Tuesday, September 5, 2017

Nak side income tanpa modal? You should try CUCKOO!

Dah setahun, I think it is safe for me untuk finally explain secara lebih mendalam tentang career in Cuckoo. Apparently it works wonders for me, it works really really well for many of my friends who joined me, and I believe it will work for many of you too.

Cuckoo ni, in my most honest opinion, memang RUGI kalau tak join. Seriously.

Because why?

1. NO registration fee as agent.
I found it ridiculous kalau ada any pekerjaan yang kalau kita nak join, kita perlu bayar dulu. Serious lah wey, even kalau you apply for any jobs through Jobstreet pun, ada tak masa interview tu the interviewer told you that, "Oh nak kerja sini you kena bayar dulu tau!" Belum mula kerja, belum ada gaji dah kena bayar. Merepek kan? Well, no such thing in Cuckoo. No registration fee required.

2. NO minimum sales required every month.
Yes you boleh jual 10 units this month, next month you tied-up dengan your office works so tak dapat focus so you sell zero units. IT'S OKAY. You boleh sambung the other month. You boleh pulun berapa banyak you nak and you'll be rich, and you boleh juga take a rest bila rasa dah mental hahaa tanpa perlu risau kena terminate. No termination in Cuckoo kalau tiada sales. You nak banyak duit, you kerja kuat. You dah penat, you rest sekejap. It's perfectly fine 👌

3. Produk senang jual
Kita nak berniaga secara sambilan/dropship, of course kita akan pilih products yang senang jual kan? Yes Cuckoo is definitely the right choice. Penapis air yang ada air panas, sejuk dan suhu bilik RM80 sebulan siap servis dan warranty sepanjang tempoh sewabeli, mana nak dapat? Penapis udara RM60 sebulan untuk 7 tahun dengan design yang comel cantik siap dengan warranty dan servis untuk 7 tahun, siapa boleh challenge? Cuckoo ni jual keperluan, bukan luxury. Penapis air dan penapis udara adalah keperluan. Semua orang perlukan penapis air dan udara. You jual benda yang semua orang perlukan, you just have to buka mulut or taip something kat your social media, inshaaAllah memang boleh sangkut 1-2 sales setiap kali.

Oh gaji Cuckoo is like this. You jual 1 products, you dapat commission sebulan sewa dari products tu. Basically the calculation is pretty much like this.

Jual 1 = RM74
Jual 5 = RM1000
Jual 10 = RM3800

This is the example given a situation that you sell only the cheapest model of our water purifier. Kalau you jual campur campur dengan model lain, your salary is of course different and more. Senang je kan. Ada a few agents in my team, every month dia jual 2-3 je, so dapatlah dalam RM200-300 enough untuk bayar Astro dan Unifi kat rumah. You get what I mean? YOU DESIGN YOUR OWN INCOME. Kalau rasa next month nak pergi holiday, you jual lebih sikit. Kalau rasa next month nak beli baju Jovian Mandagie, instead of berjimat jimat duit gaji pejabat you tu, you just maintain the same lifestyle tapi juallah 2-3 penapis air. Promote kat orang sekeliling, kawan kawan, sedara mara, cikgu sekolah, you pergi pejabat pos sambil sambil pos barang tu you promote. I PERNAH BUAT TAU! Mula dengan segan, lama lama jadi biasa. Pergi kaunter Digi, sambil berurusan dengan orang Digi tu you tanya la rumah dah pakai penapis air ke belum. Kalau ada flyers lagi senang, just bagi je flyers.

I can do it, you can do it, everyone can do it. 

4. You can grow a team
Ini paling best. In Cuckoo ni you tak perlu naik pangkat pun you boleh build a team. You build a team, you groom them, jaga baik baik, dan Cuckoo akan bagi incentives based on your team's performance. Serious I rasa inilah benda yang paling best dalam Cuckoo yang tak ada di tempat lain, walaupun syarikat pesaing kami. In other organization, you have to be in higher position in order to recruit people and get paid for that, but in Cuckoo you hanyalah sales agent, you sama dengan I, tapi you akan dapat benefit kalau orang yang recruit tu buat sales. You tak ambil duit dari sales team you pun, the group sales incentives come from Cuckoo itself as a reward for your good effort. Kalau tempat lain kan, for example you perform well, kawan you nak join, kawan you pun perform well, you tak dapat apa apa benefit pun, your manager yang kaya sorang sorang. But in Cuckoo, we as sales agent have a fair share. In fact kalau you pandai atur strategy, your income akan lebih banyak dari orang lain yang berpangkat manager! Serious I cakap. Kalau you rasa diri you agak berpengaruh, you biasa buat sales, you biasa guide orang for whatever things pun, you memang sangat rugi kalau you tak utilize and manipulate your talent in Cuckoo.

**********
So far alhamdulillah, ramai yang join I memang tak menyesal. Sebab tak ada apa untuk disesalkan, even kalau you tak dapat jual 1 unit pun (which is impossible!), still tak ada apa yang nak disesalkan sebab you tak keluarkan duit langsung pun. That's the worst scenario, and the best memang banyak. I'm so proud that last month ada two sales agents in my team berjaya reach 5-figure income after only a few months - 1 year in Cuckoo. Paling best, kedua-dua mereka adalah suri rumah je! Yang dapat RM3-5k memang ramai dah, paling koman pun dapatlah RM74-RM300 sebulan. Rezeki Allah memang luas, you just need to have a gut to explore more and keluar dari your comfort zone. Lagi best, you tak sorang sorang pun, we have a very supportive team yang akan tolong and guide you. 

Zaman sekarang semua orang main Facebook, semua orang ada WhatsApp. You memang sentiasa pegang handphone pun anyway, why don't you use it to generate some extra cash betul tak? 

All you need to do is, take a step.



Interested?

Just click below link untuk terus WhatsApp I directly.


I mungkin akan reply lambat sikit (busy tau juggling between being a mom and working at home at the same time!), but I'll do reply eventually, at the same day inshaaAllah. Boleh eh? 😜. Take a deep breath, and do something different today. Do Cuckoo!




No comments:

Post a Comment