expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, September 28, 2015

Perkara Rawak Yang Membahagiakan

H is one of the dads among all other moms who were invited as a member of WhatsApp group by our Anmum promoter hehe comel je join group emak emak. Strangers pula tu.

Saving tips for parents: Get name cards/contact numbers of promoters for your children's diaper and formula milk. You'll be receiving advanced notification should there be any promotion, price deduction, special deal, etc. 

Anyway, eversince our children has started consuming formula milk years ago, we have been closely in touch with our Anmum promoter whom we call, Ms. Wee. A middle-aged Chinese lady, so friendly, so kind.

Setiap kali ada any discount, she will inform us like one week earlier so that we will take note and prepare. Gotta save whenever we can right? Anmum ni, dia punya discount bukan seringgit dua. Berpuluh ringgit okay! Normal price is RM93 for 1.6kg, bila tiba special offer dia boleh jadi like RM83, for Aeon Big members dapat another discount 5% every 28th of the month. It makes total price of RM78 instead of RM93, and our children consumption is 4 tin sebulan. Imagine how much we save??

Okay so kami dan Ms. Wee ni, memang close la. Bila promotion time and kami tak sempat datang awal, kami akan minta dia simpankan 4 tin untuk kami siap siap. Kalau nak travel, dia akan bagi kami few sample packets, because she rather gives the sample to those who will really using it daripada bagi pada orang lain to try which most likely will end up buang je. Membazir kan? Anmum bukannya murah.

Today, as always, kami singgah ke Aeon Big sekejap. Saja tengok kot ada promotion susu formula, sampai sampai nampak Ms. Wee pun ada di sana. Soon after she noticed us, gopoh gopoh dia datang pada kami and tanya,

"You lama ke kat sini?"

"Kenapa?" kami tanya semula.

"I have something for you guys. Tapi dalam kereta. Kejap I turun ambil"

Belum sempat nak tahan, dia dah terus pergi ke escalator and turun ke car park.

For this;


She said that this gift is limited and she purposely saved one box for us in her car. It was so sweet of her it really touch my heart for some reason.. entah... sebab bukannya sikit customer Anmum ni. Yet she prioritized us haih baiklah dia ni terharu rasa..




The kids are so happy. Benda baru kan? Satu malam mengadap benda ni je. Boleh tulis tulis.



Boleh lekat lekat.


Ada jelah toys orang nak bagi. Bila fikir balik, most of the toys kat rumah ni adalah pemberian orang rupanya. Sebab kami kan kedekut bab bab begini hahah kesian. Jarang sangatlah kami beli benda benda untuk budak budak ni. Kalau kami beli pun memang bersyarat; upah berkelakuan baik ke, upah potty train ke... But believe it or not, it makes them appreciate things more. Especially Ammar Yusuf la... sangat menghargai dan menjaga barang.

Little things, but really make my day. Syukur, rezeki anak anak. Hidup kami memang tidak mewah wang ringgit, tapi rezeki diberi dalam pelbagai cara yang lain, syukur alhamdulillah :)





No comments:

Post a Comment