess my man is more to husband-material and works great as a father, rather than just a good boyfriend ;)

Dua tahun, dibangunkan di sebelah lelaki yang paling dicintai, what more could I ask? Alhamdulillah. Perkuatkanlah jodoh kami ya Allah..



13 comments:

  1. Amin. Moga kekal ke akhir hayat ye. Marriage kena ada a bit of spice. Akak dh nk msk 4 thn, but me n hubby (esp me) jenis gaduh2 sayang. Saja suka2 sbb klu normal nt a bit boringlaa, hihi2

    ReplyDelete
  2. ameen..insyaAllah.semoga semalikn kuat cinta kamu berdua okeh!

    ReplyDelete
  3. happy anniversary kak husna :)) hingga ke jannah :))

    ReplyDelete
  4. happy anniversary! semoga kekal bahagia bersama selamanya..

    ReplyDelete
  5. Thank you for the warm wishes everyone :')

    ReplyDelete
  6. happy anniversary husna! may your relationship till jannah!

    ReplyDelete
  7. tahniah2...takut plak aku nak kawin...takut xsama ngan masa bcinta.hakhak

    ReplyDelete
  8. tahniahh!! akak pun dh 9 tahun.. masih sama sebelum n selepas.. insyaAllah semoga kita terus sama2 kekal bahagia ke syurga!

    ReplyDelete