expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, September 19, 2014

New Balance For A New Look

I love keeping fit, sejak zaman belajar lagi memang sangat conscious pasal badan (because I wasn’t born skinny obviously) tapi taknaklah kurus secara tak makan gila rugilah. Jadi oleh kerana tiada keupayaan menahan lapar, maka haruslah berusaha untuk bersenam membakar lemak yang ada. Ingat lagi dulu aku pernah beli CD aerobik bawa ke Kolej Mawar, ajak kawan kawan buat sekali ramai ramai lepas tu semua pun copy and paste CD tu masuk dalam laptop masing masing and later they even memorized the steps a lot better than me! Lawan tokey betul. 

Sebelum kahwin, adalah juga pergi jogging di Taman Metropolitan Batu tu, tapi tak konsisten sangat. Bila dah kahwin lagilah, kelaut terus healthy activities, sebab dah ganti dengan aktiviti sihat yang lain ehem seperti menyapu rumah, membasuh toilet dan sebagainya :p Kami mula berenang selepas kelahiran Ammar Yusuf, masa tu memang rasa fresh sangat. You know bila bersenam ni kita akan mengeluarkan hormon endorphine atau dalam bahasa mudahnya, hormone gembira. Even my mom bila stress sangat Mama akan jalan laju laju atas treadmill untuk keluarkan peluh to relieve the stress. 

Sekarang, dah lama tinggal swimming. Sebab tak ada masa sangat. Sebelum ini kami berenang waktu malam selepas balik kerja, after that we figure out that swimming at night adalah tidak sihat untuk paru paru. Alangkan mandi malam pun tidak elok, apatah lagi berenang malam kan? Kami akan buat semula on weekend, tapi kena tunggu anak besar sikit sebab dah plan to send them to swimming class.

Hidup tanpa bersenam adalah… melemaukan. Apatah lagi untuk pekerjaan yang pasif seperti aku yang mana 80% masa sepanjang 8 jam bekerja adalah duduk di hadapan computer sahaja. Rasa badan macam berat, malas je. Aku sekarang terfikir mahu ke zumba class, ataupun aerobic class. Siap dah ajak kawan baik untuk teman barulah seronok! 2-3 hari ini memang sibuklah cari kelas yang berhampiran dengan rumah. My husband sangatlah sokong, “B pergi dance class nanti Abang bolehlah pergi gym ke apa”. Hoh, adakah mahu membina badan dan menjadi abang sado -___-" 

But first and foremost, I need new shoes. You know, just to motivate myself. Bila beli benda baru, mestilah akan lebih bersemangat betul tak betul tak tehehe :p 

My husband recommends NEW BALANCE. Sebab ada seorang kawan kolej dia yang selalu join marathon sana sini pun recommends New Balance, paling sedap pakai dan takkan melecet katanya. Aku bila dengar, terus Google and then feeling so happy sebab kasut ini boleh dibeli di Zalora! Aku dah pernah beli banyak benda dari Zalora ni dan setakat ini sangatlah berpuas hati sebab kita boleh periksa dahulu barang sebelum terima malah boleh COD lagi.


I’m interested in this. Cantik kan? 


This is even better! Emerald green, jarang jumpa. Matchingnya dengan baju raya *tiba tiba*. This is for men actually ah whatevs.


Neon blue! Or is it electric blue? Rambang pula mata aku.


Hmmphhh orang kurus tinggi memang nampak cantik effortless je pakai sport shoes/sneakers keluar jalan jalan. Kalau Mama nampak aku keluar pakai sneakers ni mesti impressed, sebab dulu Mama selalu suruh pergi kerja pakai sneakers T___T. Untuk kesihatan kaki, katanya.


Mungkin akan suruh Suami beli New Balance juga maka boleh pakai bersama seperti Ashton dan Mila. First name basis macamlah kawan rapat kahkah. Tapi kena kurus. Kena kurus. Orang kurus pakai apa pun cantik *envy*.

New Balance ni, not only it’s fashionable and stylish, the price is reasonable too tak adalah melampau sangat seperti sesetengah brand sukan lain. Tak perlu pun nak ikat perut semata mata untuk beli kasut sukan tssk sedihnya hidup.

So kalau anda pun berkongsi keterujaan yang sama dan sedang berusaha untuk membuang lemak di badan dan memerlukan pemangkin semangat (in my case, new sport shoes!), marilah kita beramai ramai beli New Balance di Zalora hari ini :D


3 comments:

  1. Husban i gilaaa beli kasut. Macam pompuan okay. New balance ni i rase more than 6 kot. I lenjan je kasut dia kahkah.

    ReplyDelete
  2. eh btw, i plak tengah google pasal zumba ni. Macam nak cuba jugak je. Macam syok je. Huhu

    ReplyDelete
  3. Tak jumpa la tempat specific untuk Zumba je, most yang ada semua fitness centre yang kena ikat contract setahun. Tak bestlah macam tu :(

    ReplyDelete