Sunday, September 11, 2011

das Ende

Nothing could describe how sorry I am for everything that had happened. No matter how hard I try to take it back, the damage has been done. I feel like slapping myself hard and scream.

There's only one thing I can do-what I do best all these while; pull myself together, get over it, and move on.

Blogging cost me. I guess everything ends here.




Wednesday, September 7, 2011

Me, My Raya & My Son

Assalamualaikum.

Entri ini ditaip dengan kepantasan maksimum sementara Ammar Yusuf tengah tidur heee.

Selamat Hari Raya! Dah nak habis Syawal baru nak wish. Raya kali ini best. Sebab raya bertiga, sebab dapat duit raya lagi dari Mama Baba kakak abang (hehe), sebab dapat jadi wakil anak terima duit raya (HEHEHE). That's not the point anyway, but well, I think this year's Eid is one of the best I ever had WALAUPUN TAK ADA SATU PUN GAMBAR RAYA BERTIGA DENGAN SUAMI DAN ANAK tskkk tsskkk. Orang tua-tua kata tak elok ambil gambar bertiga (tiba-tiba nak aplikasikan pantang larang orang tua-tua), so.. ehem.. terpaksalah kena cepat-cepat dapatkan adik untuk Ammar Yusuf.. bolehlah ambil gambar berempat.. *tersipu-sipu hehehe*. Dah-dah diam, sakit bersalin hari tu pun masih terbayang-bayang di fikiran ada hati nak cakap pasal anak kedua. OK lah sekadar untuk mengikuti trend semasa yang upload gambar-gambar raya kat blog, aku curilah gambar dari Facebook Kakna ni untuk tatapan kalian #ayatbajetartis.

Yang ramai-ramai warna merah kat belakang tu bukanlah Kumpulan Marhaban Mak Ngah tapi adik beradik aku yang masih belum berumah tangga. Ye memang dah plan dari awal nak beza-bezakan warna antara yang single dan married. Memang dah plan.

Dari kiri: Oyah, Lah, Matda (abang), Man & Umut (kakak). Habislah aku kena belasah sebab dedahkan nama manja masing-masing HAHA.
Barisan kedua pula merupakan pasangan sehati berdansa serasi bersama. Pasangan boleh dibezakan dengan warna pakaian yang sedondon. HAHA susah-susah explain. Muka aku buruk masa ni, sebab anak bujang aku tengah menangis dengan kuatnya boleh nampak dari gambar kan betapa luasnya mulut beliau T____T. Tapi kenapa muka Suami ceria???
Barisan paling depan pula adalah sepupu-sepupu Ammar Yusuf.
Dari kiri: Imran, Aina, Asha, Ipan & Ikhsan :)
Tiada dalam gambar: Abang Saiful and his family :(

Tak tahu kenapa aku seronok sangat. Ke aku pun tengah menangis dengan kuatnya masa ni?? Perasan tak dalam pada ramai yang macam gila (ramai = Man, Ipan), ekspresi muka Asha tak berubah langsung dalam kedua-dua gambar ni? HAHA comel betul. Oh oh yes I must share this picture;

Asha yang super-excited nak tolong aku jaga baby. Sambil tengok TV sambil tepuk-tepuk baby :') Sometimes she sings too.. Twinkle twinkle little star... :')

Raya tahun ni kami beraya di kedua-dua belah pihak. Itulah untungnya kahwin dengan orang dekat, langsung tak ada isu nak beraya kat belah mana dulu ke apa ;)

OK dah habis cerita raya.

Last 3 September 2011, Ammar Yusuf dah genap sebulan. Hari ini dah 35 hari aku berpantang yang tak berpantang sangat kot tssk. Teruk aku ni.

My new hobby is, watching he sleeps. It is just too.. adorable.. and with style too :')

Daddy's style. Now I have two armpits next to my face every night :/

Hehe. Pandai tutup mata sendiri bila silau.

His current favourite style. Ammar Yusuf tidur lebih lama bila ditidurkan macam ni. Tapi aku pulak yang extra cautious, sekejap-sekejap kena tengok dia OK ke tak takut dia angkat-angkat kepala sampai tertutup muka pula. Dia dah pandai tukar posisi kepala sendiri tau! Sekejap mengadap kiri, sekejap ke kanan, tapi kaki tetap macam tu walaupun beberapa kali juga aku betulkan takut dia penat je. So far he's good with this position, even better bila position ini adalah di atas dada aku, tapi lenguh jugalah kannn kalau nak tidur atas badan Mummy sampai pagi T____T

Motif sebenar aku tengok dia tidur setiap hari. Dia senyum masa tidur! Oh berbunga-bunganya hatiku :') Kadang-kadang boleh ketawa lagi, ketawa beria-ia pula tu sampai terhenjut-henjut bahu :/ Mimpi apa la anak Mummy ni.

Hai, I'm Muhammad Ammar Yusuf. Mummy and Daddy call me Ammar Yusuf, Mummy Nadia calls me Muhammad, Nenek calls me Yusuf, most other people call me Ammar, and my cousins call me Baby Ucop. Blame it on Mummy's childhood sweetheart, Ucop Bol T__T

[Gambar semua diambil dari Facebook]

Tadi pergi klinik untuk medical check up and to take second dose HepB injection for him. Baru buka baju nak timbang dah menangis sekuat hati :/ Sebab dia tengah tidur masa tu, terkejut agaknya tiba-tiba sejuk (Mummy tolong coverkan kemachoan Ammar Yusuf HEHE you owe me one, son). At 1 month and 4 days, he is 55cm height and 4.7kg weight. Not bad I think. Dan apabila disuntik pun menangis sekuat hati juga. Tu pun dia tengah tidur masa tu, terkejut lagi lah tu (now you owe me two :D)

I have tons to update actually, tapi si kecil sebelah ni dah kuis-kuis badanku minta diberi perhatian ololo comelnya dah bangun dari tadi diammmm je terkebil-kebil tengok laptop Mummy. Forgive me readers, I'm not usually this annoying. But I'm just a new mother, who over-enjoyed her new motherhood moments :')

Take care everyone, have a blissful raya celebration. Jeles tau I tengah pantang banyak benda tak boleh makan (padahal kadang-kadang curi-curi makan juga eh).

Wassalam.