expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, January 11, 2012

Senang Hati

Hari ini aku gembira tidak terkata.

Segalanya berjalan dengan sangat baik Alhamdulillah. Betul orang cakap, bila fikiran tenang, ceria dan positif, kita akan attract pelbagai perkara baik dalam hidup kita. "Thoughts become things," kata Rhonda Byrne dalam The Secret. Siapa pernah baca The Secret? Rugi tak baca.

Maka itulah yang aku cuba lakukan. Fikirkan yang baik-baik, bayangkan yang indah-indah, inshaAllah semuanya akan menjadi baik-baik dan indah-indah belaka.

Senyum selalu.
Senyum depan cermin, dan katakan, "Everything's going to be great today"

Banyak aku nak cerita.
Ada yang bertanya, berkesankah teknik Power Pumping tu? Oh, belum nampak secara drastik, tapi peningkatan itu memang ada. Cumanya peningkatan produktiviti susu itu mungkin terdorong oleh keadaan emosi aku sekarang juga sebenarnya. Nanti aku cerita dengan lebih mendalam. Sebab teknik Power Pumping itu akan nampak keberkesanannya dalam masa seminggu ke dua minggu. Maka perlu teruskan usaha dan bersabar ;)
Sepupu Suami. My saviour ;)
So hari ini baru mula pakai Medela Freestyle. Jakun dan excited tak payah cakaplah. Punyalah senang, handsfree! Boleh pam sambil buat kerja! Tak payah lagi nak masuk meeting room everytime nak pam. Dan tak perlu lagi menahan jelingan sarkastik jejaka-jejaka di pejabat ini setiap kali aku bawa semua perkakas mengepam masuk bilik meeting ish tumbuk karang baru tahu -__- And the best part is, dual pumping so proses pengepaman cepat selesai. Sekali pump 20 minit sahaja instead of 40 minutes like before. So boleh cepat-cepat masuk meeting room, cepat-cepat pam 20 minit, dan cepat-cepat balik ke cubicle sambung main Facebook buat kerja. Kan? :D

Now suddenly I'm considering to buy this for our next baby hehehehe berangan. Medela Swing ni.. erm, jual jelah kot. Kat Mudah.my :/ Anyway lambat lagi pun next baby nya, baby yang sekarang ni pun tak menang tangan nak mengurusnya ada hati nak fikir pasal next baby hehehe.


Tak boleh bayang si bulat ni kecil-kecil dah kena jaga adik :D



10 comments:

  1. Husna...geramnya kak ina tengok si Ammar tu...gebu ngalahkan baby girl...comellllll :)

    ReplyDelete
  2. Kekeke. Macam awek-awek la pulak kalau macam tu! :D

    ReplyDelete
  3. fuhhhhhh sedap tul digigit² si ammar ni ..

    ReplyDelete
  4. :).... bukan x menang tangan....kalau blh nak tgk ammar kiut mcm tuh jer...kan...senang nak geget :)

    ReplyDelete
  5. klu stress, tgk muka si ammar ni, hilang terus stress ok!haishh geram!

    ReplyDelete
  6. 1stly, Ammar Yusuf makin comel sangat nih kenapa? rasa nak gigit. hehe.

    2ndly, u jangan lah stress. kesian Ammar nanti dapat susu sikit. hope you okay dah pasnih

    3rdly, OMG! dah pakai iPhone!!! *faint*

    ReplyDelete
  7. geram2 tol!mcm gurlgurl plok nengoknyee!

    ReplyDelete
  8. Erm. Mummynya ada tak orang yang geram nak gigit? :D

    ReplyDelete
  9. I read this post completely concerning the comparison of latest and
    previous technologies, it's remarkable article.


    Visit my website: stamina body trac glider manual

    ReplyDelete