expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, May 8, 2016

Happy Mother's Day!


So today I received the first Mother's Day card ever from Ammar Yusuf which he made at school.


Or rather, Ammar Y4s4t =))))))))) Tak pernah lagi betul ejaan nama Yusuf tu, yang 'Ammar' dia memang pandai dah.


'Saya sayang mama'. Apparently 'Mummy' is too difficult to spell =)))

Aku tanya dia, "Ni Abang sayang Mama siapa ni?"

Ammar Yusuf jawab, "Sama je Mama dengan Mummy, sama je. Kadang kadang Abang panggil Mama juga" Bila masa entah. Tapi takpe, it's the thought that counts :') Anyway nampak tak gambar dua orang lidi kat atas tu, hah itulah Mummy dengan Abang katanya. Mummy pakai kain kembang warna purple dia cakap. I asked kenapa Mummy tak pakai tudung? Dia jawab, "Abang terlupa!" Hahahaha. Ada ada je awak ni. Yang 7 kuntum bunga tu dia baru lukis tadi, sebab dia kata terlupa nak lukis bunga kat school hari itu. Sabar je aku tunggu dia habis lukis dan color tadi baru boleh ambil gambar :')

Menjadi seorang ibu, aku takkan kata ianya indah setiap masa. It was exhausted and frustrated at times. But it's definitely something that I won't ever trade for the whole world. Menjadi seorang ibu, membuatkan hidup kita lebih bertujuan. Menjadi seorang ibu menjadikan kita seorang yang tidak akan pernah berputus asa; mothers never give up! If you feel like the whole world is against you, know that you are never alone. It's you and your mother, against the world.

Happy Mother's Day to my most incredible women; my mom and my mother-in-law. Both Mama and Ummi adalah ibu kepada anak yang ramai and hanya Allah yang mengetahui apa yang mereka telah lalui dalam membesarkan anak anak mereka. I pray for the highest Jannah for my moms, because they definitely don't deserve any less than that for everything they have done. Also to my sister, my sisters-in-law, and my children's babysitter, you guys are amazing moms and I learn a lot from you too. And to all mothers out there, have a good rest today :)


No comments:

Post a Comment