expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, April 14, 2014

Entri Santai Hari Lahir

Hai assalamulaikum.

140414, tarikh cantik untuk menambah seorang lagi anak hahahah tak tak.

So I just turn 29 today. Yea yea baru 29 bukanlah 35 seperti disangka T__T

Plan asal Suami nak spend masa berdua, lunch date at any fancy restaurant, tengok wayang, something like that. But I only opt for IKEA meatball haha so not fancy, and instead of pergi tengok wayang, I suggested to balik terus lepas makan and tengok movies yang dah di-download sambil baring baring atas katil je.

"Even better" he said hahaha. I know, I know :p

I just want something yang santai and easy, something intimate that we can really spend quality time together.



His most embarassing moment ever LOL :))))

At Ikano, H ajak pergi Samsung. Okay je, there dia suruh cuba cuba Samsung Galaxy Note 3. Being a girl (hahaha nak juga mengaku 'girl'), I cuma try kamera dia je and whoaaaa CANTIK GILAAA. 

He asked, "Cantik kan? Front camera dia pun cantik tau"

Me: Aahlah.

H: Nak?

Me: Hah? Taknaklah. Tak terfikir pun.

H: Samsung ni sesuai untuk heavy user macam B. Bateri dia besar. Tak yah charge selalu.

Me: Best je tengok, tapi besar sangat kan.

H: Tu jelah yang tak best, besar. Tapi puas hati la ambil gambar.

Me: Betul ke best? (Haha typical iPhone user. So skeptical, so eksyen. I've been using my iPhone since forever kot)

H: Sesuai la untuk B. Senanglah nak update blog nanti, skrin besar.

Hahahaha my avid stalker. He knows me too well.

So there I have it. It's so overwhelming, thanks Sayang. It means a lot to me I really appreciate it :')

At 29, I think my life has been a lot better than before. Dah lebih stabil, emotionally, physically and financially. Hutang makin susut alhamdulillah, I have targetted to finish paying off my study loan by next year, harap harap berjayalah. Dan harap harap aku tak gatal nak tambah apa apa hutang lagi (-.-")

Kerjaya makin baik, stress juga tapi a lot more manageable sebab dah tak perlu menghadapi stress di jalan raya. Sudah lebih tenang dan berani dalam menangani masalah di tempat kerja. Tak ada nak emosi sangat, tidak lagi terbawa bawa. Wat lek wat peace je.

I cook at least 4 days in a week. Sampai rumah around 6 to 6:30PM everyday, memang sempat sangat nak prepare dinner. H seems a lot happier (and chubbier, I think?) these days, he loves everything, EVERYTHING that I prepared for him. Sometimes I think he's being overreacted when he says how much he loves my home-cooked meal sebab semuanya lauk yang terlalu simple ya Allah nak sebut pun malu haha, but he makes me feel so appreciated and lagi bersemangat nak mempelbagaikan masakan hehe. Now, everyone can cook. Tak payah nak ada skill pun, Google jelah resipi ye tak? ;)

My two boys.. mashaAllah they're just too amazing. They complete me. I learn a lot from them, you know. It's just ridiculous how someone that small can teach you a lot of things about life, and they don't even know it! I feel so blessed, kadang kadang rasa tak layak dengan semua kebahagiaan ini bila memikirkan betapa alpanya aku sebagai hamba-Nya. My family, my siblings. They are just amazing syukur alhamdulillah.

One year to go to and I'll be 30. To be honest, I tak sabar sebenarnya nak umur 30. I always have a thought that people will see you differently when you're 30's, pandangan yang lebih serius, pandangan lebih hormat. For me lah. Perhaps it depends on how you carry yourselves too. Also tak sabar nak tengok apa yang aku dah capai pada umur 30. But I'll save that for next year's blog post :)

Thank you for all the warm wishes, semoga Allah berkati hidup anda semua juga.


3 comments:

  1. happy birthday kak Husna! birthday kita 14 april baru2 ni..tp kita 28yo lah.. hehehe!
    semoga semakin berbahagia dgn family tercinta :)

    ReplyDelete
  2. happy belated one. semoga sukses selalu

    :)

    ReplyDelete