expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, February 2, 2015

Bantal Anak Mummy

We were all ready to sleep last night, when suddenly Adam Muaz yang hampir melelapkan mata di sebelah Mummy, woke up and walked towards his father. 

"Alaaa.. semua nak sleep dengan Daddy, takde siapa sayang Mummy dah.." I said, in a very sad voice.

Semua diam, tiba tiba Ammar Yusuf, sambil tersenyum-senyum menghulurkan sebiji bantal.

"Nah. Bantal je sayang kat Mummy." 

His face.... He really thought that it was the funniest thing ever and started to burst out laughing.

"Mummy kan anak bantal," dia berterusan ketawa, lepas tu berhenti sekejap bila tersedar dia cakap terbalik.

"Eh salah, bantal kan anak Mummy. Inilah anak Mummy, nama dia bantal," still laughing -____-

"Mummy cakaplah dengan bantal, bantal kan anak kesayangan Mummy," lebih lebih pula budak ni loyar buruk.

But seeing that he's really enjoying the situation, I decided to join his 'game'.

"Oh yeke? Ini rupanya anak kesayangan Mummy. Okaylah, nanti Mummy nak bawa bantal pergi hotel la jalan jalan.."

Ammar Yusuf yang sedang ketawa beria-ia terus terdiam. 

"Mana boleh," dia kata.

"Bestnya pergi hotel dengan bantal. Boleh mandi swimming pool, main dekat Lego room."

"Eh ada Kit Kat kan dalam fridge, Mummy nak makan dengan bantal la. Bantal suka makan Kit Kat.." aku seronok menambah-nambah.

Ammar Yusuf ketawa semula, dan terus berkata dengan nada yang sangat matang seolah olah merasakan hanya dirinya sahaja yang make sense in this house -____-"

"Mummy, inikan bantal. Bantal ni untuk sleep, mana boleh makan Kit Kat. Bantal mana ada mulut, tengok ni, mana ada mulut!"

Oh. Iye ke. Barulah Mummy tahu. Ingatkan bantal ada mulut, boleh makan Kit Kat. Awak seorang jelah yang paling pandai dalam dunia ni.. T___T




2 comments:

  1. ha ha ha so sweet :)
    baru dia kena main balik ekk ?
    :)

    ReplyDelete
  2. hahaha
    comelnya,bebudak mmg comel!!

    ReplyDelete