expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, September 1, 2015

Sekitar Majlis Pertunangan Oyah

So my sister Humaira (or fondly known as Oyah) was engaged last 2 weeks. It was a simple and private ceremony attended by our close family and friends only. Since it was still in the month of Syawal, kami sekalikan dengan open house hari raya jugalah.

Seronok majlis macam ini, sebab masa inilah boleh berkumpul adik beradik, sanak saudara dan sahabat handai. For the theme color, asalnya we settled for anything pastel je, you know, baby pink, baby blue, peach, light turqoise, light brown, etc. Apa apa warna yang lembutlah. Tapi malam sebelum kejadian tiba tiba plan berubah ke turqoise since kakna sekeluarga memang pakai turqoise and that color senang nak cari. Siapa yang takde turqoise just pakai anything yang boleh blend in with turqoise and nampak cantik dalam gambar. Senang tak yah pening pening kan.

Mama, effortlessly beautiful. Rugi tak berkepit sana sini dengan Mama sebab bila dapat softcopy of photos from the photographer semalam, banyaknya gambar Mama!

Baba. Standing strong and steady, doesn't look like 80++ at all! Gosh I love this man.



My sons both in white shirt. Gundah gulana aku seharian takut terkena lauk pauk susah nak basuh ni.


My husband in champagne color, just to match with my shawl hehe. With my eldest nephew, Ikhsan, probably discussing on how to build a six packs -_____-"



Lah and Sha. My youngest brother and his wife. Tengok gambar ini terus aku bertekad dalam hati nanti majlis nikah Oyah nanti aku nak pakaikan samping H depan depan photographer barulah ada gambar romantik macam ni kahkah.



Eee budak belakang tu macam dia sorang je ada ayah. Lately asyik "Nak Daddy je". Tapi bila tanya Adik sayang sapa, jawapan dia mesti "Ayang Mummy dengan Daddy dengan Abam dengan Adik". Narcissist betul sayang diri sendiri.


Me. Selepas selesai menyiapkan kerja tetap setiap tahun; potong nasi impit. Belum start majlis dah nampak tak terurus tsssk begitulah kehidupan seorang ibu *tibatiba*.


Bukti aku kat dapur tengah potong nasi impit. In case korang tak percaya HAHAHA susah susah letak gambar bukti.


My another sister-in-law, Dila. Budak ni baru lepas bersalin pun dah skinny jeles aku.


Oh my God who's that good looking man in the middle LOL. The guys sedang bersedia untuk menyambut tetamu.



So the guests are here! My parents with their future besans. Anak deret deret, besan pun deret deretlah gamaknya hehe untunglah. 


Mama with my another big sister, Kakak. Mungkin sedang berfikir sama ada lauk mencukupi atau tidak, atau mungkin juga sedang memilih siapa yang perlu basuh pinggan nanti hehehehe :p


Oh my God who's that good looking man again LOL. Ala tak kelakar ke lawak ulang dua kali?



Turun dah the bride-to-be.


Terus ajak kakak yang paling cantik untuk selfie kahkahkah taklahhhhh ni selfie selepas majlis hampir tamat okayyy ingat aku buruk sangat perangai ke apa :D


"Emm nak letak hantaran berapa ye.... rasa macam nak bagi free je pun ada, jimat beras aku lepas ni," kata Baba dalam hati LOL gurau je Oyah gurau jeeeeee.

Hoi Lah, kenapa kau dah ambil title aku sebagai seorang yang camera-ready??


Kelihatan Lah cuba berjenaka tapi nampaknya tidak mendapat sambutan. Just look at Irfan's face at the back :)))


Baba pula cuba berjenaka, dan mencetuskan gelak tawa. Orang berpengalaman katakan =D


Acara menyarungkan cincin. Nasib baik muat.


Berdoa agar cincin nikah nanti pun muat.


Oh masih lagi berdoa. Panjang betul doanya. 


Fine fine aku letaklah satu lagi gambar watak utama majlis ini.


Kini tunangan orang. Kedua-duanya anak bongsu, harap bolehlah give and take ye nanti dalam melayari rumahtangga eh geli pula ucapan ini. Selamat bertunang, both of you. Darah manis ni, jaga jaga.


Ibu mertuaku dan adik adik ipar pun ada :)



With some of my aunties and cousins. Comel okay diorang ni :D



The unsung hero. My brother-in-law yang paling gigih menguruskan majlis. Kesian tak sempat tukar baju pun. He did the same for my wedding too. Thanks Abang Hamka!

Okay now it's makan time!


Sha, Dila dan Irfan sedang mengambil makanan.


Baba dan Dila sedang mengambil makanan. Kenapa semua gambar ambil makanan ada kau hah Dila? -___-". Nasib baik breastfeeding mom. Kalau watak aku yang kat situ memang mengundang amarah HAHA.


Us sisters, without Dila and Kaksa (family Abang Saiful tak sempat datang, stuck at Kelantan). Dila tengah pam susu masa ni, baru dia tahu pengorbanan seorang ibu tu macam mana hehe.


See, matching kan shawl aku dengan baju H? Itulah namanya jodoh kekeke. Padahal memang dah plan awal awal. I'm wearing basic jubah from Bella Ammara. Terasa diriku gemuk sebab baju ini kan besar, tapi Mama cakap bila berjalan nampak kurus tinggi betul sebab jubah ini kainnya lembut dan flowy. So princessy. Bestlah. Tak tahu sekarang ada jual lagi ke tidak.


Langsung taknak kalah kahkah. Kasi chance laaaa.


Us sisters again, with Irfan -___-".




One big happy family at home. It's a wrap for today, alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar. Tetamu datang ramai betul, meriah rasa.


Freestyle! Adam Muaz tengah fikir nak buat aksi apa =D.


Freestyle again! Cuba tengok Baba dengan cucu bongsu beliau HAHAHA.

Tak nampak?? Okaylah aku kasi close-up lagi.
.
.
.
.


Gaaahhh comel betul grsjzkrlmmrklzz. Wajib print.

Looking forward another big event this November, semoga semuanya berjalan dengan lancar dan aku sempat menurunkan berat badan aminnn. Aminkan cepat!

Bye :)



10 comments:

  1. Cantik colour tema...blue and champagne ye? Sweet.. And I asek nak tergelak aje baca caption2 u hahah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Patut colour tema turqoise je, only my husband and I yang pakai champagne and turqoise hehe. Thanks :D

      Delete
  2. cantik2 semuanya kat dalam ni ha...selamat bertunang to your adik

    ReplyDelete
  3. so suwit gambo2 ni...
    and happy bila adik beradik reunion :) terbaik...

    p/s: yes. matching tudung dgn baju melayu ~ marbeles :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe thank you ;)
      Itulah yang seronok tu, bila adik beradik berkumpul kan?

      Delete